Bijzondere bedden

twijfelaarJe zou zeggen: een bed is een bed. Je hebt natuurlijk het standaard recht toe, recht aan bed, maar er zijn ook bijzondere bedden. Met bijzondere namen en eigenschappen. Zoals ledikant! En die bedden gaan we eens nader bekijken!

De twijfelaar

Dit bed vind ik alleen al leuk vanwege de naam! De twijfelaar heet zo omdat het bed lijkt te twijfelen of het nou een eenpersoons bed is, of een tweepersoons bed. Het formaat zit er een beetje tussen in. Het is iets groter dan een eenpersoonsbed, maar kleiner dan een tweepersoonsbed. Op de foto bovenaan deze post zie je een voorbeeld van een twijfelaar die tegenkwam bij de kringloop. Ik vond het prachtig. Maar te klein! Ik wil liever een wat groter bed.

Futon

Wat een futon is, heb ik echt even moet opzoeken. Volgens Wikipedia is een futon:

Een platte matras met een stoffen buitenkant die gevuld is met katoen, wol of synthetische tussenvulling.

Een echte Japanse futon wordt in Japan verkocht als een matras met een dikke deken. De matras wordt op de vloer gelegd, en daar slaap je dan op. Maar bij onze Westerse versie wordt het matras in een frame geïnstalleerd. En dan lijkt het eigenlijk erg veel op een gewoon bed volgens mij.

Electrisch bed

Een electrisch bed klinkt een beetje raar. Zeker als je bedenkt dat er vaak gewaarschuwd wordt voor electrische apparaten in de slaapkamer! Maar als je het over een electrisch bed hebt, dan gaat het om bedden met een bedbodem die je electrisch kunt aanpassen. Dus door simpelweg op een knopje te drukken. Hier onder zie je een voorbeeld van zo'n electrische bedbodem. Het lijkt bijna op een tuinstoel vind ik:

electrische bedbodem

Boxspring bedden

Over boxspring bedden schreef ik eerder al eens deze post. Een boxspring is letterlijk een box met springveren. En daarop ligt dan het matras.

Hemelbed

Een hemelbed spreekt tot de verbeelding vind ik! Een hemelbed is een bed met een soort overkapping. Die overkapping is de 'hemel' boven je bed. En daar over heen zijn stoffen gedrapeerd. Dat kunnen luchtige witte stoffen zijn, maar ook wel velours stoffen.

 Sleebed

Een sleebed, de naam zegt het al, lijkt op zo'n ouderwetse grote slee. Kijk maar:

sleebed

Bedbank

Een bedbank heeft een dubbele functie. Overdag gebruik je hem als bank, en 's nachts als bed. Een bedbank is erg handig als je niet zo groot behuisd bent. Mijn jongste zusje had een tijdlang een bedbank. Zij had een type bedbank dat je uit kon trekken, en dan werd het een bed.

Afgezien van deze specifieke bedden onderscheiden bedden zich onder andere in grootte, ombouw en materiaal.

Op deze pagina op Pinterest vind je foto's van nog veel meer soorten bedden!

Mijn bed

Mijn bed is maar saai vergeleken bij al deze bijzondere bedden. Het is een eenvoudig grenen bed, dat we kochten op marktplaats.

Wil je meer bedden zien? Kijk dan eens hier.

In wat voor soort bed slaap jij?

Similar Posts

14 Comments

 1. Wij hebben maar een eenvoudig grenen bed. Volgens mij lijkt het erg veel op jou bed, voor zover ik me jou bed kan herinneren uit een eerdere blog. Met 2 nachtkastjes die erbij horen. Het is wel een lits jumeaux. ( hoop dat ik het goed schrijf!) Lekker breed dus, dat vind ik vooral in de zomer wel zo fijn als het warm is boven... We willen wel ooit een boxspring bed, lijkt me erg goed voor de rug van mijn lief. Maar 't is zo duur. Misschien op medische basis, kunnen we een deel terug krijgen van de zorgverzekeraar hebben we laatst gehoord maar of 't waar is...

  1. Een lits jumeaux lijkt mij ook fijn. Lekker veel ruimte. Als mijn man nu wel eens een nacht bij zijn (hulpbehoeftige) ouders logeert, dan geniet ik van de zee van ruimte!

 2. Hier ook geen bijzonder bed, gewoon wit,tweedehands gekocht.
  Maar die twijfelaar die jij bij de ringloop tegenkwam is wel superleuk zeg!
  En dat sleebed vind ik ook wel mooi.

 3. Die van ons valt in hetzelfde rijtje: hout, met metalen details aan het hoofdeinde. Ik kijk graag naar het programma B&B en daar hebben ze regelmatig de apartste bedden: bedstee, bed met een luchtballonmandje etc etc. In een hemelbed en een rond bed zou ik best nog eens willen slapen!

  1. Oh wat grappig Zomersproetje. Dat programma ga ik dan ook eens kijken. Een bedstede lijkt me ook heel bijzonder, maar misschien wel wat claustrofobisch.

 4. Al jaren wilde ik een boxspring. Ik heb veel last van (en pijn aan) mijn rug. Na mijn scheiding wilde ik op een gegeven moment een "nieuw bed" (je moet sowieso elke 10 jaar nieuwe matrassen kopen, wist je dat! ) en heb ik een eenvoudige niet zo dure boxspring gekocht voor 600 euro. Het zijn twee losse boxsprings die je kunt koppelen. Daarop twee vrij goedkope matrassen, maar ik heb er dan wel een "topper" opliggen die duur is, want van traagschuim, voor mijn rug (Tempur). Het perfekte bed! In totaal 850 euro, maar je slaapt er dan ook zalig in. Ook dat het wat hoger is, is fijn. Dit was altijd mijn droombed en is helemaal uitgekomen.
  Mijn kinderen hebben beide hetzelfde bed (zonder die dure topper) erg handig je kunt in één deel slapen en als je het wat ruimer hebt of een bedpartner hebt (wat zeg ik dat keurig!) gewoon met zijn tweeën bent dan kun je ze weer koppelen. Ik vind dat erg handig.
  Dat boxsprings zo duur zijn, is niet waar, de consumentenbond heeft er een van Ikea goed getest van 570 euro (2 persoons, 160 cm breed), en bij Wehkamp zijn ze in de aanbieding (waar ik ze gekocht heb) kost de Larvik in de aanbieding 160 x 200 cm maar 450 euro. Voor deze prijs vond ik het de moeite waard mijn kinderen dit bed te geven (één studeert, één bijna) om mee uit huis te nemen.

  1. Een boxspring spreekt mij ook erg aan. En goed om te horen dat je die best voor redelijke prijzen kunt krijgen. Wat me nog weerhoudt is het massieve van zo'n boxspring. Ik houd meer van luchtig.

 5. Oh wat mooi die bovenste! Wij waren vorige zomer in een Airbnb en daar had je twee kasten waarin twee 1 persoonsbedden bleken te zijn. Dat trok je zo uit zeg maar. Ik dacht dat dat alleen in films bestond haha, was echt geinig.

 6. Geweldig die twijfelaar van de kringloop. Een twijfelaar heft trouwens een afmeting van 120 cm breed. Weet je gelijk waar vroeger die grote gezinnen vandaan kwamen :)

  Wij hebben een electrisch bed met massagefunctie. 2 bedden van 2 m bij 1 m die tegen elkaar aan staan. Heerlijk vind ik het. Zou het niet graag meer willen missen.

 7. Hier een slaapbank. Mijn kamer is de klein en onpraktisch voor een bank en een bed. Gebeurd regelmatig als mensen voor het eerst komen dat ze vragen waar m'n bed is.
  Vind het zelf ideaal! Het is een gewone hoekbank maar het onderstel schuif je uit zodat het vanzelf omhoog gaat en je dus zo een bed creëert. Beddengoed ligt dan in het verlengde van de bank. Binnen 30 tellen is het in- en uitgeklapt. Aanrader voor iedereen die klein behuisd is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.