Tijd voor koffie

tijd voor koffie

Tijd voor koffie ziet er superleuk uit vind ik, met een mooie en gezellige cover!

Maar helaas.

De titel van het boek Tijd voor koffie is bedrieglijk.

Op basis van de titel dacht ik namelijk dat dit boek  over koffie zou gaan.

Maar het blijkt gewoon een kookboek met bakrecepten te zijn. Het enige dat echt over koffie gaat zijn een paar koffie recepten achterin!

Bakrecepten voor lekkers bij de koffie

Tijd voor koffie is mooi vormgegeven, en het is een leuk kookboek. De recepten zijn  voorzien van mooie foto's, en de recepten lijken me niet al te moeilijk. Maar omdat ik een boek over koffie verwachtte viel het me toch een beetje tegen. Als ik een kookboek wilde, dan had ik dat wel gehaald.

Conclusie over Tijd voor koffie

De vormgeving vind ik echt geweldig, maar Tijd voor koffie gaat níét over koffie. Het is een boek met lekkere recepten voor taarten en gebakjes die je bij de koffie kunt nuttigen. Als kookboek is het leuk. Als boek over koffie schiet het jammerlijk tekort.

Is het al tijd voor koffie?

Overigens is er een grappige website waarop je antwoord krijgt op de vraag: 'Is het al tijd voor koffie?' Maar je kunt er ook vragen: 'Is het al tijd voor cup a soup? en 'Is het al tijd om mijn schildpad te knuffelen? Ik stelde deze vragen op vrijdagmiddag om kwart voor twee. Alleen de vraag over de schildpad knuffelen kreeg een 'Ja' ; )

Wat is een goede koffietijd?

Voordat ik de tijden noem waarop het een goed idee is om een kopje koffie te drinken eerst even dit:

'Iedereen is anders, dus wat voor de één geldt hoeft niet voor de ander te gelden, en gras is groen en de bal is rond.'

koffietijd

Goede momenten voor een kopje koffie

 • Direct nadat je wakker wordt: Veel mensen genieten van een kopje koffie kort nadat ze wakker worden. Het helpt hen om echt wakker te worden en de dag te beginnen.
 • Midden in de ochtend: Als je een tweede boost nodig hebt, is midden in de ochtend (rond 10:00 uur) vaak een goed moment. Op dit moment kan een kopje koffie helpen om de focus te behouden.
 • Vroeg in de middag: Sommige mensen vinden het prettig om rond de lunchtijd of vroeg in de middag (tussen 13:00 en 15:00 uur) nog een kopje koffie te drinken voor een extra stimulans.

Laat in de middag koffie drinken wordt juist afgeraden. Het advies is om in de late namiddag of avond (na 18:00 uur)cafeïnehoudende drankjes te mijden om slaapproblemen te voorkomen.

Mijn koffietijd

Mijn koffietijd is elke dag om 10 uur. Dan drink in 30 minuten tijd drie kopjes koffie met een zoetje, een scheutje halfvolle melk en een klein stukje zelfgebakken citroencake.

Praktische informatie

Tijd voor koffie is voor 8,95 te koop bij bol.com. Die prijs vind ik dan wel weer heel goed!

Wil je meer lezen over koffie? Bezoek dan mijn blog over koffie!

Op welke tijden is het voor jou tijd voor koffie?

Vergelijkbare berichten

22 reacties

 1. Ik drink geen koffie, ik vind het echt smerig. Ik ben een echte theeleut. Ik moet elke ochtend een kopje thee hebben gehad anders klopt mijn dag niet. Ook na een maaltijd drink ik thee, anders is mijn maaltijd niet goed afgesloten. Gek he? Van die vaste momenten.

  Mijn man is trouwens een echt koffieleut en kan de hele dag door koffie drinken. Zelfs midden in de nacht om 3 uur nog en dan gewoon in bed stappen om te slapen.

  1. En drinkt hij dan ook nog koffie met cafeïne er in Laura? Hoe is het mogelijk dat hij dan nog zo goed kan slapen! Dat bewijst maar weer eens dat iedereen weer anders op cafeïne reageert.

 2. Oh, dat is jammer van het boek. Bedenk dan een andere titel. Lust altijd wel koffie, maar vind zoete dingen erbij eigenlijk vreselijk vies. Hoogstens ná de koffie. Het lijkt me wel een heel leuk boek, ook om cadeau te doen!

 3. Voor mij is t vooral s ochtends koffie - eentje of soms twee kleine kopjes. Als ik in de namiddag eentje drink, zou ik nooit meer kunnen slapen helaas.

 4. Ik dacht ook echt dat het over koffie zou gaan! Dat is idd wel een beetje een tegenvaller dan.
  Ik ben zelf een enorme koffie leut en er is voor mij dan ook geen tijdstip waarop ik geen koffie zou drinken. zelfs vlak voor t slapen is geen probleem... H-e-e-r-l-i-j-k

 5. Sinds ik cvs heb, ben ik allergisch voor suiker en cafeine. Zonder suiker en snelle koolhydraten valt goed te leven, maar koffie zonder cafeine is koffie zonder een bite. Een bak écht lekkere koffie lijkt me heerlijk!
  Je snapt het boek is voor mij niet weggelegd ;-)
  Groetjes Kakel

 6. Is het al tijd voor zomer? Nee! Over 160 dagen is het zomer. Nog even geduld hebben dus ;)
  Voor koffie was het ook nog geen tijd, maar ik begin mijn dag altijd al rond zes uur met een kop koffie. Vast ritueel!

 7. Mijn boek zal het niet zijn, want ik lust geen koffie én ik kan niet bakken, maar ik vind wel dat het boek er héél gezellig uitziet. Zou bijna naar aanleiding van je post van gisteren zo'n boek zijn dat je op je salontafel kunt leggen.

 8. Heerlijk, koffie, en ik ben ook gek op bakken!
  Denk niet dat het boek iets voor mij is, ik heb mijn eigen boeken waar ik vegan recepten kan vinden. Die recepten zijn de laatste jaren ook veel beter geworden.
  Wat voor mij en veel anderen ook fijn is, is dat je nu buitenshuis vaak gemakkelijk een vegan cappucino kunt drinken bij een restaurant.

 9. Het eerste bakkie - als ik net wakker ben - is het lekkerst. Verder drink ik het liefst de hele dag door koffie. Ik heb daarom ook altijd gewonen koffie en decaf in huis. Net nog een eentje op. Lekker, hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.