Pastelkleurige camera maakt nostalgische polaroids!

fototoestel hemaAfgelopen zaterdag was mijn oudste dochter aan de beurt om met mij naar de stad te gaan. We dronken koffie bij de Hema en liepen daarna nog even door de winkel. Toen zag ze polaroid camera’s liggen en was helemaal enthousiast.

Digitale samenleving versus papieren kantoorartikelen

In een tijd waarin alles digitaliseert zie je tegelijkertijd een hang naar traditionele spullen. Kijk alleen maar eens op de afdeling schrijfwaren van de Hema! En dat doe ik regelmatig, want ik ben gek op kantoorartikelen. Daar liggen echt superveel schriften, notitieboekjes, blokjes, stickers en ook briefpapier.

Ik vraag me soms wel af wie die spullen kopen en gebruiken. Want steeds meer mensen houden alles immers bij in hun smartphone.

Camera die polaroid foto’s uitspuugt

Maar goed, terug naar die camera. Hij heet: Fujifilm Instax Camera mini 8. Hij is te koop in lieve pastel tinten, en er rolt meteen een foto uit. Met zo’n leuke witte rand er om heen. Een polaroid dus. Dat doet me aan vroeger denken.

En bij de Hema zijn ze slim, want ze verkopen er ook meteen een leuk blikje bij voor 1 euro. Daar kun je de foto’s die je met hun polaroid camera hebt gemaakt indoen. En daarnaast hebben ze een heleboel accessoires om de foto’s ‘aan te kleden’. Zo kun je bijvoorbeeld een kaartenset kopen, waar je de foto in doet. Zo maak je je eigen kaart!

hema foto

 

Ik moet zeggen dat ik ook helemaal zin krijg in zo’n camera. Want al die foto’s die ik met mijn smartphone maak, komen niet verder dan mijn blog! En de foto’s die mijn blog niet halen blijven op mijn smartphone staan, totdat ik niet meer genoeg geheugen heb. En dan gooi ik ze er meestal allemaal maar af! Met een fototoestel dat meteen een foto uitspuugt heb je het snelle resultaat van een digitaal fototoestel, maar in combinatie met iets tastbaars.

En dankzij de leuke fotoblikjes die de Hema verkoopt, hoef ik ze ook niet in te plakken in een fotoalbum. Want dat vind ik ook weer een lastig klusje…

fotoblik

Wat kost deze instax camera?

Het enige probleem is de prijs. Want zo’n fototoestel kost 59,- bij de Hema. Je kunt er 10 foto’s mee maken. Ik kon op de Hema website nergens vinden wat een nieuw rolletje kost. Dat vind ik dan weer een misser van de Hema. Wel allerlei accesoires verkopen, maar geen fotorolletjes! Maar op fotoromp vond ik 2 fotorolletjes voor 16,99. Eén zo’n polaroid foto kost dus 85 cent. Best duur!

En stel je voor dat de foto dan mislukt! Dat probleem heb je dan weer niet met een smartphone of digitale camera.

Maak jij nog wel eens échte foto’s? En wat vind je van deze polaroid camera?

Similar Posts

17 Comments

 1. Ik heb de camera ook en ben er zeer tevreden mee. De foto”s zijn ontzettend leuk. Ze verkopen de rolletjes ook bij de Hema. 2 rolletjes voor 12 euro en de ze hebben regelmatig 20% korting die daar ook op geld. Dan is het twee rolletjes voor 10 euro. Dat is nog wel duur maar je denkt wat meer na voor je een foto maakt. En dan valt het in verhouding wel mee. En wat betreft de mensen die de kantoorspullen kopen, daar ben ik ook een groot verbruiker van haha.
  Corinne

 2. Oh ik vind hem wel supergaaf hoor, en ik heb al diverse keren de impuls gehad om hem te kopen :-) maar tot nu toe kon ik het weerstaan, ik weet nog hoe handig ik digitaal fotograferen ook weer vond.
  Maar het blijft een hele leuke verleiding :-)

 3. ik hou van foto’s maken, en nog meer van ze om me heen verzamelen..
  Ik print dus heel vaak een partij foto’s om ze op te hangen of wat dan ook..
  deze camera wil ik ook echt graag

 4. Hij is heel leuk, maar veels te duur.
  Wij maken tegenwoordig bijna alleen nog foto’s met de smartphones (twee stuks hier in huis) en we hebben nog een digitale camera. Maar eigenlijk maken we niet zoveel foto’s.

 5. Wat een smakelijke camera!
  Ik kan er wel enthousiast van worden en ik vermoed dat het ‘de jeugd’ ook heel erg zal aanspreken. Ik weet niet hoe oud je dochter is, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen dat zij haar oog er op liet vallen. Vriendinnen onder elkaar, effe een selfie (of 4, voor elke vriendin 1) en uitdelen maar. Misschien wel beter dan al die foto’s die rondgestuurd worden op FB en twitter??

  Prijstechnisch heb ik er niet 1-2-3 een mening over. Digitaal fotograferen is ook niet goedkoop. Je maakt massa’s foto die je op je smartphone, streelpaneel, en alsmaar zwaarder wordende pc hebt staan. Soms koop je ook nog photoshop programma’s, je laat eens een fotoalbum afdrukken, of een foto op canvas maken of op hout. Da’s ook niet allemaal gratis, wil ik maar zeggen.

 6. Ik vind hem erg mooi. Maar ook wel prijzig. Ik heb een simpele digitale camera. Een jaar of 5 geleden gekocht bij Lidl. Die doet het nog altijd prima. Knip maar raak denk ik dan altijd maar, ik zie wel welke foto’s ik ga wissen. Dat was in de rolletjestijd wel anders. Dacht je een mooie foto gemaakt te hebben van de kinderen zag je een paar weken later dat het helemaal geen mooie was… En natuurlijk maakte je er niet 4 van het zelfde onderwerp. Je had je rolletje zo weer vol!

  1. Ja, dat is het voordeel van een digitale camera inderdaad. Je kunt eindeloos veel foto’s maken, het is niet zo dat het rolletje opraakt! Soms maak ik wel 6 foto’s voor de zekerheid van hetzelfde.

 7. Lijkt me erg leuk zo’n camera. Maar vraag me af of het meer een hebben dingetje is of dat ik het ook nuttig gebruik. Want zoals je zegt wel prijzig.

  1. Dat is inderdaad de vraag Marjon. Hij ligt denk ik niet voor niks op de afdeling Blijmakers. Een afdeling waar je toch wel voor nutteloze dingen vindt, die er wel leuk uit zien.

 8. Ja hij is leuk! Dochterlief kreeg deze, in het geel, met kerst. Ze heeft er op onze site ergens een review over geschreven. Ik vind hem zelf in ieder geval erg leuk moet ik zeggen maar je moet er wel zuinig mee zijn.

 9. Oh wat leuk!!! Wel heel jammer inderdaad dat er dan maar 10 foto’s opzitten! Hmz. Maat verder echt een super leuk idee. Vooral in een have kleur is leuk! Liefs, Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.