6 Tips voor de man!

tips voor de man

Toen ik het boek Moslimama van Yasmine Berrag las, schoot ik in de lach bij het stukje met tips voor vaders van Yasmina’s man.

6 bijzondere tips voor aanstaande vaders

Hieronder mijn favoriete tips:

  1. Is je vrouw boos? Stop dan meteen met wat je aan het doen bent. Ga naast haar zitten en probeer haar te kalmeren. Het heeft geen zin om haar nog bozer te maken door bijvoorbeeld een discussie aan te gaan. Probeer rustig te blijven.
  2. Als ze huilt, dan ligt het meestal aan de situatie en niet per se aan jou. (…) Huilt ze bijvoorbeeld om een stukje taart, dan kan het geen kwaad om hier stiekem om te lachen. Maar ga wel naast haar zitten en troost haar ongeacht de reden van de huilbui.
  3. Vervul al haar wensen. Wil zij midden in de nacht gebak? Regel het!
  4. Het moeilijkst tijdens een stemmingswisseling is de machteloosheid die je voelt. Maar zorg ervoor dat je partner hier niets van merkt. Nu draait even alles om haar.
  5. Bied een luisterend oor en probeer zo min mogelijk te klagen. Ben je moe? Houd het voor je. Voor haar is het zwaarder en jezelf kwetsbaar opstellen kan juist averechts werken.
  6. Ook voor jou als papa verandert er veel. (…) Het is alleen zaak dat je je emoties onder controle houdt bij je partner.

LOL.

De vrouw heeft altijd gelijk.

Ik kan er niks aan doen: ik geniet van de mate waarin je als vrouw een vrijbrief krijgt, en de partner zich moet aanpassen aan al je nukken, want:

‘Ja, hormonen hè!’

Het idee van een moslima als onderdrukte vrouw wordt in dit boek in ieder geval niet bevestigd.

Of is ‘the joke on me,’ omdat ik het thuis niet zo goed voor elkaar heb…

Similar Posts

8 Comments

  1. Ik had een heel andere mening over hoe moslimmannen hun vrouwen behandelen. Gelukkig dat dit boek geschreven is zodat ik mijn mening kan “bijstellen.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.