Reacties

Satsuma mandarijnen: eindelijk wat gevonden — 17 reacties

 1. Mijn man en kinderen zweren ook bij Satsuma's. En ze zijn ook altijd heel blij als ze ze ergens kunnen kopen. Een enkele keer toch in de supermarkt en anders nog wel eens bij een groenteboer. Volgens mij zijn Clementines zoeter. Maar ik ben sowieso niet zo gek op mandarijnen.

 2. Klopt in de buurtsuup zijn het Clementine mandarijnen.
  De markt koopt per dag vers in en wil aan het einde van de dag los te zijn.
  Wel een speciale inkoop van de marktgroentekraam. Hans

 3. Satsuma's zijn inderdaad heerlijke mandarijnen, maar vaak té duur voor de supermarkt. Clementine's zijn een stuk goedkoper in te kopen dus dat zal de reden wel zijn. Bij een goede groente/fruit specialist kan je ze ook meestal wel vinden.

 4. De laatste 20 jaar kan ik ze na Sinterklaas al helemaal niet meer vinden. Ik hou ook niet van die laffe zoete clementines, dus voor mij is het mandarijnenseizoen over na Sinterklaas.

  • Ik ken de satsuma’s uit mijn jeugd (jaren ‘70). Volgens mij waren het toen de standaard mandarijnen. Jarenlang kon ik ze niet vinden, totdat ik ze bij de groenteboer zag. Ik vind ze heerlijk! Ik eet ze inderdaad tot begin december. Daarna zijn ze er niet meer of zijn ze niet lekker meer.
   Clementines vind ik niet lekker.

  • Ja, het is net alsof de Satsuma mandarijnen in diskrediet zijn geraakt ineens. Vroeger had je ze volgens mij overal, maar nu liggen overal andere, vieze, mandarijnen...

 5. en ik heb er nog nooit over gehoord, bestaat dat in belgie? ;-)
  Ik koop in het begin 4 manderijntjes of zo, en zijn ze lekker ga ik er bij halen, want ze zijn inderdaad soms niet lekker
  .* Een @->- voor jou.

 6. Oh, ik heb me nooit in het merk verdiept maar ik vind mandarijntjes ook maar zelden lekker. Zal er eens op letten in het vervolg. Misschien gewoon eens vragen (via twitter?) bij de supermarkt waarom ze ze niet hebben?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder