Mare of Easttown: goede ingrediënten toch matig

Mare of Easttown

De serie Mare of Easttown keek ik vooral vanwege Kate Winslet. Ik vind haar een goede actrice en redeneerde: 'Als zij erin zit, dan zal het vast een goede serie zijn!'

En Mare of Easttown is ook geen slechte serie.

Alleen is er ook niet veel aan.

Bovendien: allemachtig wat is die Mare of Easttown een stuk chagrijn...

Mare of Easttown: waar gaat het over

Het verhaal van Easttown is weinig origineel: er wordt een moord gepleegd in een klein dorpje, en wie oh wie heeft het gedaan?! Wie het weet mag het zeggen. Maar naar goed gebruik, zegt degene die het weet juist niets.

Op IMDb vatten ze de serie goed samen met deze zin:

'A detective in a small Pennsylvania town investigates a local murder while trying to keep her life from falling apart.'

Dat is de serie in een notendop.

Kate Winslet speelt Mare of Easttown

Kate Winslet speelt 'Mare of Easttown' een gescheiden moeder en politieagente. Ze woont samen met haar moeder, dochter en het zoontje van haar overleden zoon die zelfmoord pleegde.

Mare  ziet er permanent afgepeigerd uit. Ze is goed in haar werk, maar tegelijkertijd zo obsessief dat ze wel eens wat regels 'vergeet'. Als er een nieuwe agent bij komt, doet Mare ronduit spuugvervelend tegen hem. Alleen maar omdat hij nieuw is. Te kinderachtig voor woorden.

Ook in haar privé leven is Mare niet de meest sympathieke vrouw. Ze heeft allerlei issues, die ze weigert onder ogen te zien. Tegelijkertijd is ze graag bereid de fouten van anderen te benoemen.

Trailer

Mijn conclusie over Mare of Easttown

Tsja, ik vond deze serie nogal tegenvallen. Ik struikelde over het kinderachtige gedrag van Mare, en vond de overige ontwikkelingen weinig opzienbarend. Nou hoeft dat geen ramp te zijn: sommige series kijk je graag voor de sfeer. Maar de sfeer van Mare of Easttown vond ik nogal somber en een beetje deprimerend.

Verder vond ik de karakters niet al te sympathiek, waardoor het me ook niet zoveel kon schelen hoe het ze verging. De ontknoping was redelijk verrassend, maar ook weer niet wereldschokkend.

Al met al dus een prima  standaard serie over een moord in een klein stadje. Best aardig, maar niet geweldig.

N.B. op IMDb krijgt Mare of Easttown maar liefst een 8,5!

Dat is een prachtig cijfer, dus nu vrees ik dat het aan mij ligt dat ik er weinig aan vond.

Praktische informatie over Mare of Easttown

Mare of Easttown is een HBO serie en bestaat uit 7 afleveringen 55 minuten. Ik keek Mare of Easttown via dopebox.net. Maar je kunt de serie ook zien via ziggogo.tv. Je hebt dan wel een Ziggo account nodig.

Als je 1 serie zou kunnen aanraden, welke zou dat dan zijn?

Similar Posts

6 Comments

  1. Ik dacht al dat ik Kate Winslet herkende op de foto. Ik zou ook al aan deze serie beginnen gewoonweg omdat Kate er in speelt, ik ben namelijk grote fan van haar acteertalent. Maar nu ik lees dat deze serie best somber en deprimerend is, krijg ik wel mijn twijfels. Dit is niet echt mijn genre. Thanks voor deze beschrijving!

  2. Een fantastische serie! Zet alle awards voor Winslet maar alvast klaar. Je moet wel van wat diepgang houden. Onder Mare's chagrijn zit een enorm onverwerkt verdriet/verlies verborgen.

  3. Een fantastische serie! Zet alle awards voor Winslet maar alvast klaar. Je moet wel van wat diepgang houden. Onder Mare's chagrijn zit een enorm onverwerkt verdriet/verlies verborgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.