Reacties

Vakantie voorbij: fijn of balen? — 42 reacties

 1. het heeft voor en nadelen :) vind t ook wel fijn om weer wat meer ritme in de dag te hebben door de schooltijden, maar soms ook wel jammer dat je niet meer alle dagen gewoon weg kan als je zin hebt, maar alles weer in t weekend moet. met opvangkids niet meer zomaar lekker op pad maar rekening houden met schooltijden van de oudste. slaapjes weer op deklok enz. dus voor en nadelen ;)

 2. Elk jaar ben ik blij als de vakantietijd begint en kijk ik er zelfs al weken naar uit. Maar na verloop van tijd wil ik ook wel weer in het normale ritme van alledag komen. Alleen dat de zomer dan ook zowat voorbij is dat vind ik dan weer minder.

 3. Ik vind de regelmaat weer prettig en het feit dat ik soms alleen thuis ben en mijn ding kan doen en daarmee ook kan opschieten. Vakantie vind ik ook fijn; geen wekker, geen trainingen en wedstrijden van drie zonen.

 4. Inderdaad Maandag begint alles weer dus ook alle verplichtingen. Ik ben er eigenlijk totaal nog niet aan toe,eigenlijk begin ik net in een fase te komen dat ik een ontspannen gevoel krijg.
  Voor jongste dochter is het allemaal al helemaal spannend die gaat voor het eerst met het openbaar vervoer kennis maken en meteen met vaak overstappen ook nog. Stiekem lijk ik me er meer zorgen over te maken dat dat jongste hier doet.
  Tsja ik blijf dus nog liever in de vakantie modus hangen.

  • Wat balen zeg dat je eigenlijk nog niet echt de ontspanning hebt kunnen vinden en dat het alweer voorbij is. Mijn jongste dochter had dat ook! Die moet er hard aan trekken op school, en had de eerste vier weken nodig om bij te komen. Pas daarna begon ze te ontspannen, en toen was het te kort.

 5. Ik vind het wel fijn om wat rustiger aan te kunnen doen. Niet heel de tijd met drie kinderen om me heen. Heerlijk als ie begint, en heerlijk als ie afgelopen is. Hier duurt de grote vakantie twee volle maanden, en de school gemiddeld om 1 uur al uit. Zo zwaar hebben ze het niet dus ;)

 6. Wat was ik dit jaar blij dat de vakantie weer voorbij was. Ook zoontje zit een stuk prettiger in zijn vel nu de school weer begonnen is. Vakantie is leuk maar 6 weken is veel te lang! 3 weken zou voor mij meer dan genoeg zijn...

 7. Ook hier zijn de jongste twee kinderen maandag weer begonnen. Ik vind het ook heerlijk dat het gewone leven weer begonnen is. Rust, Regelmaat en Reinheid zijn toch echt wel de peilers waar ons gezin op staat. Alles op z'n tijd.
  We hebben natuurlijk ook volop genoten van onze vrije weken. Maar het onregelmatige gaat mij na een paar weken opbreken. Ik vind het leuk om op vakantie te gaan of leuke dingen te doen, maar het huishouden versloft daardoor behoorlijk. Is natuurlijk niet erg, maar nu het allemaal weer gewoon is, voel ik me rustiger in m'n hoofd.

  • Bij mij verslofte het huishouden ook. Maar ook wel door de intensieve bewoning tijdens de vakantie. Met zeven personen fulltime thuis verslonst het ook sneller. Zeker als ze de boel niet goed achter zich opruimen.

  • Ha ha, ik vond je post over irritaties in de vakantie ook zo leuk en heel herkenbaar. Ons huishouden bestaat uit zes personen. Is iedereen thuis vind ik het heel gezellig, gaat iedereen weer, vind ik het ook weer heerlijk. Hoezo tegenstrijdig ????

 8. Hier is het balen.
  Ik geniet wel van die vrijheid wat minder volgens de klok te moeten leven. Dochterlief die mag uitslapen en bijgevolg ook langer mag opblijven. Geen gevecht omwille van het huiswerk en 's avonds geen bandwerk om alles kraag te krijgen. Ik heb natuurlijk gemakkelijk praten, ik hoef haar niet naar een opvang te brengen tijdens de vakantie.

 9. Ik moest er erg aan wennen toen manlief zijn vakantie weer afgelopen was, ik vond het veel te gezellig. Zoons zijn altijd thuis, dus dat maakt niet uit.
  Maar van mij mag de nazomer nog heel lang duren. Ik heb echt zo geen zin in de koude tijd van het jaar.

 10. Ik vind het wel jammer. Wij hebben echt een hele leuke 6 weken met de kinderen gehad. Aan de andere kant vind ik het ook wel weer lekker als alles weer bij het oude is en ik merk aan de kinderen dat ze hun vriendjes ook missen.

 11. We hebben nog niet echt zomervakantie hier met de 2 kleintjes, maar ik ben wel blij dat de peuterspeelzaal volgende week weer begint! Zoonlief zeurt er de hele week al om, en wil niets meer thuis...
  Daarnaast houd ik van "normale" dagen, het gewone ritme.... In de zomer is toch alles een beetje met de Franse slag, dus is zie er naar uit!

  • Kinderen kunnen peuterspeelzaal inderdaad echt missen. Dat herken ik wel. Toen de kinderen nog echt klein waren gingen we naar peuterspeelzaal en spelotheek. Allemaal dingen die stopten in de vakantie.

 12. ;-)

  Komisch, dat voor (bijna?) alle reageerders het einde van de zomervakantie betekent dat zijzelf helemaal niet aan het werk hoeven, alleen partners en kinderen! ;-) Alhoewel het einde van de gezinsvakantie natuurlijk wel weer een strakker ritme betekent, ook voor de thuisblijvers.

  Mijn zomervakantie duurde drieënhalve week, en mocht best nóg langer duren (al was het natuurlijk al lang). Toch is aan het werk gaan ook wel weer lekker - ik heb lol in mijn werk - en plan gewoon weer een nieuwe korte vakantie ergens ná de grootste drukte die er nu aankomt.

 13. Ik vind het niet erg, maar ik had dan ook niet echt vakantie. Ik vind het wel jammer dat het mooie weer voorbij is. Ik hoop op een indian summer. Al ben ik ook dol op herfst en winter.

 14. Ik vind het heeeeerlijk. Ik heb zoveel meer tijd en dus ook meer energie, maar vooral was het gewoon zo dat ze zó toe was aan weer naar school gaan!
  Voor oudere kinderen is de lange vakantie geweldig maar voor die kleintjes zou ik veeeel liever een langere vakantie in de winter/vroeg voorjaar willen (2 of 3 weken, zoals ze dat in andere landen vaak doen) en een kortere zomervakantie. 6 weken is veel te lang als je nog niet zelfstandig overal heen kunt!

 15. Wij hebben nog geen schoolgaand kind dus kunnen vakantie vieren wanneer we willen. Erg fijn! Wat ik een nadeel vind tijdens de zomervakantie is dat clubjes enz ook tijdelijk stoppen en ik daarom 6 weken geen koor had op de vrijdagavond. Eigenlijk had ik dan op die avonden andere invulling voor mezelf moeten zoeken maar daar was ik te lui voor. En de drukte in de buurt vind ik ook niet altijd fijn dan.

 16. Onze vakantie zit er inderdaad ook op. IK vind het niet erg. Zo duren de dagen minder lang als ik weer aan het werk ben, geniet ik juist extra van vrije dagen met de kinderen en is er weer ritme in huis. En och als juf, heb je in de herfst alweer herfstvakantie. Klagen mag ik dus niet!

 17. Van allebei een beetje. Ik ben blij dat de structuur weer terug is. En geniet er stiekem al van dat de herfst onderweg is. Maar de vrijheid en de zomer mis ik ook wel een beetje. Ach volgend jaar weer :)

 18. Ik kijk altijd enorm uit naar de zomervakantie. Geen wekker, alles op je gemakje doen. Fijn hoor. Maar ik merkte nu toch wel dat ik het ook weer prima vond dat de scholen weer begonnen. Misschien komt dat ook wel doordat we hier een "rare" vakantie hadden. Mijn man is in 2 weken tijd 2x geopereerd. Veel rijden naar t ziekenhuis. Daarna thuis bijna alle dagen wel bezoekjes van familie en vrienden. En echt heel gezellig hoor al dat bezoek maar het is ook wel druk. Allemaal heel anders dan andere zomervakanties... Nu is er lekker weer regelmaat... Nu heb ik vakantie gekregen, grapte ik al tegen de kinderen!!!

  • Twee operaties in twee weken tijd is ook niet niks! Ik kan me voorstellen dat je dan een rare tijd achter de rug hebt. Fijn dat de rust nu terugkeert. En veel beterschap gewenst voor je je man natuurlijk!

 19. Hier duurt de zomervakantie 2 maanden. Juli en augustus. Zowel voor mij als voor de kinderen mogen ze er gerust nog wat bij doen. Nuja, we mogen niet klagen natuurlijk. Het enige waar we allemaal tegenop zien, is het vroege opstaan. Deze zomer voor het eerst sinds jaren lekker lang kunnen uitslapen. Tot een uur of acht, negen. Zalig. Maar aan alle schone liedjes komt een eind en we kijken alweer uit naar de herfst!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder