Tips voor een gezonde leefomgeving

huis

Je huis is de plek waar je thuis bent. Waar je lekker kunt ontspannen en even niets meer hoeft.

Maar hoe gezond is het in jouw huis?

Het bedrijf Feenstra schreef onderstaand artikel met tips voor een gezonde leefomgeving voor Huisvlijt.

Tips voor een gezonde leefomgeving

Door Feenstra.com

Voor wie z’n woning wil veranderen in een gezonde leefomgeving hebben wij een aantal essentiële tips. Met een paar toepassingen is je woning in een korte tijd omgetoverd in een comfortabele leefomgeving. De aanpassingen zijn relatief voordelig vergeleken met wat je er voor terugkrijgt. Ben jij de persoon die gezond en in comfort wil leven in zijn eigen huis? Dan is het een goed idee om de onderstaande tips op te volgen!

Warmte van de verwarming

Een ideaal leefklimaat is een temperatuur die als aangenaam wordt ervaren en prettig is om in te leven. De temperatuur moet dus niet te laag zijn, maar ook niet te hoog. Aangezien het in ons land de grootste tijd van het jaar relatief koud is, is het van belang een ideale temperatuur in de woning te creëren. Een goede cv-ketel aanschaffen is dus een must. Een moderne cv-ketel zorgt ervoor dat je gedurende het jaar je woning kunt verwarmen. Hij draagt bij aan een prettige temperatuur en zorgt dat je in een comfortabel leefklimaat leeft.

Gemak met een slimme thermostaat

De slimme thermostaat is een thermostaat die aan te sluiten is op de cv-ketel en op afstand te besturen is. Door deze uitvinding is het mogelijk om op afstand de temperatuur in je woning te reguleren. Je kunt de verwarming waar je ook bent via de thermostaat app omlaag doen, mocht de temperatuur te hoog worden. Bij thuiskomst word je ontvangen in een prettig heerlijk verwarmde woning!

Gezonde luchtkwaliteit met mechanische ventilatie

De luchtkwaliteit in de woning is moeilijk te veranderen. Door luchtvochtigheid in huis ontstaat schimmel. Dat is een schadelijke situatie die allerlei problemen met zich mee brengt, levensbedreigend kan zijn en zorgt voor schimmel in je longen. De beste manier om dit te verhelpen is ventilatie in huis. Mechanische ventilatie zorgt voor frisse luchttoevoer zonder dat je in de woning warmte verliest of in de tocht hoeft te zitten. Met een ventilatiebox heb je altijd gezonde lucht in huis.

Naast gezondheid, ook veiligheid

Naast een gezonde lucht is ook veiligheid belangrijk in huis. Die kan in het geding zijn door lekkages van gassen, gevaarlijke stoffen, virussen, schimmels en rook. Om gezond en veilig te kunnen leven zijn verschillende componenten ontwikkeld die zijn aan te sluiten op uw alarmsysteem. Denk bijvoorbeeld aan de rookmelders en koolmonoxidemelders die je kunt verbinden met je mobiel via een app. De melders controleren de luchtkwaliteit en meten de hoogte van koolmonoxide, gas en rook. Omdat je een melding krijgt als de waardes gevaarlijk oplopen, kun je gelijk stappen ondernemen om zowel je gezondheid en veiligheid te verbeteren.

Lees ook mijn artikel over het verschil tussen ventileren en luchten en gezond leven.

Similar Posts

4 Comments

 1. “Voor wie z’n woning wilT veranderen”

  Toch jammer als een bedrijf een tekst aanlevert met slechte grammatica…

  1. In zijn geheel vind ik het een slecht geschreven en slecht onderbouwd stuk.
   ‘Je kunt de verwarming waar je ook bent via de thermostaat app omlaag doen, mocht de temperatuur te hoog worden’. Heb je dat in de gaten dan, als je weg bent?
   ‘Bij thuiskomst word je ontvangen in een prettig heerlijk verwarmde woning!’ Volgens mij moet je de temperatuur dan eerst weer omhoog doen ;-)
   ‘Door luchtvochtigheid in huis ontstaat schimmel’. Alleen door te hoge luchtvochtigheid, neem ik aan.
   ‘Dat is een schadelijke situatie die allerlei problemen met zich mee brengt, levensbedreigend kan zijn en zorgt voor schimmel in je longen’. Dat lijkt me ook niet zeker dat dat voor schimmel in je longen zorgt, maar het zou misschien wel kunnen. Dat weet ik niet. Maar meneer Feenstra ook niet, volgens mij.
   Ik zou zeggen: Schoenmaker blijf bij je leest!

 2. Tja, toevallig wil de netbeheerder in deze regio ook slimme meters plaatsen, maar ik lees er maar weinig positiefs over.
  Er is een behoorlijk lijstje van meters, die niet goed functioneren en ook niet het juiste gebruik aangeven, wat heel lastig te bewijzen is.

  Een ander punt is, dat deze meters via Internet gaan en de privacy onduidelijk is, want alles wat via Internet gaat, is te hacken en dan kun je denken aan inbrekers, die dan precies weten of je al dan niet thuis bent of ligt te slapen.

  Ik heb daarover vragen gesteld, maar geen helder antwoord op gekregen.
  Nog niet zo lang geleden iemand gesproken, die vertelde over zo’n slimme meter, die een veel te hoog verbruik aan gaf, wat heel wat gedoe was om dat aangetoond te krijgen.
  Vooralsnog ben je niet verplicht om een slimme meter te laten installeren en ik ben er zelf nog niet uit.

  Wat betreft het op afstand bedienen, heb je een smartphone nodig en die heb ik niet en dan ook, hoe veilig is deze?
  Misschien ben ik te kritisch, maar vorig jaar is mijn computer gehackt, fluitje van een cent, maar wel met gevolgen…
  Alles wat over Internet gaat, is te hacken en te manipuleren, daarover is genoeg te lezen op Internet, data-lekken te over en zeker in dit digitale tijdperk vind ik het persoonlijk toch wel een punt om over na te denken.

  Tot zover mijn persoonlijke mening.

  Groetjes Lily

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.