Reacties

Rekentoets — 15 reacties

  1. Mijn dochter moet deze toets ook doen, aankomende week. Eigenlijk wilde ze het volgend jaar doen maar de leraar raadde aan dit jaar omdat..de norm nu langer ligt en vanaf volgend jaar het anders gaat...dat vind ik zo raar..
    En bij een 4,5 ben je al geslaagd voor deze toets...

    • Dat is één van de maffe dingen rondom de rekentoets. Ze hebben de normen naar beneden aangepast omdat anders helemaal niemand ervoor zou slagen...

  2. Als die rekentoets meer begrijpend lezen wordt (zoals de cito) dan denk ik dat het voor veel leerlingen een probleem gaat worden. Ik vond het rekenonderwijs van mijn zoons ook al zo slecht. Vooral eindeloze verhaaltjes. Waarom niet gewoon met echte cijfers werken.
    En de nieuwe methode van staartdelingen begreep ik ook niks van, terwijl ik toch best aardig kan rekenen.
    Ik ben sowieso geen fan van het onderwijs van tegenwoordig. Talen leren zonder of met nauwelijks grammaticaregels, rekenen dat begrijpend lezen is geworden, een hbo-opleiding waarvoor je maar 8 uur per week op school moet zijn (wel verdeeld over drie dagen....). Mijn zoons zijn nu van school af. Als ik nu jonge kinderen had zou ik ze liever thuis onderwijs geven.

    • Ik sta ook regelmatig vreemd te kijken van het moderne onderwijs inderdaad. En wonderlijk dat je maar 8 uur naar school hoeft op een HBO-opleiding... Heel apart.

    • Helaas gebeurde het bij oudste zoon ook regelmatig dat zelfs die acht uur niet gehaald werden. Het onderwijs is echt hard achteruit gegaan :-( Maar wel heel duur.

    • Er was een jaar dat oudste zoon vooral les had op maandag en vrijdag en dat dat precies vakantiedagen waren (pasen, pinksteren, koninginnedag etc).
      Zijn laatste halfjaar was extreem druk. Er moest nog zoveel gedaan worden dat zelfs de leerkrachten vonden dat de studenten uit volgende leerjaren een betere verdeling moesten krijgen qua lesstof. Ze leerden op het laatste moment nog van alles wat ze veel eerder in hun studie hadden moeten weten.
      Verder was het door de weinige studielessen uit de voorgaande jaren hollen of stilstaan. Of hij had nauwelijks iets te doen of de leerkrachten vonden het hoog tijd voor allerlei opdrachten die dan allemaal in dezelfde week klaar moesten zijn. Dan maakte hij studieweken van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en in het weekend. Als je een bijbaan hebt is het op zulke momenten niet meer te doen om voldoende tijd aan je studie te besteden.

  3. Oei, dan zou ik vast mijn examen niet halen. Toen ik havo 3 voor de 2e x deed, had ik een 4 op mijn eindrapport. Een heel mager viertje. Ondanks dat er achten en negens tegenover stonden, was ik er toen al bijna op gezakt. Ik vind het flauw voor de mensen die niet goed zijn in rekenen, zeker als die toets niet deugt zeg.

  4. Ik heb hem gedaan, en ik ben ook nog wel geslaagd, maar niet foutloos. Bij de vraag over die zilvervloot spaarrekening zat ik er een paar cent naast en bij de vraag over vloerbedekking had ik over het hoofd gezien dat de prijs per vierkante meter was, in plaats van per strekkende meter.
    Soms mocht je een rekenmachine gebruiken terwijl het met hoofdrekenen ook lukte en soms was de rekenmachine niet toegestaan maar had je juist een papiertje nodig, omdat je teveel moest onthouden.

  5. Ik ben blij dat ik hem niet meer hoef te doen! Al was ik vroeger wel heel goed in rekenen. Ik vond dat echt heerlijk. Maar dat is al gauw al je iets goed kunt.

  6. Hee wat leuk dat je er ook over geschreven hebt! De conrector op een middelbare school in Amsterdam heeft vandaag een stukje op onze blog geschreven erover. Dochterlief heeft eergisteren de rekentoets op school gedaan. In de brugklas want daar begint het mee. En ze vond het ook niets ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder