Sleur? Ik wou dat ik er eens aan toekwam

Sleur

Ik houd erg van ritme en regelmaat.

Van vaste structuren.

Gewoontes en structuren

Zo drink ik al zo’n 15 jaar lang elke maandagochtend koffie met twee collega-moeders, eten we op vrijdag tussen de middag altijd hamburgers uit de oven, en fiets ik op donderdagochtend naar de stad voor een kopje koffie. In zekere zin kun je wat dat betreft op mij de klok gelijk zetten.

Ook zou je mij eenvoudig kunnen ontvoeren ; )

Ik ben wekelijks op ongeveer dezelfde tijd op dezelfde plekken te vinden. Ik ben een voorstander van een eenvoudiger leven!

Heb je geen last van sleur?

Mijn jongste zusje die ‘kindvrij’ is vroeg me een keer: ‘Heb je dan geen last van sleur?’

Maar de waarheid is, dat ik blij zou zijn als ik eens aan sleur toekwam. Want het leven met 5 kinderen zit vol onverwachte wendingen. Mede dankzij het moderne schoolsysteem dat amper één week ‘normaal’ kan zijn.

Het is één van de redenen dat je mij nooit zult zien bungee jumpen voor de kick. Ik krijg mijn adrenaline kicks al van het gewone, dagelijkse leven.

Sleur?

Dus sleur?

Ja, graag.

Doe maar een heleboel.

Lees ook mijn post zomerdepressie.

Hoe ervaar jij jouw leven?

Similar Posts

9 Comments

 1. Ik ben ook nogal dol op sleur en genieten van gewone dingen, bijv. een boek lezen. Dat kan saai lijken. Mijn collega’s vragen op maandag vaak of ik nog iets leuks heb gedaan in het weekend en ik heb dan het gevoel dat mijn antwoord hen niet echt kan boeien. Omdat ik niet naar een druk bezocht evenement ben geweest, niet een concert van een populaire zanger heb bijgewoond en geen halve marathon heb gelopen in een buitenlandse stad. Gewoon een beetje uitgeslapen, met mijn hondje gewandeld, boodschappen gedaan, mijn oude moeder bezocht, gekookt voor het gezin. ????
  En ik vind verder mijn leven hectisch genoeg, met zorgen over de gezondheid van mijn moeder en zorgen over de kinderen….

  1. Heel herkenbaar Alice! Jouw soort weekend klinkt fijn. Maar ik herken de dingen die je noemt: het lijkt soms wel alsof bijna iedereen dat soort activiteiten doet in het weekend.

 2. Sleur is zo negatief. Ik houd wel van routines, omdat die het leven makkelijker maken. Huishoudroutine, uit-school-routine, avondroutine… Sleur is van je 23e tot je 73e van half negen tot vijf in een baan die je alleen hebt om je dure levensstijl te onderhouden. Ik heb nooit het idee dat ik een sleurig leven heb.

 3. Dit dacht ik afgelopen week nou ook: ik zou zo graag eens in een sleur belanden, dat je denkt ‘nou heb ik wel weer genoeg van al die tijd voor mezelf, nu wil ik er wel eens uit’ Zo’n moment lijkt me heerlijk.
  Het huishouden is de meest veelzijdige baan die je kunt bedenken.

 4. Wat voor de een sleur is, is voor een andere plezierige voorspelbaarheid of zelfs teveel chaos. Ik vermoed dat het meer over jezelf zegt hoe je iets ervaart als over de aard van je bezigheden (huishouden, betaald werk, kinderen opvoeden, vrijwilligerswerk etc.).

  Ik behoor ook tot de groep mensen die dol is op voorspelbare chaos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.