Wat doe jij met je winterkleren?

kast
Kast voor kleding die ik niet gebruik

Langzaam maar zeker wordt de lente overtuigend, en de temperaturen zachter.

En dat betekent dat ik weer zomerkleren kan gaan dragen. Afgelopen vrijdag viste ik voor het eerst weer een korte rok uit de kast in de berging. Want dat is de kast waar ik de kleren opberg die ik niet draag. (Zie foto hier naast)

Op dit moment zit mijn zomergarderobe er nog in. Maar als het mooie weer doorzet, moet ik binnenkort echt de winter- en zomerkleren gaan wisselen. Dat betekent dat de lange rokken plaats maken voor korte rokken. En lange jurken worden ingeruild voor korte jurken.

Leggings en kousen prop ik opgelucht in een plastic tas. Blij dat ik die een half jaar niet hoef te zien.

T-shirts zijn goed voor alle seizoenen

Truien draag ik maar zelden. Ook in de winter draag ik meestal shirts met korte mouwen, maar dan met een vestje er over. Wat betreft bovenkleding is er bij mij dus weinig verschil tussen zomer en winterkleding. Ik weet niet wat het is, maar ik voel me heel snel opgesloten in kleding. En lange mouwen aan een trui of shirt vind ik al benauwend!

Hardloopkleding wisselen

Ook mijn hardloopkleding ga ik wisselen als het warmer wordt. In de winter draag ik lange zwarte tights, met shirts met lange mouwen. En daarover een dunne, knalroze bodywarmer. Een bodywarmer is een kledingstuk waar ik in het dagelijks leven nog niet dood in gevonden wil worden. Maar het ding is echt ideaal voor hardlopen. Het houdt namelijk de koude wind tegen, maar laat wel lekker mijn armen vrij. In de zomer draag ik het liefst hardlooprokjes, met shirts met korte mouwen of alleen een hemdje. Er gaat niets boven frisse lucht aan blote benen!

Eén van mijn koffievriendinnen hangt, en legt, eenvoudigweg de kleding van het verkeerde seizoen áchter in haar kast. Maar ik wil liever een groter verschil. Het liefst berg ik de kleding van andere seizoenen echt ergens anders op. Dan voelen ze ook weer nieuwer als het seizoen zich weer aan dient.

Uit het oog, uit het hart. In het oog, in het hart!

Waar berg je je kleding op?

De kleding van de kinderen doe ik meestal in van die platte bakken op wieltjes. Daarin doe ik de kleding van het ‘verkeerde seizoen’ en schuif die vervolgens onder hun bed. Het nadeel van die bakken vind ik wel dat je daardoor minder goed onder het bed kunt vegen. Die bakken staan altijd in de weg! En je kunt niet zo goed zien wat er allemaal in zit. Bovendien vind ik het ook geen fijn idee dat er van alles onder een bed staat. Maar ja, het kan niet anders.

Hoe en waar bewaar jij de kleding van het ‘verkeerde seizoen’?

Similar Posts

32 Comments

 1. Ik heb van die hoge paxkasten in de slaapkamer staan. In mijn kast liggen de kleren van dat seizoen op pakhoogte. Alles wat daar niet bijhoort ligt op de bovenste twee planken, hoewel ik de dunnere vestjes altijd binnen reikbereik houd.
  In de zomer vind ik een vestje namelijk fijner dan een jas. De meeste broeken worden ook zomer en winter gedragen.

  Veel kleding heb ik trouwens niet meer na mijn laatste Marie Kondo sessie.

  1. ik kan er wel wat mee. En de vouwmethodes vind ik super!
   Zoon houdt opeens heel veel ruimte over in zijn lades.

   Ik merk alleen dat ik langere periodes van tijd nodig heb om goed te ruimen. Als je bijvoorbeeld al je boeken uit de kast wilt halen om te zien wat je wilt houden, dan lukt dat niet un een kwartiertje. Dat is wat lastig.

 2. De kledij die ik draag hang ik op en de kledij van het tegenovergestelde seizoen vouw ik op.
  Ik heb het heel snel koud en heb last van mijn spieren in de winter, dus een heel groot verschil tussen winter- en zomerkledij.

  Groetjes

 3. Mijn kleding ligt bij elkaar in de kast. Zoveel is het niet. Ik koop ook pas iets nieuws als het oude af is. Het zou zelfs in 1 grote koffer passen, en datis inclusief mijn schoenen. Dus de zomer en winter wissel die hoef ik niet te doen.

 4. Wij hebben de niet gebruikte kleding in van die kledingbakken met deksel liggen op zolder..
  We hebben ieder maar 1 bak dus het uitzoeken en omwisselen is snel klaar. ;-)

 5. Vorig jaar heb ik al mijn korte rokjes in de lappenmand gedaan. Het bevalt prima, alleen voor een flinke antiekwas-beurt van mijn tafel gebruik ik nog de daartoe geëigende doekjes.

 6. De kleding van mijn man en mij beland achter in de kast. Die is groot genoeg. De kinderkleding bewaar ik altijd in dozen op zolder. Ik vind de kleding wissel altijd een heel gedoe hoor! Shirts met lange mouwen en vesten blijven weer langer in de kast want het is niet alle dagen heel mooi weer. Dus op die manier blijft de kast toch nog wel heel vol. Ik heb dit jaar best veel gekregen voor de kinderen dus moet ik ook veel uitzoeken. Wat niet past doe ik of naar het tweedehands kledingwinkeltje of naar mijn schoonzus voor haar kinderen.

  1. Ik vind het ook best een gedoe. Ook omdat het in april ook nog wel weer koud kan zijn. Je kunt dus ook niet klakkeloos álle winterspullen meteen opbergen.

 7. Wij hebben een kleine vliering. Daar worden straks de dikke truien in plastic zakken met cederhoutrondjes opgeborgen. Tot oktober. De dunne truien, shirts met korte mouwen,korte broeken e.d. pak ik en was ik vanochtend.

 8. Mijn meiden (tieners) leggen de kleding van het verkeerde seizoen achterin hun kast en van het goede seizoen voor de pak.
  Bij de jongens leg ik het van hun drietjes samen bij elkaar hoog weg in de hangkast en in een grote doos onderin die kast.
  We hebben inbouwkasten die zijn lekker diep. Ik heb inmiddels al de zomerkleding al uitgezocht bij de jongens. Dat ligt nu al klaar achter hun winterkleding. Deze week ga ik dat wat meer naar voren halen en de dikke truien wegleggen.
  Bij onszelf ligt de zomerkleding nog hoog in de kast en de winterkleding op pakhoogte. Dat ga ik deze week ook en beetje tevoorschijn halen en even wassen.

 9. Wij hebben de kleding van het “verkeerde” seizoen in stapelkratten zitten. Deze staan keurig opgestapeld in de cv-kast.

 10. Bij mij ligt alles doorelkaar. Ik wil dit straks wel anders maar dan moet eerst de zolder worden opgeruimd en anders ingedeeld. Maar alles op zijn tijd. Voor nu moet ik mijn lente/zomergarderobe nog aanvullen, want er mag best wat nieuws bij.

 11. Ik heb eigenlijk niet zo heel erg veel kleding dus ik wissel mijn kledingkast en -rek niet per seizoen. Ik draag over het algemeen toch alleen maar jurkjes en die kunnen zowel in de winter als ik de zomer gedragen worden, met of zonder legging en vest. Mijn zoon groeit zo snel uit zijn kleding dat ik deze niet hoef te bewaren voor het volgend seizoen en van hem gaat dan ook alles in opbergcontainers als het niet meer past.

  1. Ik heb de neiging om kleding te bewaren omdat ik bijvoorbeeld 3 jongens heb. En je weet maar nooit of de jongste een kledingstuk nog weer kan dragen. Maar na de jongste kan ik natuurlijk wel dingen gewoon weg gaan doen.

  1. Nou, misschien toch wel. De t-shirts met korte mouw verwisselen van plank met de lange mouw. En de broeken idem. De donkere schuiven naar achteren en en lichte naar voren.

 12. Bij de kinderen ligt het helemaal boven in de kast, bij mij ligt het apart in mijn gewone kast en bij mijn man op zolder.
  Niet echt een systeem omdat er in elke kast eigenlijk niet voldoende plek is.

  Binnenkort ook maar eens aan die uitzoekerij beginnen. Wat past nog en wat is echt te klein geworden!

 13. Onze kledingkast is groot genoeg om een winter- en een zomergedeelte te hebben. Achter de ene deur hangt dus al het wintergoed en achter de andere deur het zomergoed :)

  1. Wij hebben ook een kelder. Maar ik vraag me af: zijn kelders niet van nature vochtig, en gaat kleding dan bijvoorbeeld niet schimmelen? Of is dat een hele domme vraag…

 14. Ik heb nogal veel kleding omdat ik 90% bij de kringloop koop en dan laat ik iets echt goeds en passend niet liggen voor een paar euro. Zomerkleding-en schoenen staat ik grote plastic, van die geruite, tassen op zolder. Elk half jaar wissel ik en elke keer is het weer leuk iets te zien wat ik vergeten was dat ik dat had. Bij de kringloop kwam ik zaterdag 2 mooie t-shirts tegen die kan ik nu ik de komende dagen al dragen. Broeken kunnen meestal wel het hele jaar door gebruikt worden. Bij de wissel zoek ik ook uit wat weg kan, terug naar de kringloop meestal.

 15. Dat is nu het voordeel van wonen in de tropen. Ik hoef nooit te wisselen :) Wel hebben we een plank met wat warmere kleding voor als we op vakantie gaan of een weekend Miami. Als we naar NL gaan lenen we meestal wat kleding van familie of vrienden.

 16. Zoveel kleren heb ik niet, ze hangen/liggen het hele jaar door in de kast. Wel zomer- en winterkleren op aparte stapels of hangers bij elkaar En ook de tussendoor kleren bij elkaar. De winterjassen hangen in een aparte kast. Schoenen onderin en klaar.

 17. Ik heb twee hangkasten met een deel legkast en daarin liggen en hangen mijn kleren van het hele jaar. De zomerspullen wel een beetje bij elkaar en die schuif ik binnenkort wel weer een beetje naar voren maar ik heb er geen aparte kasten voor.
  Voor mijn zoon geldt eigenlijk hetzelfde, alles ligt en hangt in één kast. Bij hem is het echter wel zo dat veel kleren van het vorige seizoen niet meer passen dus vindt er vanzelf al een selectie plaats van zomer en winter.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.