Satsuma mandarijnen: eindelijk wat gevonden

Satsuma mandarijn

Het is mijn favoriete mandarij: de Satsuma mandarijn.

Maar al sinds een paar jaar kan ik ze in de gangbare supermarkten niet meer vinden. Het is bijna allemaal Clementine mandarijnen wat de klok slaat, en die vind ik lang zo lekker niet. De Satsuma mandarijnen kenmerken zich wat mij betreft door hun sappigheid en dat je niet half stikt in het vruchtvlies.

Helaas zijn ze niet meer te vinden bij AH, Jumbo en Coop hier in de buurt.

Satsuma mandarijnen kopen

Zaterdagochtend heeft mijn echter Satsuma mandarijnen gevonden: op de markt! Daar worden ze blijkbaar nog wel verkocht.

Maar ik ben nog steeds nieuwsgierig waarom ze amper meer in supermarkten te vinden zijn.

Similar Posts

17 Comments

 1. Mijn man en kinderen zweren ook bij Satsuma’s. En ze zijn ook altijd heel blij als ze ze ergens kunnen kopen. Een enkele keer toch in de supermarkt en anders nog wel eens bij een groenteboer. Volgens mij zijn Clementines zoeter. Maar ik ben sowieso niet zo gek op mandarijnen.

 2. Klopt in de buurtsuup zijn het Clementine mandarijnen.
  De markt koopt per dag vers in en wil aan het einde van de dag los te zijn.
  Wel een speciale inkoop van de marktgroentekraam. Hans

 3. Volgens mij heb ik een ander merkje, maar ik vind ze maar heel kort écht lekker. Jammer eigenlijk, want het zijn van die makkelijke tussendoortjes.

 4. Satsuma’s zijn inderdaad heerlijke mandarijnen, maar vaak té duur voor de supermarkt. Clementine’s zijn een stuk goedkoper in te kopen dus dat zal de reden wel zijn. Bij een goede groente/fruit specialist kan je ze ook meestal wel vinden.

 5. De laatste 20 jaar kan ik ze na Sinterklaas al helemaal niet meer vinden. Ik hou ook niet van die laffe zoete clementines, dus voor mij is het mandarijnenseizoen over na Sinterklaas.

  1. Ik ken de satsuma’s uit mijn jeugd (jaren ‘70). Volgens mij waren het toen de standaard mandarijnen. Jarenlang kon ik ze niet vinden, totdat ik ze bij de groenteboer zag. Ik vind ze heerlijk! Ik eet ze inderdaad tot begin december. Daarna zijn ze er niet meer of zijn ze niet lekker meer.
   Clementines vind ik niet lekker.

 6. en ik heb er nog nooit over gehoord, bestaat dat in belgie? ;-)
  Ik koop in het begin 4 manderijntjes of zo, en zijn ze lekker ga ik er bij halen, want ze zijn inderdaad soms niet lekker
  .* Een @->- voor jou.

 7. Oh, ik heb me nooit in het merk verdiept maar ik vind mandarijntjes ook maar zelden lekker. Zal er eens op letten in het vervolg. Misschien gewoon eens vragen (via twitter?) bij de supermarkt waarom ze ze niet hebben?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.