The Flight Attendant: voor bakfietsmoeders met asymmetrische pony?

The Flight Attendant

Samen met mijn man keek ik de achtdelige serie The Flight Attendant. Voor mensen die bekend zijn met de serie The Big Bang Theory: Penny zit in deze serie! Ze heeft zelfs de hoofdrol.

Bovendien speelt de Nederlandse Michiel Huisman erin mee.

The Flight Attendant

Cassandra Bowden is ‘the flight attendant’. Ze drinkt dat het een lieve lust is, en leidt een losbandig leven. Zo kan het gebeuren dat ze op een ochtend wakker wordt naast een vermoorde Michiel Huisman. Zijn keel is doorgesneden en hij zit dan ook onder het bloed. Doordat Cassie weer eens teveel gedronken had, herinnert ze zich niets, en ontvlucht ze de plek des onheils.Vervolgens is het natuurlijk de vraag:

‘Wie oh wie heeft Michiel Huisman vermoord?’

Omdat dit een psychologische thriller met actie elementen is, blijkt er meer achter te zitten dan je in eerste instantie zou denken.

Persoonlijke problematiek met Whodunnit elementen

Cassandra gaat op onderzoek uit, daarbij hevig gehinderd door haar alcoholprobleem dat weer een heleboel andere problemen onderdrukt. Via gesprekken met de dode Michiel Huisman leer je als kijker Cassandra beter kennen, en haar verhaal. Je ontdekt bijvoorbeeld waarom ze zoveel drinkt, en waarom de relatie met haar broer zo moeizaam verloopt. Langzaam maar zeker krijgt Cassie niet alleen inzicht in de moord op Michiel Huisman, maar ook op zichzelf.

The Flight Attendant trailer

The Flight Attendant: wat ik ervan vond

In eerste instantie vond ik The Flight Attendant erg leuk. Maar de laatste aflevering zat ik steeds op mijn Fitbit te kijken of het al bijna was afgelopen. Zo ziet er een kleine extra verhaallijn in rondom één van Cassie’s collega’s, waar ik echt niets aan vond. Hoewel de serie sterk begon, vond ik het naarmate het verhaal vorderde steeds rommeliger worden.

Hoe zit het met die bakfietsende moeders met asymmetrische pony?

Als ik wil weten of er leuke nieuwe series en films zijn, dan kijk daarvoor graag op NPO 3 Film & Serie. Daar staan namelijk fijne reviews van ene Jochgem van der Mel. Hij stelt zichzelf daar als volgt voor:

‘Tijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek.’

Ik moet altijd weer lachen als ik het lees. Mede daarom waardeer ik zijn reviews.

Hoe dan ook, hij is degene die het over bakfietsende moeders heeft in verband met  The Flight Attendant:

‘Het is minder ‘highbrow’ en lijkt zich vooral te richten op LINDA-lezende bakfietsmoeders met een asymmetrische pony.’

Ik vraag me nog steeds af, wat hij precies bedoelt. Onder andere omdat LINDA-lezende bakfietsmoeders volgens mij juist meestal lang haar hebben, en zeker geen asymmetrische pony ; )

Mijn conclusie over The Flight Attendant

The Flight Attendant is vermakelijk kijkvoer. Maar naarmate de afleveringen vorderen wordt de serie minder leuk. Al met al geef ik The Flight Attendant een 7. Daarmee sluit ik mij aan bij Jochgem en IMDb. Als je houdt van vlotte psychologische thrillers, dan is deze serie misschien wel wat voor jou.

N.B. De laatste aflevering geeft, in mijn ogen, een opstapje voor een tweede seizoen. ‘Maar dat ga ík niet kijken!’ heb ik al tegen mijn man gezegd.

Praktische informatie over The Flight Attendant

The Flight Attendant is van HBO Max. Ik keek hem via MoviesJoy. De serie bestaat uit 8 afleveringen van drie kwartier.

Flight Attendant boek!

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek. Hij kost 14,99 bij bol.com:

Maar bij amazon.nl koop je onderstaand exemplaar voor maar 9,95!

Houd je van psychologische thrillers? Lees dan ook mijn review van The Undoing!

N.B. Voordat mensen gaan schrijven dat het niet oké is om mensen ‘in een hokje te stoppen,’ en dat er niets mis is met asymmetrische pony’s en bakfietsmoeders. Helemaal mee eens. Het was een uitspraak van Jochgem van der Mel die mij trof.

Similar Posts

7 Comments

  1. Hoe dan ook ben ik nieuwsgierig. Ik vind Michiel Huisman het onwijs goed doen in de buitenlands series en ik ben dol op Kaley Cuoco. Dus het wordt even uitpluizen hoe ik de serie te zien krijg, maar ik wil hem zien.

  2. Bakfietsmoeders hebben vaak een rommelige knot en dure laarzen. Asymetrische pony’s zie je meestal bij paarsgeverfd haar in combinatie met een neusring.
    Ik ken de serie niet maar het lijkt me wel wat. Leuk dat Michiel Huisman meedoet !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.