Waarom er een boterhamkorst bij mijn pepernoten zit

pepernoten vers houden

Nadat ik mijn zak pepernoten van de Albert Heijn had geopend, deed ik ze in de pittoreske voorraadpot van de Action om ze vers en knapperig te houden. Mijn bokkenpootjes werden daar vervolgens heel vies en zacht in, maar hiervoor gaven Marlinde en Marij gaven mij een oplossing.

‘Doe er een boterhamkorst bij. Die zuigt vocht op waardoor de koekjes vers blijven.’

Ons geheugen is onbetrouwbaar!

Althans, in mijn herinnering hadden ze het over een ‘boterhamkorst’.

Bij nader inzien zeiden ze ‘suikerklontjes’.

Nou ja, ik hoop maar dat de boterhamkorst ook werkt. De korst is keihard geworden, dus dat lijkt me een goed teken…

Reacties op Waarom er een boterhamkorst bij mijn pepernoten zit

  1. Ik hoop dat het gaat werken want ik doe juist een broodkorst bij de bitterkoekjes om ze taai te houden. Het feit dat de broodkorst hard geworden is zou vlgs mij betekenen dat hij zijn vocht afgestaan heeft aan de kruidnoten en niet andersom. Dit is ook de reden dat mijn bitterkoekjes taai blijven.

  2. Daar had ik ook wel eens eerder over gehoord en gelezen in het oude boekje van vraag het aan oma. Staan ook altijd leuke tips in. Vind wel dat ze weer steeds vroeger in de winkels liggen. Alles van het kinderfeest trouwens.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.