Tea Topic: wat vertelt jouw huisinrichting over jou?

huisinrichting

Naar aanleiding van de post over huisinrichting van deze ochtend, begon ik mezelf af te vragen:

‘Wat vertelt onze huisinrichting over mij?’

En dat lijkt me een leuk Tea Topic!

Wat vertelt jouw huisinrichting over jou?

Ehm… het is een leuke vraag, maar ik vind hem nog best lastig om te beantwoorden. Het zou me niets verbazen als het makkelijker is om te speculeren over wat ándermans huisinrichting vertelt over iemand, dan over je eigen huisinrichting iets te zeggen!

Van collega blogger Naomi weet ik bijvoorbeeld dat zij haar huis heel rustig heeft ingericht. Op basis van wat ik op haar blog lees weerspiegelt haar huisinrichting haar verlangen naar rust en gevoeligheid voor prikkels.

  1. In ieder geval vertelt onze huisinrichting dat ik van lezen houd. En mijn man ook. Dat baseer ik op de twee grote boekenkasten in onze woonkamer die gevuld zijn met boeken.
  2. Meer dan de helft van onze huisinrichting is tweedehands. Dat vertelt denk ik dat we ofwel zuinig zijn ofwel graag duurzaam bezig zijn of van tweedehands meubels houden. Eigenlijk zijn alledrie de mogelijkheden waar! Ik vind het zonde van het geld om meubels nieuw te kopen, als ik tweedehands koop is dat bovendien duurzamer en ik vind tweedehands meubels vaak leuker dan nieuwe.
  3. Onze huisinrichting is niet volgens een specifiek kleurenpalet of stijl ingericht. Je kunt de inrichting bijvoorbeeld niet samenvatten met: ‘Ja, dit is nou typische een Scandinavisch interieur!’ of ‘Dit huis is ingericht volgens de industriële trend.’ Het is meer een samengeraapt zootje. Wat zegt dat over ons? Je zou kunnen speculeren dat we bindingsangst hebben, en niet kunnen kiezen voor één bepaalde stijl. En het is waar dat ik me niet wil moeten beperken tot een bepaalde ‘look’. Maar ik denk dat ons huis vooral zegt dat we niet gevoelig zijn voor trends.

Huisvlijt Linkparty Reminder

En dan nu eerst naar de Huisvlijt linkparty reminder! Je kunt nog meedoen met de linkparty van deze week t/m zaterdag. Op zondag begint er weer een nieuwe.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Wat vertelt jouw huisinrichting over jou?

Similar Posts

14 Comments

  1. We lijken qua interieur heel veel op elkaar. Jouw antwoorden zijn de antwoorden die ik ook zou geven 😉

  2. Als je mijn huis binnen komt zie je meteen dat ik van lezen en kleding naaien houd en niet van tv kijken. Dat ik veel van kleuren houd, van tweedehands spullen en niet van huishoudelijk werk.

  3. Mijn antwoord is al gegeven door jou;). Klopt helemaal: mijn inrichting vertelt dat ik houd van rust en zo min mogelijk prikkels. Opgeruimd, niet te veel kleur.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.