Plakfolie in de keuken: kan dat wel?

plakfolie in de keuken

Naar aanleiding van mijn post over tafelzeil en plakfolie als een eenvoudige manier om meubels een nieuwe look te geven, vroeg een aantal mensen aan zich af of de combinatie plakfolie - keuken wel verstandig is. Ik vond dat een goede vraag, en vroeg het Danielle Nieuwenhuijse van van 1000tafelkleden.com.

Hieronder haar reactie!

Plakfolie in de keuken: kan dat wel?

Danielle Nieuwenhuijse:

'Onze ervaring is dat plakfolies prima in de keuken gebruikt kunnen worden. Zelf hebben wij ook jarenlang een plakfolie op de wand achter ons (inductie) fornuis gehad. Nooit problemen gehad met vocht of vet. Misschien is het net wat lastiger om plakfolie op keukenkastjes netjes te houden, omdat die nu eenmaal veel in handen komen. Als plakfolie goed geplakt is (zodat er geen vocht onder kan komen) zal het echter niet zomaar loslaten. Plakfolie hecht het best op een droge, schone, gladde en stofvrije ondergrond. Natuurlijk zal het niet voor eeuwig perfect netjes blijven zitten. Na verloop van tijd is plakfolie, net als haast elk ander product (helaas) aan vervanging toe. '

Dankjewel Danielle, voor de toelichting : )

Leestip: plakfolie Action

En wist je dat je bij de Action ook kastrandjes kunt kopen?

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Eigenlijk is de toplaag die tegenwoordig op de keukens zit ook een soort plakfolie. Die kun je als ie gaat bollen er ook aftrekken met behulp van een fohn.

  2. Klopt helemaal! Wij hebben in verschillende huizen plakfolie gebruikt om de kastdeurtjes aan te passen en dat werkte prima. In onze huidige keuken is de koof rond de verwarmingsbuizen ermee beplakt en de balk achter de wasbak (beetje rare constructie). Dat zit al jaren en is nog heel netjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.