Stormschade hier in de Achterhoek

Gepost February 10, 2020 in Huishoudelijke beslommeringen / 25 Comments

De stormschade lijkt bij ons thuis nog wel mee te vallen. Dit is de ‘schade’:

 • De nepbloemen van de Action zijn uit de bloemenbak op het balkon gewaaid.
 • Onze solar tuinlamp is van zijn sokkel getuimeld, wat ik overigens wel erg vind! Ik hoop maar dat dit hersteld kan worden.
 • De containers voor het afval zijn met z’n vieren omgewaaid.
 • Er liggen allemaal afgerukte takken op de weg.
 • De rozenboog die mijn man maakte mist de bovenkant. Die is er faliekant afgewaaid.
 • En last but zeker not least is het leuke roodborstje dat aan de rozenboog hing gesneuveld. Tijdens de val verloor het ook nog haar voetjes!

Verslaggeving storm: ‘Heeft u veel schade aan uw auto?’

Er wordt natuurlijk flink verslag gedaan van de schade door de storm. Ik moest erg lachen om een reportage van RtlNieuws. Ze laten eerst een auto zien die compleet bedolven is onder een boom:

stormschade

En dan vragen ze aan de eigenaar:

‘Heeft u veel schade aan uw auto?’

En dan de kostelijke reactie van de eigenaar, die zich zichtbaar verkneukelt:

‘Dat kan mij niks schelen, want hij is gloednieuw en hij heeft een allrisk verzekering.’

Je ziet de beste man zich verkneukelen.

Ik had eerst een screenshot gemaakt van deze blije meneer, maar in verband met copyright heb ik die toch maar weer verwijderd. Als je hem wilt zien, kijk dan het filmpje van RTLNieuws. Het fragment begint bij 39 secondes.

Ik vind hem een wandelende reclame voor een goede autoverzekering.

Hoe is het bij jullie met de stormschade?


25 responses to “Stormschade hier in de Achterhoek

 1. Hahaha, dat zag ik ook. Goeie bak.
  Ik had alles geborgd. Er waaide alleen een trellis om, die kwam in het vijvertje terecht. Issie meteen schoon en windgedroogd. ☻

 2. Buiten wat bomen die zijn omgewaaid in de directe omgeving heb ik voor de afwisseling geen schade. De vorige keer is een deel van mijn schutting omgewaaid.

 3. Mandy

  Wij hebben thank god geen schade! Wel hadden we gister een poosje geen stoom, bleek de caravan stekker in het water te liggen haha

 4. Hier gelukkig tot nu toe geen schade .Bij een paar buren is de poortdeur er uit gewaaid .Ook zie ik weinig takken die afgebroken zijn onder de bomen .Maar wat een herrie vannacht

 5. Sherry

  Wat een erge schade. Hier hadden we dat ook. In Amsterdam zijn er 3 bomen omgevallen. Gelukkig niet de auto gevallen.

 6. Als ene verstandig mens hebben we hier vast gelegd wat los zat en dingen opgeborgen die niet kapot moeten waaien. We hebben geen schade maar de storm ligt nog niet.

 7. Dat arme vogeltje met de losse pootjes… Met een eng muziekje eronder kun je er zo een thriller mee filmen. Hier tot nu toe gelukkig geen schade.

 8. Bieke

  Deze meneer is niet op de hoogte.. je hebt ook nog zoiets als eigen risico per schadegeval en no claim korting wordt ook lager.. Dus links of rechts om het gaat hem wat kosten en levert niks extra’s op. Morgen staat er ook niet direct een nieuwe auto voor hem klaar lijkt me zo, gaan echt wel wat werkdagen overheen.

 9. de enige schade die ik heb opgelopen is een slechte nachtrust omdat de kinderen om de beurt kwamen vertellen dat ze niet konden slapen…. en dat diverse keren.

  Love as Always
  Di Mario

 10. Nope. Hier geen schade. Ik had alles wat los op het balkon stond binnen gehaald. Wij wonen aan de kust dus het ging echt flink te keer hier. Lekker, hoor! Ik houd er van.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.