Reacties

Schaterlachend op mijn eBike : ) — 18 reacties

 1. Ik ben 70 en fiets gewoon nog steeds op eigen kracht harde wind of niet .Schaterlachend ? nou nee doe maar niet en bedenk hoe andere fietsers dit ervaren !Het is tenenkrommend hoe jullie ons met zo'n snelheid voorbij razen en wij ons vaak te pletter schrikken .Sorry dat ik zo negatief ben maar ik vind dit niet om te lachen of om trots op te zin !!

 2. Toen ik vorig jaar een nieuwe fiets ging kopen heb ik nog even getwijfeld, een gewone fiets of een e-bike. Ik word al wat ouder deze maand word ik 60 en fiets elke dag gemiddeld een uur naar werk en weer naar huis. Het werd toch weer een gewone fiets, al is het dit keer wel een lichtere fiets met versnellingen geworden en niet weer een oma fiets met bak voorop. De reden dat het weer een gewone fiets werd was in eerste plaats de prijs, want e-bikes van een betere kwaliteit zijn behoorlijk aan de prijs. Maar ik vind er nog meer nadelen aanzitten. Als ik op de fiets zit kom ik behoorlijk wat ouderen tegen op een e-bike die behoorlijk hard rijden en dan valt mij op dat zij door deze snelheid ook menen te denken dat iedereen op een gewone fiets maar aan de kant moet, want ja wij gaan harder en hebben dus voorrang??????. Bovendien hebben de meesten volgens mij geen benul van het feit dat als je harder rijd remmen ook meer tijd kost. Willen ze links of rechtsaf dan steken ze een hand uit en gaan gewoon , want ja omkijken met grote snelheid is toch wel eng lijkt het wel. Nee, ik blijf nog wel even op eigen kracht fietsen en tegen de tijd dat dat niet meer lukt ga ik voor een driewieler e-bike, lijkt met toch net even veiliger zeker met gladheid.

 3. ik was 58 , ik reed naar het werk, het stormde, regende, ik kwam bijna niet vooruit terwijl ik altijd fiets
  de dag daarna ben ik een e-bike gaan kopen en ben heel tevreden, maar ik rijd niet iedereen zo voorbij ;)
  ik wil ook nog wat zien
  -Een @->- voor jou.

 4. Haha, leuk filmpje was dat. Ik ben ook blij met mijn e-bike. Maar ik ben ook heel voorzichtig. Het gaat mij niet om de snelheid maar om het gemak. Ik heb echt een bloedhekel aan fietsen (ga liever een uur lopen dan een half uur fietsen) en zou never nooit voor mijn lol gaan fietsen op een gewone fiets. Nu doe ik dat wel.

  • Jouw ervaring was één van de redenen dat ik ben overgestapt naar een ebike Nicky. Net als jij heb ik een bloedhekel aan fietsen en wandel liever. Voor de gezondheid hoef ik niet te fietsen: ik ga elke dag hardlopen. De eBike is voor mij dus een vervanging van de auto in die zin.

 5. Ik blijf het lastig vinden. Zelf heb ik een gewone derailleur fiets van 14kg. Met elektrische ondersteuning komt daar zo 6kg bij. Qua leeftijd en conditie zou ik van mezelf mogen. Vooral als het er voor zorgt dat ik vaker op pad ga. Toch gaat dat niet gebeuren, omdat ik veel loop. De fiets is voor mij aanvullend en ik heb nooit haast. Moet ook met een e-bike 2x zo ver om 1kg af te vallen en dat neemt dus meer tijd.

  Eigenlijk vind ik dat de oorspronkelijke gedachte; trapondersteuning voor (oudere) mensen met een beperkte conditie, weer leidend moet worden. Voor mij zouden ze die dingen tot 18km/h mogen ondersteunen en niet 25. Gevolg is een lichtere motor en een lichtere accu, dus ook een goedkopere fiets. Maar ook ouderen die niet gevaarlijk jongeren op fietsstroken inhalen.

  Bij 13 tot 18 jarigen is de e-bike onder scholieren die verder van school wonen populair. Wat mij betreft beter dan een scooter of in de bus hangen. Maar het moet ook niet zo worden dat de conditie van deze jongeren minder wordt omdat ze van een gewone fiets overstappen.

  Al met al heb ik altijd een beetje medelijden met mensen die op een e-bike zijn aangewezen. ;-)

 6. Ik durfde echt te zweren dat jij al een elektrische fiets had.
  Je weet vast al dat er veel meer fietsongelukken gebeuren door die pacemakerfietsen, gelukkig zijn dat veelal ouderen die te hard rijden om te reageren. Zo oud ben je voorlopig nog niet.

 7. Ja die Fiat Panda reclame ken ik nog wel, een van de weinige leuke, die man had zo’n aanstekelijk lachje.

  Een tijdje terug leenden we de E-bikes van mijn schoonouders en fietsten we door de duinen. Was inderdaad een aparte gewaarwording, fluitend en zingend de helling op... :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder