Netflix tip: Kdrama Chocolate

Chocolate SP2

Niet meteen wegklikken omdat het over een Koreaans drama gaat alsjeblieft! Hij staat op Netflix, en dan mag het vind ik.

Ik heb het over het Kdrama Chocolate.

Kdrama Chocolate: het verhaal in een notendop

Chocolate is een Kdrama met een wat meer volwassen uitstraling dan de meeste andere romantische Kdrama’s die ik kijk. Het verhaal draait om Lee Kang en Moon Cha Young.

Ze ontmoeten elkaar voor het eerst in een pittoresk dorpje aan zee, maar verliezen elkaar vervolgens uit het oog. Lee Kang wordt door zijn valse familie meegenomen naar de stad, en moet verplicht carrière maken als neurochirurg. Moon Cha Young wordt door haar moeder in de steek gelaten, en wordt kok.

Moon Cha Young is Lee Kang nooit vergeten. Dus wat een ongelofelijk pech dat, als ze hem eindelijk weer tegenkomt, ze net gestrikt is in een relatie door zijn beste vriend! Omdat ze eigenlijk hartstikke verliefd is op Lee Kang verbreekt ze de relatie, en vertrekt naar Griekenland. Lee Kang ziet haar vervolgens als een wrede hartenbreekster.

Uiteindelijk komen ze elkaar weer tegen in een hospice waar ze allebei werken. In eerste instantie is Lee Kang erg afhoudend naar Moon Cha Young toe, maar langzaam maar zeker wordt hij verliefd op haar.

Meerdere verhaallijnen in Chocolate

Helaas voert deze romantische verhaallijn niet de boventoon in deze Koreaanse serie. Er zijn meerdere verhaallijnen:

 • De directeur van de hospice en de vrouw die hem in de steek heeft gelaten, en die nu Alzheimer heeft
 • De patiënten in de hospice
 • Eén van de zusters van de hospice heeft relatieperikelen
 • De vreselijk irritante broer van Moon Cha Young, die ik echt met liefde achter het behang zou plakken. Wat een asociaal stuk vreten is dat zeg.
 • Het gekonkel van de familie van Lee Kang om de machtspositie van het ziekenhuis

Ik ben nogal een simpele ziel als het om Kdrama’s gaat. Eigenlijk wil ik alleen maar Romantiek! Dus ik baalde een beetje van steeds die andere verhalen.

De romantische scène die alles goed maakt

Maar er is één romantische scène in Chocolate die alles goed maakt. Deze scène verenigt alles dat romantische Kdrama’s zo mooi maakt. Moon Cha Young zit half te slapen op een bankje, en Lee Kang doet zijn jasje uit en slaat het om haar heen, zodat ze het niet koud krijgt. Vervolgens valt ze in haar slaap tegen hem aan.

Lee Kang blijft vervolgens urenlang met zijn knieën op de harde stenen zitten, in een uitgesproken ongemakkelijke houding, om Moon Cha Young maar niet te storen in haar slaap.

Prachtig!

Kijk zelf maar:

Is Chocolate een aanrader?

Ondanks bovenstaande scène vond ik dit Kdrama een beetje tegenvallen. De romantiek is een beetje lauw, en de vele andere verhaallijnen vond ik saai.

Het grootste struikelblok in dit Kdrama vond ik Moon Cha Young. Wat een dweil is dat zeg. Ze laat alles wel heel erg gelaten over zich heen komen. Soms had ik echt de neiging om te roepen:

‘Meid, toon eens wat ruggengraat!’

Aan het eind neemt ze eindelijk wat initiatief, maar dan is het van het verkeerde soort. Ze besluit om onduidelijke redenen dat ze Lee Kang een tijdje niet wil zien. Daar snapte ik dan weer helemaal niets van.

Mijn conclusie over Chocolate

Als je nog nooit een Kdrama hebt gezien, dan raad ik Chocolate NIET aan. Er zijn veel leukere Kdrama’s namelijk.

Als je houdt van series die zich afspelen in een ziekenhuis setting, met veel verschillende karakters, dan zul je deze serie wellicht wel leuk vinden. Oh ja, en als je van kookprogramma’s houdt, dan zul je het misschien ook mooi vinden, want er wordt voordturend gekookt en gebakken in dit drama.

Maar ben je op zoek naar een onvervalst mooi romantisch Kdrama, kijk dan bijvoorbeeld naar Fated to love you of Strong woman Bo Dong Soon.

Beide zijn te zien op Netflix!

Trailer Chocolate

Wil je (terecht) meer Kdrama?

Bezoek dan mijn speciale Kdrama blog!

Similar Posts

11 Comments

 1. Wij hebben ook wel eens gezien dan andere film. Deze film is zeker heel heel spannend. Zit verhaal lijn erin.Wij hadden gisteren afleveringen gezien. Dan andere….

 2. Dit is een Engels drama, wat wij pas hebben gezien op Netflix. “The Stranger”. Echt hartstikke goed. Combi drama/politie/detective en dan heerlijk Engels. Die wil je in een keer afkijken!

 3. Lijkt me toch wel een leuke serie, bedankt dat je toch hierover hebt geschreven, ondanks dat je hem minder vond. Zo wordt mijn potentiele kijklijst steeds langer.

  Liefs,
  Wendy

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.