Reacties

Staat van ontkenning — 21 reacties

 1. Het is ook niet niks. En elke dag is weer een nieuwe dag die je niet samen mee maakt. De wisseling van de seizoenen en van de maanden. Maar elk klein stapje is een stapje en dat je er over nadenkt is ook een stap. Mooie herinneringen blijven en zullen ook stapje bij stapje binnen blijven komen. Ik hoop dat je toch heel vaak met een lach terug mag denken aan de dagen voor de bewuste datum. Dikke knuffel…

 2. Ach Nicole, het rouwproces is zo moeilijk en duurt zo lang. Van zo’n groot verdriet kun je depressief worden. Praat erover en schrijf erover. Wij kunnen je helaas niet helpen maar een luisterend oor helpt toch een klein beetje. En telkens opnieuw je verdriet uiten helpt misschien een depressie voorkomen, maar het verdriet wordt er niet minder om helaas. Ik wens je heel veel sterkte net zoals de andere lezers dat doen. En blijf erover schrijven als dat je helpt.
  Liefs
  Josephine

 3. Heel veel sterkte lieve Nicole! Ik vind het mooi zoals je omschrijft hoe je verder leeft met deze grote wond die het leven je toebracht. Daar kunnen heel veel mensen die ook een groot verdriet moeten dragen zich door gesteund voelen.
  Ik zelf put ook troost uit het beeld van een boom, die in de stormen van het leven al veel grote takken is verloren. Je blijft zien dat die takken missen. De boom wordt niet meer zoals hij eerder was. Maar toch staat hij er nog en groeien er weer nieuwe takjes aan en in de lente komen er weer groene blaadjes aan....
  Nogmaals heel veel sterkte ❤️
  liefs van Alice K.

 4. 'Mijn hart kan het alleen maar met héle kleine beetjes tot zich nemen'. Dat is mooi gezegd en ik denk dat die vorm van zelfbescherming daarom ook helemaal niet zo 'verkeerd' is. Liefs!

 5. Laat ik voor mijzelf spreken, want iedereen is anders. Maar voor mij blijft de pijn, maar ik raak daaraan gewend. De muziek die mijn overleden vriend speelde, kan ik niet meer draaien. Dan moet ik huilen. Elke keer weer. Wat we samen hadden wordt steeds verder afgebroken. Maar de pijn blijft. Toch leef ik verder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder