Less is luxe van Lou Niestadt: review!

less is luxe

Ik lees alleen maar enthousiaste reviews over Less is luxe van Lou Niestadt. Ik ben dus bang dat mijn Less is Luxe review een beetje uit de toon valt.

Die boek is geschreven door Lou Niestadt, en is een soort handgeschreven artjournal. Het ziet er prachtig uit, en Lou Nietstadt heeft overal prachtige illustraties bij gezet. Het boek is echt oogstrelend, en leuk om door te bladeren en te bekijken.

Maar.

Aargh! Ik word gek van al die lettertypes!

Ik vind het een ontzettend lastig boek om te lezen! Ik werd helemaal gek van al die verschillende lettertypes. En dan staan er soms ook nog krabbels aan de zijkant, die je alleen maar kunt lezen door je hoofd of het boek schuin te houden. Ik werd er helemaal onrustig van.

De inhoud van less is luxe is zeer lezenswaardig. Maar wordt overschaduwd door de hectische vormgeving.

Less is luxe: mooie, maar onleesbare boodschap

En dat terwijl ik oprecht geïnteresseerd was in de boodschap die Lou Niestadt heeft in Less is luxe. Want haar boek gaat over blij en tevreden zijn met de kleine dingen van het leven. Over stil staan bij wie je bent, en wat echt belangrijk voor je is. Stuk voor stuk onderwerpen die mij in mijn dagelijks leven bezig houden.

Maar het lukte me dus nauwelijks om de tekst tot me te nemen. Zo onrustig en druk is het.

Is er een uitgeklede variant van dit boek?

Het liefst zou ik hebben dat er een ‘saaie’ variant van dit boek zou komen. Een soort vertaling als het ware. Hetzelfde boek, maar dan in één doodgewoon, goed leesbaar lettertype. Zodat ik kan lézen wat Lou Niestadt te melden heeft.

Nu werd ik zo afgeleid en geprikkeld door alle verschillende lettertypes dat ik de inhoud niet echt tot me kon nemen. En dat vind ik jammer. Want volgens mij is die de moeite waard.

Less is luxe kopen

Less is luxe is voor 5,99 te koop bij bol.com. Maar als je al overprikkeld bent, of gespannen en onrustig, raad ik persoonlijk het af. Of je moet je puur concentreren op de prachtige tekeningen.

Toch vraag ik me af: ben ik dan heus de enige die door de drukke opmaak niet aan de inhoud kon toekomen?

less is luxe

Lees ook de review van hetzelfde boek op het blog Consuminderen! Consuminderen gaat iets meer op de inhoud in dan ik. Ik had namelijk erg veel moeite met de hectische vormgeving!

Leuk om te zien wat iemand anders van dit boek vindt! En voor jullie leuk om twee verschillende perspectieven te lezen van hetzelfde boek.

Leestips

Ik ben trouwens ook benieuwd naar jullie ervaringen met het boek Less is luxe. Wie heeft het gelezen?

Similar Posts

6 Comments

 1. Dan heb je mijn mening over haar boeken vast ook gelezen ;-)
  Het is voor mij een veel te drukke vormgeving. Ik word al moe als ik er naar kijk, laat staan dat ik het kan lezen of er iets van opneem. Ik liet het gisteren mijn kunstenaarszoon en hij vond de tekeningetjes erg leuk. Hij vond verder dat je bij het gebruik van zoveel verschillende lettertypes meer ruimte open moet laten om het leesbaar te houden.

 2. Ik had het boek geleend uit de bieb, maar heb het snel teruggebracht.
  Heb een poging gedaan om het boek te lezen maar ben afgehaakt , veel te druk.
  Had ook steeds de neiging om het boek scheef te houden , om die krabbels te lezen, erg vermoeiend.
  Groet Thea

  1. Ja hè?! Dat had ik ook. Je zit steeds met je hoofd scheef, om de zijkanten te lezen en zo. Zeker in onze hectische maatschappij vind ik dit een hectisch boek. Terwijl de inhoud juist oproept tot meer rust.

 3. Ik vond het juist wel heel leuk, omdat het zo persoonlijk is. En zo, zoals zij is, denk ik.
  Dat in bochtjes schrijven is wel een beetje vervelend, ook omdat in het boek dat ik had, de tekst soms bijna was weggevallen. Het was makkelijker, wanneer het niet was geschreven alsof het papier bijna op was.

  Maar ja, als je eigen leven rustig is, in de zin van weinig moeten en weinig spullen, dan kan je best wel een druk boek verdragen. Lees liever drie van zulke boeken dan dat ik drie minuten tv kijk….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.