Tuinieren: voor en na

Ik kan er niet meer om heen.

De tuin vraagt mijn aandacht en zorg.

En dus heb ik mijn woensdagochtend routine voor de lente en zomer weer ingevoerd. In plaats van hardlopen werk ik een uur in de tuin. Ik beschouw dat als crosstraining, met als extra stimulans een nette tuin : )

tuinieren
Voor mijn vlijtige hand. Boeddha, waar bent ge?
tuinieren
Na mijn noeste arbeid. Daar zit Boeddha weer : )

Hoeveel uur per week ben jij kwijt aan tuinieren en onkruid wieden?

Lees ook mijn post over tuinieren voor meer dieren in de tuin!

Vergelijkbare berichten

30 reacties

 1. Niks!! Ik werk nooit in de tuin. Dat vind ik zo afschuwelijk! Ik wil wel graag een nette tuin hoor maar erin werken...nee... Maar gelukkig is mijn man degene met groene vingers! Hij vind het leuk!

 2. ik doe er ook niet zo veel aan, ik haal eens wat weg als ik er last van heb, en de boeddha staat er weer mooi bij, alleen had ik een soort verhoging in de boomstronk gemaakt en daar de boeddha opgezet.

 3. Nou per week kan ik niet zo zeggen. Een keer in de paar weken maak ik me kwaad en werk ik een hele middag in de tuin. Daarna is ie weer netjes :-).
  Wel spuit ik regelmatig schoonmaakazijn tussen de tegels om het onkruid van de stoep te houden.
  Even off-topic: ik lees net ergens tussendoor dat je Wolkys ook pumps zijn! Ik had inderdaad een soort "Jo met de banjo"-birkstocks in gedachten. Misschien staan ze dan toch gewoon leuk onder de zwarte jurk!

 4. In de winter en herfst niet zoveel, maar nu in de lente en zomer toch wel 1 tot 2 uur per week. Vooral in de zomer als het gras vaker gemaaid moet worden en de moestuin om veel aandacht vraagt ben ik heel wat uurtjes in de tuin. Ik vind het heerlijk.

 5. Wat een goed idee! In het voorjaar laten we de boel een beetje op z'n beloop, dan halen we ook niets weg wat mooi zal worden. Eerst is er de drukte van groente gaan kweken in de kas en moestuin. Maar het wordt hoog tijd voor een paar keer een uur onkruid trekken.

 6. Ik ben vanmiddag een paar uur aan het werk geweest in de tuin. Het knapte er goed van op, morgenmiddag weer verder. Er is nog zat te doen :-)

  1. Hier is ook nog zat te doen. Net als in het huishouden. Vandaar dat ik een vast uur per week doe. Anders kan ik eigenlijk wel fulltime tuinieren denk ik...

 7. Elke week zes uur. Daar valt ook onder bestrating krabben, oude gebouwen slopen en afvoeren. Dakpannen zoeken om een dak met asbestplaten te vervangen, grasmaaien, snoeien.

  De voortuin kost inclusief bestrating krabben en grind harken 20/30 minuten in een week.
  De achtertuin is in aanleg en kost veel tijd. De echte tuinklusjes kosten slechts een minuut of 40.
  Als straks alles af is denk ik dat we met 1,5 uur in de week alles keurig kunnen houden.

  1. Zes uur per week kinkt best veel, maar als ik dan bedenk dat dit een uurtje per dag is valt het weer mee. Wel mooi dat je nu even flink investeert en dat je daarna met veel minder tijd en energie de tuin netjes kunt houden.

 8. Ik hou van het werken in de tuin! Gelukkig maar want die van ons is heel groot! Vandaag 20 meter meidoornheg geknipt (handmatig) ????

 9. Ik vind het heerlijk om in de tuin te werken, maar doe het 1 tot 2 keer in de maand. Lekker ontspannend onkruid trekken haha. De boom twee keer per jaar snoeien, gras vaak maaien, tegels schoonspuiten, nieuwe plantjes planten en dit jaar een nieuwe tuinset...heerlijk. En daarna genieten van een kopje verse muntthee uit eigen tuin :D in eigen tuin

 10. In het voorjaar zijn we dagen achter elkaar bezig met de tuin. Voornamelijk om het zevenblad uit te bannen. Darrna hoeven we hem alleen nog maar bij te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.