Hoeveel geluid maakt een vaste airco in huis nou?

airconditioning geluid

Vorige week hebben we voor het eerst onze nieuwe vaste airco in huis gebruikt. En wat een zegen is dat ding! Op onze slaapkamer was het alweer onaangenaam heet, maar dankzij de airconditioning kon ik toch slapen. Ik ben zo blij dat we daarin hebben geïnvesteerd!

Vaste airconditioning: geluid?

Een van de bezwaren tegen een airconditioning is het geluid dat ze maken. Ook de onze kun je inderdaad horen. Ik vind dat geen enkel probleem. Als ik moet kiezen tussen helemaal gek worden van de hitte, of een zoemend geluid dan is mijn keuze gauw gemaakt : )

Maar voor iedereen die zich afvraagt hoeveel geluid een airconditioner maakt, hieronder een filmpje van onze vaste airco terwijl hij aanstaat.

Ik voel me helemaal klaar voor de zomer.

Similar Posts

16 Comments

 1. Fijn dat de airco goed bevalt. Ik word van ieder geluidje wakker, dus 's nachts zou bij mij misschien niet heel handig zijn. Hoewel zo'n constant geluid wel zou kunnen wennen, denk ik.

 2. Ik vind het geluid in de slaapkamer zeer acceptabel en niet storend. Deze norm is echter subjectief en niet representatief voor iedereen.
  Indien het stoort is de oplossing om de temperatuur iets hoger te zetten. De compressor slaat dan minder vaak aan.

 3. Hm, het geluid valt wel mee. Wij zetten onze airco een uur of drie vóór we gaan slapen aan. Dan gaat hij uit en we zetten een gewone ventilator vlakbij het open raam, die de hele nacht blijft draaien (zonder geluid). In onze slaapkamer kan het zonder airco gemakkelijk 28 graden worden. Dan is slapen echt niet te doen. We hebben dat ding al een jaar of 15 tot volle tevredenheid.

  1. Ja, ik voel me echt opgelucht dat we een airco hebben nu. Het was anders gewoon echt niet te doen daarboven. En een goede nachtrust vind ik wel heel belangrijk.

 4. Heb al jaren airco in gehele woning. Meerdere vaste units in huis.
  Ook in de slaapkamer.
  En een voordeel is dat ze ook verwarmen in de winter. En kan ze bedienen via de app op mijn telefoon zodat ik altijd in een lekkere temperatuur binnen kom.
  Is een investering die zich echt terug verdient mensen. (Ik ben een particulier en geen bedrijf die wil verkopen, voor dat mensen dat weer denken)

 5. Een goede airco van een a merk (Mitsubishi, Daikin, LG, Toshiba, Panasonic) dus geen bouwmakrt zooi (zibro of maxicool) maakt binnen maar 19db op de stilste stand. Buiten maakt het buitendeel maar 45db, ook dat is naast het omgevings geluid of de wint nauwelijks hoorbaar ook kunnen de buren daar geen last van hebben. Het is alleen een kwestie van je goed voor laten lichten en investeren. Je bent niet voor €400 klaar. Een degelijke installatie voor een standaard slaapkamer kost ongeveer €1500. Je hebt dan minimaal 12 jaar plezier van een goed klimaat op je slaapkamer. Mits je hem op de juiste manier gebruikt dus een graad op 4 beneden de buiten temp. Goed schoon houden en ook om de 2 jaar laten onderhouden.

 6. Wij hebben 2x een olimpia splendid nexya 12 en ik moet zeggen zowel binnen als buiten tegenwoordig super stil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.