Reacties

Slecht nieuws berichten — 24 reacties

 1. Dat nieuws is letterlijk als een bom bij me binnen gekomen!
  Sinds gisterenavond houd het me bezig en ik heb er slecht door geslapen. Zoals bij velen heeft het me erg geraakt en leef ik mee met de slachtoffers en hun familie en vrienden.
  In het voorjaar zijn mijn man en ik een weekendje in Parijs geweest, wat waarschijnlijk onze laatste vakantie ooit is geweest. Daardoor voelt het ook zo dichtbij.

  Zo'n goed nieuws krant of rubriek is iets waar we allemaal behoefte aan hebben! Dat is waarschijnlijk de reden dat filmpjes en foto's van katten zo populair zijn op het internet!
  Maar vandaag zijn we allemaal in de rouw vanwege de gebeurtenissen in Parijs.

  Fijn dat je dit vandaag een plekje gaf, Nicole!

 2. Ik snap je eerste reactie. En oh, wat zou het ideaal zijn als al het nieuws alleen maar goed was. Maar zo werkt het niet in de wereld.
  Het zou al helpen als we elkaar als mensen niet dwars wilden zitten, en elkaar gewoon het leven gunden. Dan is er nog steeds slecht nieuws, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar dat zou zeker 50% van het slechte nieuws tegenhouden.
  Dit is niet de eerste serie aanslagen. Dit zijn niet de laatste mensenlevens die door andere mensen afgepakt worden. Ergens moet die cirkel van geweld toch te stoppen zijn...?

 3. Ik las het vanmorgen op internet, het is vreselijk en beangstigend..
  De angst dat het ook hier weer gaat gebeuren is best groot en zorgelijk, mijn dochter reist veel met openbaar vervoer naar haar gereformeerde school.. Iedere morgen als ze weg gaat bid ik voor een veilige reis en een veilige thuiskomst. Natuurlijk kan het overal gebeuren, je vraagt je af wat het volgende doel is.
  Maar angst moet geen leidraad worden, laat ons vertrouwen in God groter zijn dan de angst voor mensen.

  • Ik herken je angst Tineke. Mijn man reist elke dag naar Amsterdam met de trein, en ook mijn oudste zoon moet met het ov. Ik ben ook altijd blij als iedereen weer veilig thuis is.

 4. Ik ben juist nu geneigd om onder een steen te kruipen. Niet uit angst en ook niet om mijn kop in het zand te steken hoor, maar ik kan slecht tegen het feit dat iedereen nu zijn/haar zegje wil doen over het gebeurde. Ik volg het "nieuws" om het aantal uur en sla Facebook, Twitter, Instagram en vele blogs voorlopig even over. Ik vind dat jij dat op deze wijze respectvol hebt opgelost.

 5. Bij dit soort berichten blijf ik - of probeer ik - kijken naar de mooie dingen, naar goedheid in de mens. En de hele dag op het nieuws zitten om weer afschuwelijke dingen te zien en te horen - of die nou uit Parijs of Syrie komen - daar help ik niemand mee.

  Het is helaas niet onvoorstelbaar, maar juist te voorstelbaar dat mensen tot dit soort verschrikkelijke akties overgaan. Niets nieuws onder de zon, alleen is het nieuws nu direct in onze huiskamer.

 6. Mooi geschreven en een logische reactie. De tekst die je erbij hebt gezet geeft de dingen mooi en goed weer.
  Het is een bizar weekend met een gebeurtenis als deze. Gisterenavond waren we met een groepje online aan het gamen toen de 1ste berichten binnenkwamen. Dit zorgde er bij mij voor dat ik geen zin had om al schietend over het internet te gaan. Hierna heb ik tot half 2 voor de tv gezeten om al het nieuws te volgen. Tot ik bijna omrolde van de slaap. Het eerste wat ik deed vanmorgen was nu.nl en de telegraaf lezen. En dan? Je normale zaterdags ritueel staat ook weer op je te wachten, bakker, slager, supermarkt, enz. Het leven gaat door en dat voelt zo vreemd aan.
  Het is en blijft naar om geconfronteerd te worden met de wreedheden die bepaalde mensen kunnen uithalen. Daarom probeer ik de wereld om me heen voor mezelf en andere zo mooi mogelijk te maken in deze tijden.

 7. Bij dit soort acties blijft het moeilijk om in de goedheid van de mens te blijven vertrouwen. Ik vraag me ook telkens weer af hoe iemand het in z'n/haar hoofd haalt om te denken dat hij/zij hier goed aan doet. Hoe gehersenspoeld/kansloos/obsessief etc. moet je zijn eer je dit met je eigen geweten overeen kunt komen?

  Vandaag veel in de auto gezeten en tig 'deskundigen' gehoord, die nagenoeg allemaal een andere mening hebben over een eventuele oplossing. Tja.......

  • Nog even dit: ik had gisteren een blogje gepost over een kaars opsteken i.v.m. onze gezegende omstandigheden bij stormachtig weer, maar dit heeft niets te maken met wat er gisteravond/vannacht in Parijs gebeurd is, al schijnen sommigen dit wel te denken. Het is puur toeval.

 8. Toen ik vannacht het nieuws op Nu.nl zag verschijnen schrok ik wel. Frankrijk heeft het zwaar te verduren dit jaar qua aanslagen enzo. Ik moest ook gelijk denken aan twee bloggers waarvan ik wist dat ze in Parijs waren. Maar na een social media check, bleken die oké. Vanmorgen heb ik me nog even verder bijgelezen en daarna heb ik het een beetje naast me neergelegd. Ik werd er maar verdrietig. Vanavond zal ik me weer een bijlezen.

 9. Het nieuws uit Parijs... binnengekomen als een bom, zo hard en zo verdrietig. Ongelooflijk ook! Hoe kan dit, alweer Parijs? Europa, ongelooflijk hoe acht mensen al deze doden en gewonden kunnen verzorgen.

  Stil... dat ben ik ervan!

 10. Eigenlijk is nieuws vaak belangrijk om te volgen, zodat je weet wat er speelt in de wereld. Toch heb ik regelmatig de tv af en volg ik geen nieuws, om alle verschrikkelijke dingen in de wereld niet te zien.
  De verschrikkelijke aanslagen in Parijs, daar kon je niet omheen, wat een hel voor de mensen die er bij betrokken zijn.
  Het zou fijn zijn als er een tijd komt met alleen maar goed nieuws.
  Mooi nummer heb je er bij gezet!

  • Er komt ook een tijd met alleen maar goed nieuws, Yvonne! De meeste mensen durven het haast niet te geloven, ik vind het heel erg dat zoveel mensen niet meer durven hopen, maar Jezus heeft jarenlang gepredikt over Gods Koninkrijk. Miljoenen mensen wereldwijd bidden erom. De dingen die u gebeuren, zijn voorspeld in de bijbel; lees bv. Mattheus 24 eens. Daarin legt Jezus uit hoe we zouden kunnen weten dat hij als koning was geïnstalleerd in de hemel door wat we dan op aarde zouden waarnemen.
   Het duurt niet lang meer met deze wereld van slechtheid en lijden. Oorspronkelijk was dit nooit Gods bedoeling, maar hij heeft de mens zichzelf laten regeren voor een heel lange tijd. We zien na duizenden jaren zelfregering wel dat we nooit vrede zullen kunnen bereiken, stomweg omdat de mens niet gemáákt is om over een ander te heersen. Als een persoon of groep een andere groep hun wil gaat opleggen, komt daar oorlog van.
   Als je meer wilt weten over wat voor koninkrijk dat is, wat voor regering en wat deze gaat doen voor de mensheid, kijk dan eens op jw.org, bijvoorbeeld in de rubriek 'vragen over de bijbel'.
   Ik vind het ook vreselijk wat er allemaal gebeurt. Maar ik weet dat het goed gaat aflopen, hoe zeer de spanning en ellende vóór die tijd ook zal toenemen. In politiek heb ik geen vertrouwen, maar wel in God; hij kan het en hij wil het :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder