Stormschade hier in de Achterhoek

Screen Shot 2020 02 10 at 11.49.38

De stormschade lijkt bij ons thuis nog wel mee te vallen. Dit is de ‘schade’:

 • De nepbloemen van de Action zijn uit de bloemenbak op het balkon gewaaid.
 • Onze solar tuinlamp is van zijn sokkel getuimeld, wat ik overigens wel erg vind! Ik hoop maar dat dit hersteld kan worden.
 • De containers voor het afval zijn met z’n vieren omgewaaid.
 • Er liggen allemaal afgerukte takken op de weg.
 • De rozenboog die mijn man maakte mist de bovenkant. Die is er faliekant afgewaaid.
 • En last but zeker not least is het leuke roodborstje dat aan de rozenboog hing gesneuveld. Tijdens de val verloor het ook nog haar voetjes!

Screen Shot 2020 02 10 at 11.49.23

Verslaggeving storm: ‘Heeft u veel schade aan uw auto?’

Er wordt natuurlijk flink verslag gedaan van de schade door de storm. Ik moest erg lachen om een reportage van RtlNieuws. Ze laten eerst een auto zien die compleet bedolven is onder een boom:

stormschade

En dan vragen ze aan de eigenaar:

‘Heeft u veel schade aan uw auto?’

En dan de kostelijke reactie van de eigenaar, die zich zichtbaar verkneukelt:

‘Dat kan mij niks schelen, want hij is gloednieuw en hij heeft een allrisk verzekering.’

Screen Shot 2020 02 10 at 12.26.46

Je ziet de beste man zich verkneukelen.

Ik had eerst een screenshot gemaakt van deze blije meneer, maar in verband met copyright heb ik die toch maar weer verwijderd. Als je hem wilt zien, kijk dan het filmpje van RTLNieuws. Het fragment begint bij 39 secondes.

Ik vind hem een wandelende reclame voor een goede autoverzekering.

P.S. Na een storm is het verstandig om het klusje dakgoten schoonmaken even te doen!

Hoe is het bij jullie met de stormschade?

Similar Posts

25 Comments

 1. Hahaha, dat zag ik ook. Goeie bak.
  Ik had alles geborgd. Er waaide alleen een trellis om, die kwam in het vijvertje terecht. Issie meteen schoon en windgedroogd. ☻

 2. Buiten wat bomen die zijn omgewaaid in de directe omgeving heb ik voor de afwisseling geen schade. De vorige keer is een deel van mijn schutting omgewaaid.

 3. Wij hebben thank god geen schade! Wel hadden we gister een poosje geen stoom, bleek de caravan stekker in het water te liggen haha

 4. Hier gelukkig tot nu toe geen schade .Bij een paar buren is de poortdeur er uit gewaaid .Ook zie ik weinig takken die afgebroken zijn onder de bomen .Maar wat een herrie vannacht

 5. Wat een erge schade. Hier hadden we dat ook. In Amsterdam zijn er 3 bomen omgevallen. Gelukkig niet de auto gevallen.

 6. Dat arme vogeltje met de losse pootjes… Met een eng muziekje eronder kun je er zo een thriller mee filmen. Hier tot nu toe gelukkig geen schade.

 7. Deze meneer is niet op de hoogte.. je hebt ook nog zoiets als eigen risico per schadegeval en no claim korting wordt ook lager.. Dus links of rechts om het gaat hem wat kosten en levert niks extra’s op. Morgen staat er ook niet direct een nieuwe auto voor hem klaar lijkt me zo, gaan echt wel wat werkdagen overheen.

 8. de enige schade die ik heb opgelopen is een slechte nachtrust omdat de kinderen om de beurt kwamen vertellen dat ze niet konden slapen…. en dat diverse keren.

  Love as Always
  Di Mario

 9. Nope. Hier geen schade. Ik had alles wat los op het balkon stond binnen gehaald. Wij wonen aan de kust dus het ging echt flink te keer hier. Lekker, hoor! Ik houd er van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.