Reacties

SRV man: hij is er nog! — 24 reacties

 1. Dit zou veel meer terug moeten komen, ook al is het duurder, de functie is ook groter dan men beseft. Ik weet nog dat er bij mijn oma op het dorp elke week de melkboer kwam en de bakker, ieder apart op andere dagen zelfs. Mijn oma stond al klaar, want ze waren ook nog eens stipt op tijd, hahaha

  I miss those days, maar gelukkig zijn er nog foto's van, hoe ik sta te wachten met een grote tas op.... en dan is ie er ook. GEweldig!

  X

 2. Bijzonder dat het nog bestaat! Ik kan het mij wel van vroeger herinneren. Alleen als mijn moeder iets vergeten was, gingen we er even in kijken. Geweldig vond ik dat. Maar ook toen was het al duurder dan de gewone winkel. Helaas woon ik niet op het platteland.

 3. Toen ik een jaar of vijftien geleden in een andere woonplaats woonde, kwam de SRV-wagen geregeld langs en kocht ik er dikwijls iets. Veelal zuivel en wat groente. Ineens werd hij opgedoekt. Niet geheel onbegrijpelijk, want van een paar klanten in een wijk kun je niet bestaan.
  Nu woon ik in een durp met ruim 2000 inwoners, waar nog een Spar is, die volgens mij redelijk loopt. Mede door de vele ouderen die er winkelen. Deze zaak is duurder dan de 4 supermarkten op 3 à 5 km afstand (heel goed te fietsen dus), maar toch ga ik er zo'n drie keer per week naartoe en haal er zuivel, soms fruit en groenten uit de reclame, warme broodjes, diepvriesproducten, verse bloemen en nog wat andere kleinigheden. Ik let wel goed op de reclames.
  Ik vind dat deze winkel behouden moet blijven voor het dorp, al was het maar omdat er tevens een postkantoortje in zit, dus héél gemakkelijk met al m'n Marktplaats-gedoe en je er ook contant geld kunt opnemen. We hebben nu nog wel een pinautomaat elders in het dorp, maar die zal waarschijnlijk binnenkort verdwijnen.

  • Ik snap helemaal dat je hoopt dat die Spar blijft! Dat heb ik ook met de plaatselijke Attent in het dorp 4 kilometer verderop. Zo'n buurtsuper heeft toch een belangrijke functie.

 4. In de 50-60er jaren woonde ik in winkelstraatje (midden in Amsterdam) waar alle dagelijkse winkels zaten, en toch kwamen er nog een aantal ook aan de deur.

  Nu in Zeeland komt er een eieren-kaas-noten-boter-melk auto elke week, meestal koop ik wel wat, ook omdat ik de service fijn vind en graag die mensen ook een eerlijke boterham gun. Wel duurder ja, dat heb ik er dan best voor over.

  • Wat bijzonder dat de winkels nog langs de deur kwamen ook, ook al zaten er een boel in de straat. Goede service.

   Sympathiek dat je koop bij de eieren-kaas-noten-boter-melk auto : )

 5. De ouderen geven meer geld uit aan boodschappen. Het is hun sociale uitje. Zoveel gaan ze niet meer uit.

  Die maaltijden is heel goed.

  Thuisafgehaald.nl is in mijn buurt begonnen met maaltijden voor ouderen door thuiskoks. Kostprijs plus een vergoeding. Goed initiatief.

  25 jaar terug zag ik wel eens een aardappelenhandel langs rijden. Die zie ik niet mee. Alleen de ijsboer rijdt langs. Helaas hoor ik die bel alleen als ik buiten ben, dankzij de geisoleerde woningen.

  • Dat is wel balen van die ijsboer zeg! Ook voor de ijsboer trouwens... Eigenljk zou de beste man dan een vast tijdstip moeten hebben of zo, zodat je weet wanneer je moet opletten dat hij komt.

 6. Helaas niet bij ons. :) Wel een goed idee, voor mij alleen dubbel. Ik zou het nodig kunnen hebben maar tegelijk veel duurder uit zijn en dat kan ik me ook niet veroorloven.

  • Ja, ik moet zeggen het is alweer even geleden maar toen ik meer last had van m'n gezondheid bestelde ik vaak 1x per maal bij de AH en dan gelijk voor 200 euro, ik hoefde dan alleen nog af en toe wat vers brood e.d. te halen en dat scheelde enorm. Ook was ik niet duurder uit zoals veel mensen denken wat je kunt je bestelling zo vaak aanpassen als je wilt en je hebt veel meer overzicht over wat je uitgeeft en misschien toch niet nodig hebt. Ik vind het wel fijn, maar ik probeer zolang het redelijk gaat niet te bestellen, al is dit meer omdat naar de supermarkt een gewenning moet zijn en ik er weer veel moeite mee had na al die maanden online bestellen.

 7. Ik vind zo'n rijdende winkel zoveel charme hebben. Maar daarnaast is het inderdaad echt heel fijn voor bijvoorbeeld oude mensen zoals jij al aangeeft. In het dorpje in Frankrijk waar we woonden had je dat dus niet en de supermarkt was op 15 km en alleen per auto te bereiken. Heel vervelend voor de oudjes die niet zelf meer konden rijden. Zo'n busje zou daar echt wel succes hebbeñ!

  • Jeetje, 15 kilometer naar de eerst volgende supermarkt is echt best ver! Hoe doen de oude mensen dat in dat dorpje in Frankrijk? Of wordt het daar aan huis bezorgd?

 8. Bij mijn schoonouders in de buurt rijdt hij altijd op vrijdagavond en dan eten wij daar vaak, dus ik wist dat ze nog bestonden! De enige keren dat wij vroeger bij de SRV-man kwamen was op vakantie. Dan kwam hij het bungalowpark op rijden en gingen we daar wel eens wat kopen. Superleuk vond ik dat, zo'n mini-winkel :) Nu ik dit zo schrijf bedenk ik me dat het ook wel eens leuk kan zijn om met mijn kinderen iets te kopen bij de SRV-man als we de toeter weer horen bij opa en oma. Gewoon voor de leuk, net als de ijscoman die af en toe langs komt.

 9. Haha. Een kleine 30 jaar geleden was mijn man ook SRV man. Onze oudste dochter is dus van de melkboer. Met de komst van de supermarkten kwam er de klad in.
  Was heel hard werken en konden er amper nog van rondkomen.
  Een opluchting toen de boel verkocht was.

  • Fijn dat jullie het goed hebben kunnen verkopen Anja. Dat lijkt me een hele zorg als je zo hard moet werken, en toch nauwelijks kunt rondkomen. Ik vraag me af hoe dat nu is voor 'srv mannen'. Het lijkt me ook nu nog niet makkelijk financieel.

 10. Mijn lieve oude (inmiddels overleden) tante maakte daar weleens gebruik van. Ik vond het altijd super als klein meisje, heel anders dan we gewend waren. Ik vond het altijd heel speciaal (vooral omdat ik dan wat lekkers uit mocht zoeken)!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder