Waar is Maria?

Maria
Close-up van onze kerstboom

Toen mijn zusjes en ik nog klein waren, zette mijn moeder elk jaar rond Kerstmis de kerststal op, met daarin de bekende figuren van Jozef, Maria, kindje Jezus etc.

Inmiddels hebben mijn ouders een andere kerststal, maar de kerstfiguren heeft mijn moeder nog steeds. Zelfs het kindje Jezus is present. En dat heeft toch hevig te lijden gehad, want mijn zusjes en ik vochten destijds om wie hem vast mocht houden. Die arme Jezus vloog regelmatig door de huiskamer.

Waar zijn toch Jozef en  Maria?

Maar gisteren was ik even bij mijn ouders toen mijn moeder zei: ‘Ik ben Maria en Jozef kwijt! Ik kan ze nergens vinden.’ In mijn onschuld wees ik naar mijn zussen als mogelijke zondebokken.

‘Heb je Jozef en Maria soms aan Marieke of Janneke gegeven?’ merkte ik behulpzaam op.

Ik weet het!

Maar toen ik vanochtend wakker werd realiseerde ik me plotsklaps iets belangrijks. ‘Ik weet waar Maria is!’

In onze kerstboom…

Maar in mijn verdediging: met Jozef heb ik echt niets gedaan!

Wie kan haar vinden in de totale foto van mijn kerstboom?

Similar Posts

9 Comments

  1. Rechtsonder de paars/rose slinger! Wij verstopten kindje Jezus altijd in het kerstdorp van mijn moeder. We hebben hem ooit rondjes laten rijden op de Kersttrein. Toch veel leuker voor hem dan in dat saaie kribbetje liggen?

  2. Oh ja, een kerststal, die hadden wij niet, zag ik alleen soms bij anderen, niet vaak .. maar soms.. en ja die wilde ik ook als kind, om Maria en de kribbe met de baby. Maar nee, het kwam er niet! Pas later zou ik echt begrijpen waarom niet, hahaha

    X

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.