Strikje op je onderbroek: bron van ergernis?

strikje op je onderbroek

Een strikje op je onderbroek.

Ik had er nooit bij stilgestaan, maar inderdaad: die van mij hebben een parmantig strikje.

Mijn onderbroeken koop ik graag met z’n drieën tegelijk bij de Hema, in zo’n handige 3-pak. Ze zijn wel wat duurder geworden. Ik betaal 6,50 voor 3 slipjes. Ze bevallen me uitstekend, en er zit altijd zo’n leuk koket strikje aan de voorkant.

strikje op je onderbroek
6,50 bij de Hema

Maar dat strikje op een onderbroek blijkt voor sommige mensen een heuse irritatie factor!

Strikje op je onderbroek: artikel in het NRC

Er verscheen zelfs een artikel van Josephine Rombouts over het strikje op een onderbroek in het NRC. Het is getiteld Een strikje op mijn onderbroek? Maar dat wil ik helemaal niet! Josephine schrijft onder andere:

‘Ze hadden mijn onderbroek verraden. Ze hadden haar vervrouwelijkt. Met een schattig strikje. Ik wilde mijn hoofd in mijn nek leggen en schreeuwen dat ik ook weleens dagen heb dat ik niet een vrouwtje wil zijn met een strikje en een kantje.’

Nou is er altijd best veel waar ik me druk over maak. Maar boos worden over een strikje op een onderbroek? Nee, dat was nog niet bij mij opgekomen. Wel vroeg ik me vervolgens af, waarom er eigenlijk zo’n strikje op een onderbroek zit.

Strikje op je onderbroek? Daarom!

Op de website van het tijdschrift Quest vond ik een antwoord! Een strikje op je onderbroek straalt onschuld uit, aldus Quest. Tegelijkertijd is het sexy. Zo’n strikje impliceert immers dat er iets valt uit te pakken! Een soort cadeautje als het ware.

En last but not least, is er een heel praktische reden voor een strikje op je onderbroek: je kunt meteen zien wat de voorkant is.

1 op de 5 Nederlanders draagt onderbroek langer dan 1 dagen

Quest geeft als bonus ook nog een paar leuke weetjes over ondergoed.

 • Zoals dat 1 op de 5 Nederlanders een onderbroek langer dan één dag draagt…
 • Vooral mannen doen dat: 1 op de 3.
 • En 1 op de 10 Nederlanders strijkt hun ondergoed.

Door al dat gepraat over strikjes en kant aan onderbroeken, begon mijn Innerlijke Discjockey het liedje Kant aan m’n broek af te spelen.

Kant aan m’n broek

Het liedje blijkt van Rita Corita te zijn, en ze draagt daarin een hele lange onderbroek met… kant!

Tot slot

Ik vind het strikje op een onderbroek leuk! En ik vind een kanten randje ook prima. Dit vind ik nou eens iets dat werkelijk geen probleem hoeft te zijn.

Er zijn beslist veel ergere dingen dan zo’n strikje.

Wat vind jij van het strikje op een onderbroek?

Similar Posts

40 Comments

 1. Nooit bij stilgestaan. Heb ze ook niet. Op dit moment heb ik slips via Amazon. Maar op het elastiek staat een zogenaamde merknaam van een onbekend merk dat zijn naam wil achterlaten. Ik kocht dit keer veel tegelijk.

 2. Die van Zeeman hebben geen strikte heb ik net even gecontroleerd, wel een labeltje. Verkeerd om aan doen voel je meteen want de voor- en achterkant zijn niet even groot.

 3. Hier geen strikje, maar ik zou me ook echt niet druk kunnen maken om zo’n strikje erop. En ehm, ondergoed strijken ga ik nooit van m’n leven aan beginnen. Ooit in het bejaardenhuis moest ik het voor iemand doen. Ik probeerde het over te slaan, maar daar trapte de eigenaresse van de onderbroek niet in;).

 4. Toevallig heb ik er nu geen een met een strikje in mijn kast liggen, maar als ze er aan zitten vind ik dit niet erg, makkelijk juiste want dan weet ik wat de voor en achter kant is als ik ‘s morgens vroeg opsta.

 5. Hoi, er viel me een onregelmatigheid op. In de tussenkop staat 1 op de 5 draagt de onderbroek langer dan 5 dagen, in de tekst langer dan 1 dag. aangezien er geen verdere uitleg staat ga ik ervanuit dat 1 op de 5 niet klopt.

 6. Whahahaha, WAT herkenbaar!! Wat grappig dat er meer zijn zoals ik. Waarom moeten vrouwenonderbroeken zo vaak strikjes hebben??!!! Ik vind ze vreselijk truttig. Ik draag alleen maar boxershorts en daar zitten ze tot nu toe nooit op. Van de BH’s haalt mijn man de strikjes er meteen af, anders doe ik ze niet aan.
  (Maar goed: hier ook geen vlindertjes, bloemetjes, stipjes, roze etc.) ;-)

 7. Je zal je er maar druk om maken, een strikje op je onderbroek. Strikjespasta zal ze ook wel niet blieven denk ik dan. :) Als het je stoort, dat strikje, dan knip je het toch eraf. Ben je strikloos.

 8. Bij mij gaan de strikjes er ook af.
  Maar….dat er nog mensen bestaan die niet elke dag een schone onderbroek aantrekken, bah!!

 9. Kant jeukt. Dus nooit dat ik dat koop. En die strikjes zitten altijd in de rits.. dus die slop ik er af bij thuiskomst.

 10. Nou zo lang heb ik echt geen ondergoed aan, elke dag vers.
  Mijn moeder zei altijd als je naar buiten gaat doe je schoon ondergoed aan, je weet nooit wat er gebeurd. Hans

 11. Die strikjes zitten ook op veel bh’s, tussen de twee cups. Ook handig om om te weten wat de voorkant is!
  Ik vind de strikjes belachelijk en het vergt enige moeite om ze te verwijderen zonder de stof te beschadigen. Het lukt het beste met een tornmesje (zonder strikje).

 12. Draagt tegenwoordig mannen boxershort. Dat komt door een huidziekte. L.s. genaamd
  Heb het ook i mijn liezen. Enkele dan schuurt het kantje zo. Vandaar.

 13. Hilarisch!
  Ergens denk je: ‘waar kan een mens zich druk om maken’
  Maar als het op ondergoed aankomt dan komt de ware pietlut in ons naar boven :-))).
  Geen strikjes, geen naden, geen bloemetjes, geen streepjes. Niet van de HEMA, wel van de HEMA.
  De eisen zijn eindeloos :-)

 14. Allereerst… een onderbroek langer dan 5 dagen dragen?!? Whut?!? Ik draag er sowieso twee op een dag (een overdag en een ‘s nachts) en soms zelfs wel overdag twee als ik bijvoorbeeld heb gesport of iets dergelijks. En natuurlijk altijd in de was. Brrrrr.
  En ik moest hartelijk lachen om deze zin: “Zo’n strikje impliceert immers dat er iets valt uit te pakken! ” hahaha. Die vind ik dan weer heel leuk :) En naughty…

 15. Strikjes zijn niet erg maar als je tekenende kleding aan hebt wel. Hetzelfde als het doorschijnen van de pantykoushoogte onder een strakke broek.

 16. Jeetje. Als je boos wordt om een strikje op je onderbroek, heb je volgens mij te veel tijd om na te denken. Dan haal je dat strikje er toch af? Of je koopt andere onderbroeken? Maar langer dan
  één dag met een onderbroek kan écht niet. Bah!

 17. Hahaha waar je nu toch weer over schrijft. het mooie strikje die zegt tot jou een beetje: Ik strik je en nee hoor voor mij deze ook niet en strijken? ben wel zot zo af en toen maar niet zo gek om dit te doen. Maar ja in vroegere tijden droeg men van die grote en ja toen deden ze het wel. En hadden ze ook veel zoals Rita al zong: kant aan de broek.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.