Reacties

Vis in blik: het tweede deel met nieuwe recepten — 16 reacties

 1. Sardientjes uit blik, heerlijk en ook lang te bewaren. Ansjovis uit blik voor op de pizza. Ik hou wel van vis uit blik. Ik heb overigens het eerste boek van hem hier in de kast staan.

  • Ja, dat is ook leuk om te lezen vond ik. Vooral de informatie over de toepassingen van tonijn in water en olie vond ik destijds een eye opener.

 2. 70% van het visassortiment in de Nederlandse supermarkten draagt het MSC- of ASC- keurmerk. Maar het aandeel duurzame vis in het versvak (81%) of diepvriesvak (92%) is veel hoger dan op het conservenschap (42%). Het ligt er dus wel aan welk blikje je neemt.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Brrr...ik koop echt nooit ingeblikte vis. Mijn moeder had het wel eens in huis en de lucht vond ik zó vreselijk! Ik heb het nooit gegeten en ben niet van plan daar verandering in aan te brengen.

 4. Ik vond vis uit blik wel lekker maar ik eet al 19 jaar geen vlees en ben 2 jaar geleden ook gestopt met het eten van vis. Mijn boek met visrecepten: verse vis, diepvries vis en blikvis is naar de kringloopwinkel gegaan.

 5. Ik eet wel en zelfs regelmatig vis uit blik. Kies ook blikjes voor 1-persoonsmaaltijden. Sommige blikjes zijn me duidelijk te groot en bij verse vis heb ik echt teveel. Ik koop het vaak bij de Xenos en dan ook vaak de makreel. Gooi het door m'n roerbaksels. Maar het zit ook wel in de maaltijdsalades die ik koop. Zie de laatsete jaren eigenlijk altijd Msc en zeer vaak zo'n hengelaar op de verpakking. Ik vertrouw dat niet echt. Maar er zijn ook geen keurmerken die er vismatig bovenuitsteken. Daarbij is vis goed voor je gewrichten. In de laatste 12 maanden is de prijs van vis in blikjes wel erg omhoog gegaan. Circa 25%. Daarvoor steeg het overigens jaren niet. Kan zijn dat ze meer geld uit moeten geven voor die keurmerken of dat mensen denken dat iets dat goedkoper is niet in de haak kan zijn.

 6. Brrrr. Ik lust alleen maar zalmsalade als ik hem zelf maak. Van vis uit blik. En dan vis ik alle vieze friemeltjes er tussen uit. Verder lust ik alleen maar vissticks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder