Waarom we geen maismuur meer hebben

Screen Shot 2019 07 17 at 12.28.40

Zolang ik me herinner, was er tijdens de zomer een muur van mais aan de kant van ons huis. Dat gaf best een geborgen gevoel, maar zo rondom september begon ik meestal hevig te verlangen naar mijn uitzicht op het bos.

Kale vlakte te koop!

Tot er afgelopen winter ineens een Te Koop bord verscheen, op de kale vlakte die in de zomer de maismuur herbergt. De kale vlakte werd warempel vlot verkocht. Nu heb ik geen maismuur meer, maar een groot aardappelveld.

aardappels

En veel meer uitzicht : )

Similar Posts

22 Comments

  1. Nee, dat zou ik echt wel heel erg gevonden hebben Judy! Een van de redenen dat ik dit zo’n mooie plek vind, is ons uitzicht. Maar gelukkig mag je op het platteland niet zo maar wat bouwen!

 1. Vraag me af of ze gif sproeien ? Mijn buurman buurman, wiens groentetuin aan de onze grenst, spuit in mijn ogen best vaak. Dan denk ik dat dat spul door de wind ook in mijn tuin terecht komt.

  1. Ja, ze sproeien zeker. Dan komt er een grote traktor en die klapt een soort vleugels uit en dan sproeien ze. Ik vind het een ingenieus apparaat.

   Of het gif is dat ze sproeien weet ik niet.

 2. Wat jammer dat je meteen denkt dat het gif is wat gespoten wordt. De boer wil geen gif spuiten want dan wil de supermarkt/klant zijn gewassen niet meer.Alles zit zo ingebed in regels, dat je uit kan zoeken wat ze spuiten.
  Zo wordt er bv melk gespoten tegen meeldauwschimmel. Verder zijn de spuiten naar beneden afgesteld om zoveel mogelijk drift(bij de buren belanden) te voorkomen.Als je perse wilt weten wat de boor spuit, vraag het hem dan. Vraag da meteen of hij een bloeiende akkerrand wil maken, goed voor de biodiversiteit op het land, en het trekt beestjes aan die het gewas beschermen. En het is mooi ook nog.

 3. Wel fijn dat je meer uitzicht hebt toch? Ben zelf dol op mais, zou daar vrolijker van worden als aardappels haha!

 4. Kijk, das nou zo mooi, van het land zo naar Steenderen (Aviko).. Kan je Aviko niet vragen om op elk frietje een huisvlijtstempel te drukken?

 5. Aardappelen, dan moet je de boer toch maar eens aanspreken of je niet af en toe een aardappeltje kunt pakken.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Een keer per zoveel jaar staat er mais in het grote veld schuinachter en achter ons grondstuk. Inderdaad is het uitzicht dan half juli een stuk minder. Meestal staan hier aardappels of suikerbieten. De aardappels worden idioot vaak gespoten …..

 7. Volgend jaar zal er weer iets anders staan. Wij zijn ook ieder voorjaar weer benieuwd wat er rondom ons komt te staan. Dit jaar zijn dat aardappelen en bruine bonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.