Sportschoenen voor school

sportschoenen school

Als het gaat om sportschoenen voor school dan ben ik slecht gemotiveerd.

Want als tiener vond ik gym werkelijk een verschrikking. En mijn kinderen zijn er ook niet zo dol op. Uiteraard ken ik het belang van voldoende beweging voor een goede gezondheid. Maar dat is dan weer het voordeel van wonen op het platteland: alles is een takkeneind fietsen. Ook school. Aan hun beweging komen ze wel.

Gymschoenen

Dus als het om de verplichte gymlessen gaat, geef ik daar bij voorkeur zo min mogelijk geld aan uit. In het verleden kocht ik vaak dit type gymschoen:

gymschoen
Deze kost 6,95 bij Van Haren

Maar deze wilde mijn zoon niet meer, omdat ze volgens hem niet lekker zitten. Ik kocht die vaak bij de Schoenenreus. Maar ja, die is ter ziele.

Gymschoenen bij Scapino

Bij de Scapino kocht ik vanmorgen met mijn jongste zoon sportschoenen die je bovenin deze post ziet. Afgeprijsd van 14,95 voor maar 5,-. Ze zien er niet uit vind ik. En ik vroeg nog bezorgd: 'Weet je het wel zeker?'

Maar mijn jongste zoon, die een verschrikking is om mee te shoppen omdat hij een Pietje Precies is, vond ze helemaal prima.

En wie ben ik dan om moeilijk te doen.

Wat voor type sportschoenen koop jij voor je kind? En koop je voor zowel binnen als buiten gym?

Similar Posts

36 Comments

  1. Serieus Marion? Dat vind ik fijn om te horen, want ik dacht dat hij er mee voor gek zou lopen. Nu denk ik dat het er aan ligt dat mijn smaak niet 2016 is : )))

 1. Ik hoef ze nog niet te kopen voor Fiene, maar ik denk dat ik inderdaad ook voor een goedkoop schoentje van de Scapino of iets dergelijks zou gaan. Ik vind de zwarte denk ik het leukst, maar naar mijn mening is er ook echt niks mis met de witte! :)

 2. Ik heb ze vorig jaar voor mijn dochter gekocht en ze vond ze verschrikkelijk zitten. Dus een paar andere kopen was het gevolg. Ze gymt wel 2x in de week een uur dus goede schoenen die lekker zitten vind ik wel belangrijk.

  Hopelijk zitten ze bij jouw zoon gewoon lekker.

 3. Belangrijk is dat ze redelijk zitten, mijn dochter heeft een lastige voet en heeft goede sport schoenen nodig. ik shop in de opruiming maar wel in een wat hogere prijsklasse, en een kwalitatief goede schoen. ( ook met het oog op het milieu en dierenwelzijn )

 4. dochter op de basisschool zou het niet veel uitmaken die draagt nog van die goedkope gymschoenen met dikke zool met zo'n bandje over de wreef. Maar oudste 2 willen daar echt niet op gezien worden. Die kopen bij primark een paar goedkope, maar toch wat stoerdere veterschoen.
  Maar als zoonlief er blij mee is, zou ik ook blij zijn met zo'n koopje ;)

 5. Ik ga twee keer per jaar naar de sportzaak voor goede sportschoenen voor de gymlessen. Ik vind het bij het klimmen en rennen belangrijk dat het goed en veilig zit. En dat is helaas een dure grap maar in mijn ogen echt noodzakelijk.

 6. Onze dochter is na de vakantie groep 2 dus ook gewoon eenvoudige, niet te dure gymschoenen.
  Zelf had ik Adidas of Aesics vroeger, maar ik handbalde en had dus goede schoenen nodig.

  1. Ja als je echt op een serieuze sport zit vind ik echt goede schoenen ook belangrijk. Voor het hardlopen draag ik ook Asics of Saucony's. En soms dragen mijn kinderen mijn oude hardloopschoenen dan weer naar sportdagen.

 7. Ik had straatgympen voor buiten. En turnzooltjes binnen. Verplicht harde schoenen binnen? Die straatgympen even in de wasmachine.
  Ik had op mijn 9e al maat 38/39. Ik heb die gympen nogsteeds.. Als klusschoenen. Inmiddels al 17 jaar oud.
  Ik heb die schoenen voor 45 gulden gekocht. En de turnzooltjes versleet ik er 4 paar per jaar van, ik droeg ze vier dagen savonds 1 of twee uur plus 4 keer per week 2uur op school. Die dingen waren 10/15 euro.

  Afgezien van het klittenband en dat blarenveroorzakende ding bovenaan de hak zijn de schoenen van je zoon wat mij betreft, mits ze lekker zitten prima.

  1. Mijn zoon wilde juist graag klittenband, omdat hij dat makkelijker vindt bij het omkleden voor de gym. Maar je kunt een schoen daardoor misschien wel minder goed strak aantrekken.

 8. Ook hier hebben wij voor beide kids die zwart afgebeelde gumpen Senne in het wit en Yannick in het zwart. Al zolang ze naar school gaan kopen we elke jaar weer de eeuwige gymschoen.Tot nu toe vinden ze deze prima.Voor de binnenlessen zijn ze oke. Vorig jaar heb ik er zelfs meteen drie paar gekocht in alle maten haha kunnen ze vooruit.

  1. Ja hè?! Ik gruwel van gym!!!! En ik vind het altijd sneu voor mijn kinderen als ze sportdag hebben, ook al laat ik dat niet merken.

   Want niet van sportdagen houden is zwaar politiek incorrect helaas.

 9. Ik ben net als jij hoor, gymschoenen moeten wat mij betreft zo goedkoop mogelijk. Mijn zoon gaat na de vakantie naar groep twee, en volgens mij loopt bijna de hele klas met zulke gymschoentjes.
  Ik dacht slim te zijn, en zonder zoonlief erbij gymschoenen te kopen bij de action. voor maar 3,50. goedkoper kan niet dacht ik zo. Helaas zijn ze veel te groot, en kan ik alsnog samen met hem op pad voor andere. Goedkoop is duurkoop :-)

 10. Hi! De schoentjes vind ik ook niet slecht uitzien en de prijs is zeer goed!
  Als ze niet te groot of te klein zitten voorkomt dat in ieder geval blaren. Voor de paar uur dat mijn dochter ze aan heeft ben ik ook naar zo'n schoenenzaak gegaan en ook in de aanbieding gekocht. Ze kijkt meestal zelf of ze op sokken meedoet met gymlessen of dat ze op de gympen gaat. Goedkopere schoenen kunnen wel sneller vervelend ruiken is de ervaring hier, maar dat maakt verder niet veel uit. Even buiten zetten en ze kunnen weer een tijdje mee. Gelukkig voelt ze dat zelf wel aan. Misschien dat we binnenkort ook nu ze over is naar een tweede paar gaan kijken om af te wisselen, maar ook daar wil ik niet te veel geld aan uitgeven. Ze gebruikt voor zover ik weet dezelfde schoenen binnen in de zaal als buiten in de zomer. Talkpoeder en een extra paar (reserve) kousen kan wel handig zijn met deze goedkopere schoenen, naar mijn mening dan -net als hier thuis.

  1. Talkpoeder/menthol gebruiken we meestal gemakkelijk in sokken en schoenen om de voeten droog te houden. Dit is echter alleen in geval van snel klamme voeten aan te bevelen. Het helpt wel om een dagdeel je schoenen ook een stuk droger te houden. Zo is dat ideaal in laarzen tijdens guurder weer. Gelukkig dan maar dat daar geen probleem is wat betreft het fenomeen zweetvoeten. Dat scheelt toch een stuk als je schoenen gaat kopen, want dan hoef je nooit te letten op de precieze afwerking/materialen waarvan ze zijn gemaakt.

  2. Hi, hadden jullie dat al eens geprobeerd met talkpoeder? Met dit goede weer is dat echt een plus!

  3. Wordt er inmiddels binnen gegymd bij je zoon en heeft de tip wellicht effect? Mijn dochter heeft een paar dat niet echt heel duur is, maar deze zijn na een paar weken niet optimaal qua comfort. Ze had het er laatst ook over dat ze nieuwe wilde, terwijl ze die van haar pas sinds februari heeft en ik moest hieraan denken, deze blog. Misschien vaker 'goedkopere' kopen, dan een paar keer dure...Ik weet niet wat het beste is voor die paar uurtjes sport, maar ze draagt die ook wel gewoon thuis.

  4. Hey, hopelijk zijn de aangeschafte sportschoenen nu wel in gebruik.
   Mijn dochter is inmiddels gewend aan haar gymschoenen en ze draagt die ook steeds vaker in de vrije tijd (met wandelen of thuis). Soms betaal je alleen maar 'extra' voor het merk, terwijl de kwaliteit van andere schoenen ook prima is. Bij jongeren is vaak wel een probleem dat ze onderling niet willen onderdoen voor elkaar en elkaar beïnvloeden om andere merkkleding te kopen. Altijd lastig om hier middenweg in te vinden.

  1. Inmiddels al flinke tijd terug, maar merk je dat de kwaliteit nog oke is?
   Mijn dochter is soms iets meer naar de merken-kant, maar ik zeg ook dat het niet meer hoeft te kosten -zeker voor gym!- dan nodig is. Goed is goed.
   Het probleem met haar is wel met warmer weer snel warm met veel kunststof/synthetisch verwerkt. Maar gelukkig is het maar voor enkele uurtjes in de week. Hoe lossen jullie dat eigenlijk op met warm weer (als afgelopen periode)?

  2. Nou, dat hoeft niet per ce hoor :) Als het prima gaat is het geen probleem, maar was wel benieuwd, omdat niet alle middeltjes die ik in een van mijn eerdere posts noemde blijken te helpen bij mijn dochter. Soms vind ik met het weer van afgelopen tijd geen pretje om bepaalde was te doen, met name wat in schoenen heeft gezeten heb ik soms moeite mee bij zomerweer. :| En dat terwijl er gewoon vanalles op de markt voor bestaat. Misschien dat het meer aan (de kwaliteit van) haar schoenen ligt dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.