The Morning Show met Jennifer Anistion #metoo

themorningshow

Apple is een streamingdienst begonnen, vergelijkbaar met Netflix. En ze beginnen goed! De serie The Morning Show met klinkende namen als Jennifer Aniston is de moeite waard vind ik. Net als Netflix komt Apple TV+ met hun eigen ‘originals’ en The Morning Show is er daar één van.

Hieronder mijn review van deze serie.

The Morning Show: waar gaat het over?

In Amerika zijn diverse ochtendshows die een mengeling van nieuws en entertainment zijn. In Nederland hebben we Goedemorgen Nederland. De serie The Morning Show van Apple TV+ is zo’n (fictieve) ochtendshow, en als kijker krijg je een kijkje achter de schermen. Je ziet hoe het er aan toe gaat bij zo’n ochtendprogramma.

#metoo

The Morning Show begint met het nieuws dat Alex Levy’s (gespeeld door Jennifer Aniston) ‘co anchor’ Mitch Kessler beschuldigd is van ongewenste seksuele intimiteiten #metoo. Dit zorgt voor veel onrust bij de makers van het programma, en natuurlijk ook bij Alex. Achter de ogenschijnlijk gezellige en prettige werksfeer, gaat een ‘zieke’ bedrijfscultuur schuil. Dat wordt gaandeweg de serie steeds duidelijker.

Ik moet bekennen dat ik Mitch Kessler in eerste instantie sympathiek vond, en ook een beetje sneu. Maar na het zien van aflevering 8 ben ik bij wijze van spreken direct bereid om tegen hem te getuigen, want zijn gedrag kan werkelijk niet door de beugel.

Jong aanstormend talent vervangt oudgediende?

Behalve de Me too affaire, is er de druk om goede kijkcijfers te halen, en moet Alex Levy vrezen voor haar positie. Er worden voortdurend polls gehouden onder de kijkers, en daaruit blijkt dat ze haar ‘girl next door’ vibe is verloren.

Reese Witherspoon, speelt Bradley Jackson, het aanstormende, jonge talent dat mogelijk Alex’ positie zal overnemen. Een rol die doet denken aan de film All about Eve. Bradley Jackson is nog jong en fris, waar Alex Levy suf en saai is geworden. Maar in plaats van te verzanden in een cliché verhaaltje waarbij de jonge garde de oude van het toneel manoeuvreert, lijken Alex en Bradley vooralsnog oprecht vriendinnen te worden.

Waarom is The Morning Show de moeite waard?

Anders dan de vreselijke Netflix serie Virgin Creek is The Morning Show niet één groot cliché. De karakters zijn redelijk origineel en interessant, evenals de verhaallijnen. Bovendien is The Morning Show actueel met het hele #metoo thema. En last but zeker not least is er de sterrencast van The Morning Show.

Toch zijn er ook negatieve kritieken. Zo wordt The Morning Show vergeleken met een ‘saaie soap,’ en de site Delagarde noemt The Morning Show een ‘valse start’. En vrij van cliché’s is ook The Morning Show niet. Maar ik heb beslist veel slechtere series gezien.

Praktische informatie over The Morning Show

The Morning Show kreeg een 8,2 op iMDb en is te zien op Apple TV+. Een dvd is nog niet beschikbaar. De serie bestaat uit 10 afleveringen.

Apple TV+ kost 4,95 euro per maand oftewel zo’n 50 euro per jaar. Maar je krijgt een gratis proefperiode van 7 dagen.

De eerste twee afleveringen van elke serie zijn ook zonder (proef)abonnement te bekijken in de Apple TV-app op iOS, Apple TV of Mac.

Heb je na 10 september jongstleden een nieuw Apple-product gekocht? Dan kun je een jaar lang gratis kijken naar Apple TV+.

Zie ook mijn post over Netflix alternatieven voor nog meer alternatieven voor Netflix.

Het tegenovergestelde van de scherpheid van The Morning Show heeft Virgin river.

Leestip

Mijn review van het tweede seizoen van The Morning Show!

Similar Posts

15 Comments

 1. De film laat ik graag aan me voorbijgaan, maar wel een slimme zet van Apple. Ben benieuwd of het echt ‘van de grond gaat komen’, met Netflix als grote ‘concurrent’, maar je weet ‘t maar nooit met Apple;).

 2. Er gaat er nog veel meer komen die streamingdiensten gaan aanbieden. Het schijnt de toekomst te worden.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Hoi Nicole,

  lijkt me een gave serie.
  Twee actrices die ik erg waardeer spelen er in mee..
  Maar helaas… dat je moet betalen voor deze dienst (is op zich wel logisch) dat weerhoudt me er van.
  Ik heb al Net.flix, dus ja…

  Groetjes!
  Marlou

  .

 4. Ik laat deze aan mij voorbij gaan. Voorlopig vind ik Netflix voldoende. Er zullen vast in de komende jaren nog veel meer streamingsdiensten voorbij komen. Maar voor nu is Netflix voldoende.

  De serie lijkt mij overigens best het kijken waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.