Reacties

Pepernoten in augustus en narcissen in januari — 18 reacties

 1. Ik vind de verdeling van de seizoenen heel erg geforceerd. Vroeger keek men naar het weer en naar de natuur om te bepalen of de lente al was begonnen... Veel betere methode als je het mij vraagt ;)
  Bovendien begint de winter op de langste nacht van het jaar en duurt dan tot het moment dat dag en nacht weer even lang is. Als je het uitrekent heb je in die periode meer zon dan van 1 november tot 1 februari. Daarom vind ik dat de winter eigenlijk alweer afgelopen is ;) Leve de lente!! :D

  Groetjes, Daantje (die hoopt dat de winter over is)

 2. Tja, 'k vin januari en ook februari toch al zulke sombere maanden dan haal 'k graag alvast iets in huis om naar uit te kijken, 't voorjaar dus! (met narcissen)
  En hyacinthen?, die geur vin 'k niet te harden, daar loop 'k dan wel met een grote boog omheen ;)
  groet

 3. Ik ben het wel met je eens, maar toch heb ik ze ook in huis staan. Ik kan niet wachten tot de lente begint! ;-)

  Al stond ik wel een beetje raar te kijken toen ik van de week de paaseitjes bij de Hema zag liggen!!

 4. Ik vind het altijd wel wat hebben, iets eerder de lente in huis halen. Maar hier voorlopig niet. De temperatuur verschillen in huis zijn nogal groot: overdag koud/geen kachel aan en 's avonds de houtkachel aan waardoor het heerlijk warm is. En... de beschreven blommetjes kunnen daar niet zo goed tegen en liggen daarom te snel op apegapen.

 5. mijn dochter vind pepernoten juist het lekkerst op het moment dat ze niet massaal in de winkel liggen, ik bewaar dan ook altijd een paar zakjes en haal die dan tevoorschijn op een moment dat ze geen pepernoten verwacht en dan vind ze ze extra lekker. bloemen die je eigenlijk associeert met de lente vind ik weer leuk met de kerst zoals hyachtinen en paper whites, ik vind ze dan erg decoratief en maak er kerststukjes mee.

 6. Ik doe heel weinig aan 'de seizoenen'. Pepernoten moet ik zelf bakken ivm glutenvrije dieet. Van hyacinthen en narcissen word ik benauwd want ik heb astma.

  Ik let meer op het licht en kan merken dat het licht weer sterker en helderder wordt. Daar kan ik erg van genieten. Net zoals de kleuren die elk seizoen ons geeft. Ik houd helemaal niet van kou maar de zacht zalmroze wolken die je ziet voordat het gaat sneeuwen vind ik een cadeautje.
  Dus ik leef liever met de seizoenen mee door naar de natuur te kijken.

  Groetjes, VeggieMo

  • Met de natuur leven door zelf te kijken naar de seizoenen vind ik eigenlijk erg mooi. Wat dat betreft laat ik me enorm door de kalender bepalen merk ik nu!

 7. Lang geleden (ja ik word oud), hadden mijn grootmoeders in de winter al potten met bloembollen in de kelder staan. Die werden dan geleidelijk naar de woonkamer gehaald, zodat daar de hele winter een bloemetje stond. Zomers werden die natuurlijk uit de tuin gehaald. Beide hadden overigens groene vingers. En ik heb nu ook bloeiende bollen in de kamer staan. Dat mag van mij na 22 januari (dan komt ook de zon weer in de tuin).

 8. hahaa dat is toevallig vanmorgen met de verkoopster bij ah over gesproken

  Alles op de zijn tijd het lijkt wel of de mensen niet meer van het nu kunnen genieten en steeds weer bezig zijn met wat moet komen

  narcisjes hoort bij het eerste voorjaarszonnetje o lekker
  paaseitjes bij pasen en vandaag in deze ttreurigheid buiten zou je wel de lente in huis willen trekken dus wie wil gewoon doen en dan een lekkere warme chocomel met paas eitje\
  en misschien nog een overgebleven pepernootje
  of speculaasje hmmmmm

 9. Brr,hetisnog erg koud hier over the ocean. Maar ook hier zie je narcissen en vooral Valentijn spullen. Zodra dat weg is krijgen we met Pasen te doen in de winkels.Vind bloemen mooi,maar dan in de tijd dat je ze groeit in de tuin.
  Chocolade letters of paashazen,chocola is altijd lekker toch?
  Zeker als er sneeuw ligt of valt.
  Groet, Wilma

 10. Ik vind pepernoten hele leuke minikinderkoekjes, vanaf september prima, en ik hou erg van bloemen, tulpen het hele jaar door, dus ook in januari. Of die kleine gezellige narcisjes of blauwe druifjes. Als ze buiten verschijnen voelt het als lente als ze binnen staan te bloeien word ik er vrolijk van. Ik koppel dat eigenlijk niet zo aan seizoenen. Net als vlak na kerst alweer aan de paaseieren, lust ik ook altijd :)

 11. bovendien kun je paaseieren en pepernoten en chocolade letters na de feestdagen meestal vrij goedkoop kopen en zijn beide vij lang houdbaar, voor mij nog een reden om ze te kopen na de feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder