Only murders in the building: feelgood serie, leuk voor Kerstmis!

only murder in the building

Only murders in the building met onder andere Steve Martin is een serie die ik keek vanwege de sfeer.

De afleveringen hebben een bijna kerstmis-achtige uitstraling, ook al heeft het verhaal daar werkelijk niets mee te maken.

Waarover gaat het dan wel?

Only murders in the building

Het verhaal speelt zich af in een groot en sfeervol appartementencomplex in New York: het Arconia. De drie hoofdpersonen wonen daar en zijn alledrie fans van podcasts over true crime. Ze weten dit overigens niet van elkaar, en zijn vreemden.

Als één van de bewoners, Tim Kono, dood wordt gevonden, triggert dit hen om hun eigen podcast te beginnen! Ze geloven namelijk niet dat Tim zelfmoord heeft gepleegd, en gaan op zoek naar de dader.

Op de site Serietotaal wordt Only murders in the building omschreven als: ‘een blend van moordmysterie en komedie.’ Daar ben ik het mee eens. Op NPO noemen ze het een feelgood serie, wat ook terecht is.

Wie zijn de 3 hoofdpersonen

  • Steve Martin speelt Charales. Charles was acteur, en werd beroemd werd met zijn rol als politie-agent. Nu is hij een enigszins eenzame oude man.
  • Mabel, gespeeld door Selena Gomez, is een jonge, eigentijdse vrouw.
  • En Martin Short is, Oliver Putman, een regisseur die zijn laatste grote project dramatisch zag floppen en sindsdien geen werk meer heeft. Hij zit enorm in de financiële problemen.

De titel Only murders in the building verwijst overigens naar de podcast van Charles, Mabel en Oliver die beginnen. Die zal alleen over ‘moorden in hun gebouw’ gaan.

Trailer Only murders in the building

Wat ik vond van Only murders in the building

Zoals ik al zei keek ik deze serie vooral vanwege de mooie sfeer en de setting van een nostalgisch gebouw in New York. Het verhaal vond ik eigenlijk een beetje saai. Als het niet zo sfeervol was geweest, was ik waarschijnlijk halverwege afgehaakt.

Daarnaast vond ik het contrast tussen de twee wat oudere heren en de jonge Mabel leuk. Eventuele generatiekloven tussen hen zijn nergens cliché, of een open deur.

Op IMDb krijgt de serie een 8,1. Qua sfeer vind ik dat heel terecht. Zelf zou ik de serie denk ik een 7,2 geven.

Is Ony murders in the building iets voor jou?

Houd je van sfeervolle series die zich afspelen in New York? Ben je fan van Steve Martin, Martin Short of Selena Gomez? En houd je ook nog eens van Whodunnits?

Dan is deze serie geweldig voor je!

Praktische informatie over Only murders in the building

Only murders in the building is een Hulu original. Een aflevering duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt hem kijken via Hulu of moviesjoy.com.

N.B. Er komt zeker een tweede seizoen!

Kijktips voor liefhebbers van Whodunnits

Wat ga jij kijken voor Kerstmis?

Similar Posts

2 Comments

  1. Bedankt voor deze tip!
    Ik ben fan van Steve Martin en van moord mysteries en sfeervolle plaatjes, dus een uitstekende combi voor mij :-)
    Dank voor al je handige tips het afgelopen jaar, je inzichten, je verwondering en je dagelijkse portie huishoudelijkheid.
    Hele fijne Kerstdagen en een goed begin van 2022 gewenst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.