Senseo switch: ervaringen?

senseo switch

De Senseo is al lang niet meer een apparaat dat mensen trots laten zien. Sommigen verontschuldigen zich zelfs voor Senseo koffie.

Maar bij Douwe Egberts laten ze zich niet uit het veld slaan. Nu hebben ze weer de Senseo Switch bedacht.

Senseo Switch: van twee walletjes eten

En eerlijk is eerlijk, ik vind het een slim bedacht apparaat! Want met een Senseo Switch kun je zowel koffie zetten met koffiepads, als gewoon ‘ouderwetse’ filterkoffie!

Kortom je kunt comfortabel van twee walletjes eten. Of drinken in dit geval.

Als er bijvoorbeeld bezoek komt en je hebt dus meer koffie nodig, dan gebruik je die kant van het apparaat. En wil je alleen een kopje koffie voor jezelf? Dan gebruik je een koffiepad.

N.B. De Senseo Switch kost 90,- bij de Mediamarkt. Dat valt me niks tegen. Het is een stuk goedkoper dan mijn mooie roze koffiezetapparaat.

Maar ik ben wel benieuwd: wie heeft er ervaring met de Senseo Switch?

Similar Posts

25 Comments

 1. Ik heb enkel een Nespresso apparaat. Vind ik persoonlijk de lekkerste koffie. En ik ben de enige die koffie drinkt dus elk kopje is vers (ik gebruik enkel de echte Nespresso cups van aluminium, die zijn volledig recycleerbaar, in tegenstelling tot de plastieken in gewone winkels).

  Ik hou niet van de smaak van filterkoffie noch van senseo.

  1. Ik vond N.espresso ook altijd het lekkerst, maar nu we een apparaat hebben dat bonen maalt, vind ik dat toch lekkerder. voordeel van N. is dat je ook gemakkelijker een cafeïnevrije koffie pakt. Maar raar in vergelijking vind ik de cups metalig smaken, vandaar dat bonenkoffie toch mijn voorkeur heeft.

  2. Het handige van Nespresso lijkt me inderdaad wel dat de koffie altijd heel vers is, omdat die cups heel goed zijn afgesloten.

   Wat goed dat ze te recyclen zijn bovendien. Dat wist ik niet.

 2. Op zich is het wel handig gevonden, maar ik houd het toch maar bij mijn filterkoffie en de thermoskan. Als ik de kan even ‘voorverwarm’ met heet water blijven ook een paar kopjes goed heet. Senseo vind ik niet lekker, maar ik ken mensen die er bij zweren. Ieder zijn meug.

  1. Ik heb gisteren bij een workshop Senseo koffie gehad. En het was wel oké. Er zat wel een hele grote schuimlaag op. Dat ben ik niet meer gewend met mijn eigen DE koffiezetapparaat.

 3. Het idee is goed. Ik kan mij vergissen hoor maar ik krijg de indruk dat de kan helemaal niet zo groot is in vergelijking met de kan van mijn DE koffiezetapparaat. Dan grijp ik toch liever naar mijn gewone koffiezetter omdat ik dan meerdere bakken koffie tegelijk heb voor een verjaardag. Maar ik ken het apparaat alleen van plaatje,s heb hem nog niet in het echt gezien dus kan er helemaal naast zitten.
  Ingrid

  1. Daar zeg je me wat Ingrid. Ik heb het eens even op gezocht. Je kunt er blijkbaar maximaal 7 kopjes koffie mee zetten en de bereidingstijd van een volle kan koffie is 8,5 minuut. Dat vind ik best lang.

 4. Geen ervaring met de switch. Wel met de senseo, dat vond ik vies.
  Ik zet sinds een jaar of 13 koffie met een Biaetti espressokannetje op het vuur. Persoonlijk vind ik dat de lekkerste koffie.

   1. Het kan ook met inductie. Zo deed ik dat zelf ook voor we op gas gingen koken.
    Moet je wel een kannetje van RVS gebruiken.
    De kannetjes variëren in prijs van 20 tot 60 euro, afhankelijk van de grootte.
    Zetten is heel eenvoudig, onderste deel vullen met water. Koffie doen in het daartoe bestemde inzet bakje, bovenstuk op onderstuk plaatsen en op t fornuis zetten. Klaar!!

  1. Ja, dan zet je zo even snel een kopje koffie inderdaad. Als ik 1 bezoeker krijg dan zet ik koffie met mijn DE koffiezetapparaat en doe er gewoon maar voor kopjes koffie in bijvoorbeeld. Dat gaat ook wel goed.

 5. Geen ervaring met de Senseo Switch. Wij hebben vorig jaar een bonenapparaat gekocht voor 90,00. Je kan zowel hele bonen als gemale bonen gebruiken. We kunnen geen losse kopjes zetten, maar alleen in de pot. Dat gaat dan weer wel vanaf 2 kopjes dus als ik alleen ben zet ik 2 kopjes voor mezelf :-). Na eerst een Denseo gehad te hebben, toen Dolce Gusto, ging er toch echt niks boven “verse koffie”

  1. Ja, lastig is dat hè? Dan zie je door de bomen het bos niet meer. Ik val dan vaak terug op onderzoeken van de Consumentenbond en ga dan maar voor de beste koop en zo.

   Ik heb zelf ooit een Philips koffiezetapparaat gehad waarmee je ook verse bonen kon malen. Maar die heb ik terug gebracht. De review staat op Huisvlijt.

 6. Ik heb helaas geen senseo hier in huis. Ik gebruik nog steeds de oude koffiepot van mijn moeder. Lekker ouderwets zeg ik altijd. ;)

 7. Wij hebben gewoon van die plastic filterhouders. Van de kringloop voor een habbekrats. Kun je net zoveel kopjes maken als je wilt en precies afpassen.
  Gaan in de vaatwasser en nemen nauwelijks ruimte in.
  Beslist de goedkoopste en lekkerste variant!

 8. We zijn van filterkoffie naar senseo gegaan, toen weer naar nespresso en vervolgens moeten we weer aan de bonenmachine. Mensen zijn verwend en je ‘schamen’ voor je senseo, jeetje wat erg is dat. We moeten niet vragen ‘what else’ maar ‘what’s next’?? ????

  1. Ja, het is inderdaad wel een wonderlijke ontwikkeling als je het zo zeg Ineke!

   Toch heb ik het echt meegemaakt dat iemand zei: ‘Sorry, het is wel koffie van een Senseo!’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.