Praktische én elegante kleding: kan dat?

comfortabele kleding

Als het om kleding gaat, dan ben ik erg op mijn comfort gesteld. Daarom draag ik het liefst jersey rokken met een elastische tailleband en jurkjes met empire lijn uit de tijd van Jane Austen. Tegelijkertijd wil ik er wel degelijk een beetje leuk uitzien! Maar dan dus zonder ook maar enig comfort in te leveren!

Dat is niet altijd eenvoudig.

Patricia schreef onderstaand artikel met tips om praktische, maar tegelijkertijd elegante kleding te dragen.

Praktisch en elegant voor iedere dag

Tijd doorbrengen met de eigen kinderen is voor ouders ongetwijfeld het mooiste dat er is. In de speeltuin ravotten, samen koken of knutselen zorgen voor veel plezier. Maar mama’s kleding komt er vaak niet vlekkeloos van af. Bij het kiezen van een outfit staan moeders daarom vaak in tweestrijd. Aan de ene kant is het vervelend als een favoriet item na het spelen niet meer gedragen kan worden. Aan de andere kant willen mama’s zich goed en stijlvol voelen.

Met onze tips kan het allebei. En het beste is dat je met een paar kleine details en handelingen in een handomdraai een outfit tevoorschijn tovert die zowel praktisch als elegant is.

Jeans: een echte alleskunner

Dat je kinderen in huis hebt, hoeft nog niet te betekenen dat je iedere dag in een slobberige look moet rondlopen.

Als basis voor gemakkelijke combi’s is het handig om minstens één, goed zittende jeans in de kast hebben.

Vooral donkere wassingen verbergen vlekken en zijn in combinatie met een wit T-shirt echte allround-talenten. Zie ook Donkere was wassen. Bovendien kan de robuuste stof tegen een stootje. Modellen met een hoog stretch-gehalte zorgen voor bewegingsvrijheid en een aangenaam gevoel op de huid. Helemaal ideaal voor kersverse mama’s.

Maximale bewegingsvrijheid in jurken en rokken

Maxi-jurken en -rokken in de zomer zorgen voor maximale bewegingsvrijheid. Met luchtige stoffen van katoen of linnen, laten ze bovendien de huid ademen. De soepel vallende stof hangt speels om de benen en verbergt eventuele probleemzones rondom buik of heupen. Vooral modellen met knopen aan de voorkant of met gestreepte motieven zijn op dit moment volop te vinden in de winkels.

Een blazer maakt instant eleganter

Natuurlijk vragen we je niet om plotseling in een zakenpak op een kinderfeestje te verschijnen. Maar een chique blazer geeft je stijl net dat beetje extra. Daarbij is het de kunst om hem op de juiste manier in te zetten. En dat lukt het beste boven een eenvoudige basis: jeans en T-shirt, trainingsbroek en blouse of een basic jurk – klaar is de look!

Ook loose-fit modellen zien er lekker nonchalant uit. Wanneer je van een klassieke look houdt, ga je het beste voor een getailleerde versie in donkere kleuren. Let er in dat geval wel op dat je styling niet al te strak wordt. Bandplooibroeken of blouses zijn hierbij in het dagelijks leven een no-go.

Inzetten op detail met accessoires

In principe zit je altijd goed met eenvoudige en tijdloze kledingstukken waarmee je eindeloos kunt combineren, zodat je altijd goed gekleed bent. Accessoires geven je stijl een finishing touch. Maar toch schieten die er vaak bij in.

Zo is een eenvoudig gestreept shirt bijvoorbeeld de perfecte basis voor een opvallend gekleurde ketting. Bij een maxi-jurk past een elegante shopper die voor een vleugje boho zorgt en bovendien plaats biedt aan flesjes drinken of snacks voor de kids. En op warme dagen wordt je outfit afgerond door opvallende sandalen, muiltjes of sportieve sneakers. Trek dus de stoute schoenen aan en experimenteer met opvallende details.

Vaak is er alleen wat moed voor nodig

Een leuke en stijlvolle moeder zijn, is helemaal niet zo moeilijk. Vaak ontbreekt het na de geboorte van de kinderen of tussen het huishouden en afspraken door, niet alleen aan tijd maar ook aan moed om op modegebied iets nieuws te ondernemen. Daarbij kan er juist online snel worden geshopt voor modieuze trends en populaire looks. Van zomerse jurken tot trendy schoenen en sieraden – bij WENZ vinden de heldinnen van het dagelijks leven gegarandeerd wat ze zoeken.

Nawoord

Jeans vind ik net als Patricia een praktisch en tijdloos materiaal. Ik heb dan ook inderdaad een jeansrok in mijn kast liggen. Met stretch uiteraard. Verder viel me de tip op om voor een donkere stof te kiezen, omdat je daar vlekken minder goed opziet. Ik ben nogal vlekgevoelig zullen we maar zeggen, dus dat vind ik een hele handige tip.

Enthousiast werd ik (uiteraard) van de tip om toch vooral jurken en rokken te kiezen, want dat doe ik al : )

Wat vind jij belangrijk aan jouw kleding?

Similar Posts

38 Comments

 1. ik vind het ook fijn als het makkelijk zit zodat je je er makkelijk in kan bewegen zowel thuis als op het werk. ik hou ook van comfortabel absoluut

 2. Ik vind het belangrijk dat ik mij er goed in voel en dat het comfortabel zit. Ik moet het zelf leuk vinden en het hoeft niet naar een ander zijn smaak te zijn haha

 3. Ik ga voor comfortabel en praktisch. Ik probeer er netjes uit te zien, maar het label elegant zal ik niet gauw krijgen, hihi….

 4. Ik ben er zelf niet altijd even goed in om zowel praktisch als elegant te kleden. Vorig jaar voor de reis naar Macau heb ik uren voor de kast gestaan…

  Maar als ik sommige bloggers zie vertrekken op reis, dan zie ik dat het wel kan!

 5. Ik vind het vooral belangrijk dat het lekker zit. Dan gebeurd het wel eens dat het niet echt elegant is om te zien. Daar heb ik dan maling aan.

 6. Vooral in de zomer wil ik geen strakke kleding dragen i.v.m. de warmte, pfff. Maar ook in de andere seizoenen is het prettig om lekker zittende kleding te dragen. De stretch in spijkerbroeken vind ik heerlijk!

 7. Het ligt voor mij echt wel aan het moment. Uiteraard ga ik voor comfortabel, maar het mag ook best een beetje oncomfortabel zijn op een mooi moment zoals kerst of een bruiloft. Mooi gaat dan voor comfortabel ;)

 8. Oncomfortabel is niet elegant vind ik! Te strakke kleren en te hoge hakken staan nooit mooi.Fijne stof in een mooie kleur en ook mooie schoenen aan en je ziet er mooi uit. Elegant heeft ook te maken met hoe je houding is en hoe je je beweegt. Iemand met bergschoenen en een afritsbroek :-) kan er zelfs goed uitzien !

 9. als je jong bent wil je graag kleding die goed staat, je wil een beetje modieus zijn,dus maakt het vaak niet uit of het comfortabel is,maar als je wat ouder word gaat het comfortabele een belangrijkere rol spelen.

 10. Ik ben wel geen jonge moeder maar sinds ik ‘gevallen’ ben voor de hema-jurkjes en rokken, zie ik wel altijd confortabel maar toch elegant uit.
  Nou ja, sort of ..

 11. Ik draag ook jeans of broeken vooral als onderweg. Lekker simpel maar zit lekker comfortabel. Af en toe draag ik wel jurkje of rokje.

 12. Ik draag meestal jeans met veel stretch erin en daarom hemdjes/tops, gecombineerd met een vest of blouse. Vond vooral comfort makkelijk. Ik neem me steeds voor meer jurkjes te dragen maar ik heb een Insuline pomp die ik dan heel lastig kwijt kan of ik kan er niet makkelijk meer bij

  1. Dat lijkt me best lastig Danielle, dat je steeds rekening moet houden met je insuline pomp. Zit die op je lichaam? En kun je hem bij broeken dan in de broekzak doen of zo?

  2. Ja die zit met een infuusje in mijn zij en de pomp zelf zit meestal in een hoesje aan mijn broek of broeksriem. Maar in een jurk zou ik hem dus aan mn ondergoed moeten maken en dat is vervelend als ik hem dan tevoorschijn moet halen;)

 13. Ik heb een halve kast vol met prachtige blazers en jurkjes, met pumps erbij in alle kleuren. Die blijven ook heel mooi, want in de praktijk draag ik altijd jeans, shirts en sneakers :)

 14. Goeie tips. Ik heb deze al onbewust opgevolgd. Zo heb ik 4 donkeren jurken om lekker af te wisselen en 2 donkere rokken. Altijd handig met combineren ;) blazers doen het bij mij ook erg goed en maken je outfit ook chique als je er een pump onder draagt.

 15. Kleding begint weer wat belangrijker voor me te worden. Door de scheiding had ik er even geen behoefte aan om me op te worden. Maar een jeans is altijd een aanrader.

 16. Ik hou echt van de combinatie van een jeans met een blazer, staat toch altijd heel leuk en deftig! Heb een heleboel gekleurde blazers!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.