Waarom we geen maismuur meer hebben

Gepost July 17, 2019 in Van alles en nog wat / 22 Comments

Zolang ik me herinner, was er tijdens de zomer een muur van mais aan de kant van ons huis. Dat gaf best een geborgen gevoel, maar zo rondom september begon ik meestal hevig te verlangen naar mijn uitzicht op het bos.

Kale vlakte te koop!

Tot er afgelopen winter ineens een Te Koop bord verscheen, op de kale vlakte die in de zomer de maismuur herbergt. De kale vlakte werd warempel vlot verkocht. Nu heb ik geen maismuur meer, maar een groot aardappelveld.

aardappels

En veel meer uitzicht : )


22 responses to “Waarom we geen maismuur meer hebben

  • Nee, dat zou ik echt wel heel erg gevonden hebben Judy! Een van de redenen dat ik dit zo’n mooie plek vind, is ons uitzicht. Maar gelukkig mag je op het platteland niet zo maar wat bouwen!

 1. Louloudi

  Vraag me af of ze gif sproeien ? Mijn buurman buurman, wiens groentetuin aan de onze grenst, spuit in mijn ogen best vaak. Dan denk ik dat dat spul door de wind ook in mijn tuin terecht komt.

 2. Greet

  Wat jammer dat je meteen denkt dat het gif is wat gespoten wordt. De boer wil geen gif spuiten want dan wil de supermarkt/klant zijn gewassen niet meer.Alles zit zo ingebed in regels, dat je uit kan zoeken wat ze spuiten.
  Zo wordt er bv melk gespoten tegen meeldauwschimmel. Verder zijn de spuiten naar beneden afgesteld om zoveel mogelijk drift(bij de buren belanden) te voorkomen.Als je perse wilt weten wat de boor spuit, vraag het hem dan. Vraag da meteen of hij een bloeiende akkerrand wil maken, goed voor de biodiversiteit op het land, en het trekt beestjes aan die het gewas beschermen. En het is mooi ook nog.

 3. Mandy

  Wel fijn dat je meer uitzicht hebt toch? Ben zelf dol op mais, zou daar vrolijker van worden als aardappels haha!

 4. A

  Kijk, das nou zo mooi, van het land zo naar Steenderen (Aviko).. Kan je Aviko niet vragen om op elk frietje een huisvlijtstempel te drukken?

 5. די מריו

  Aardappelen, dan moet je de boer toch maar eens aanspreken of je niet af en toe een aardappeltje kunt pakken.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Een keer per zoveel jaar staat er mais in het grote veld schuinachter en achter ons grondstuk. Inderdaad is het uitzicht dan half juli een stuk minder. Meestal staan hier aardappels of suikerbieten. De aardappels worden idioot vaak gespoten …..

 7. Volgend jaar zal er weer iets anders staan. Wij zijn ook ieder voorjaar weer benieuwd wat er rondom ons komt te staan. Dit jaar zijn dat aardappelen en bruine bonen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.