Reacties

Online bestellen bij Jumbo — 21 reacties

 1. Ik doe het ook liever zelf. Hoewel het toch een tijdsbesparing is, ook al moet je het zelf ophalen. Het lijkt me wel handig als je iets mankeert waardoor je zelf niet kunt gaan. Maar dan zou ik het ook graag thuisbezorgd hebben, inderdaad.

 2. ik heb wel al een aantal keren op deze manier boodschappen besteld, de laatste keer vlak voor kerst. De supermarkt zit naast mijn werk en het ophalen kost heel weinig tijd, bij het ophaalpunt was het heel rustig, terwijl je in de winkel over de hoofden kon lopen.
  Ik vind thuisbezorgen weer een struikelblok, omdat ik dan in de aangegeven periode thuis moet zijn, vaak een periode van een paar uur. Nu kon ik het gewoon ophalen na mijn werk en hoefde ik er niet op tijd voor thuis te zijn.

  • Daar zeg je me wat Christina! Daar heb je een goed punt: bij bezorgen zit je met het probleem dat je thuis moet zijn. Omdat ik vanuit huis werk is dat voor mijn geen punt. Maar als je overdag naar je werk bent natuurlijk wel. In dat geval is ophalen juist handiger.

   Eigenlijk zouden ze dan nog een 4e optie moeten doen: thuisbezorgen!

   Dan is echt iedereen blij : )

 3. Ik laat de boodschappen via de ah thuis bezorgen en ben er enorm tevreden over. Ik houd energie over voor leuke zaken en dat is in mijn geval erg belangrijk.
  En thuis blijven voor de bestelling..ik zit toch al veel thuis ;-)

 4. Goh de verleiding is best wel groot want ik moet er straks op het fietsje door de storm naar toe,dan kan m'n man vanavond met de auto de boodschappen ophalen..

  maar toch doe ik het niet,ik wil het vlees uitkiezen en verse roerbakgroenten hebben die niet bijna over de datum zijn.

 5. Ik ben ook helemaal geen fan van boodschappen bestellen. Inderdaad, wie zegt dat ze de meest verse producten uitzoeken? Ik ben nogal een pietlut in de supermarkt en ik doe het dan liever zelf :). De pick up points snap ik ook niet helemaal. AH heeft ze ook. Effectief bespaar je er alleen de tijd in de winkel zelf mee uit, maar daarentegen ben je wel thuis een hele poos bezig met je boodschappen uit te zoeken en ik weet uit ervaring dat dit uitzoeken bij mij langer duurt dan een tripje naar de supermarkt. Laat mij maar lekker zelf winkelen.

 6. Wat ik een gemiste kans van ze vond was dat je de kerstpakketten voor de voedselbank niet online kon bestellen. Dat wil zeggen, het kon wel, maar dan moest je A. extra betalen, B. je moest er alsnog naar toe!
  Het was echt zoveel makkelijker geweest als het ook mogelijk was om ze online te bestellen zonder dat je langs de winkel moet...

 7. Ik heb net 3 keer geprobeerd om te reageren op jouw stukje of de comments het wel doen, maar volgens mij is het ook 3 keer niet gelukt, dus ik heb zomaar het idee dat het niet altijd lukt, want daarvoor op een ander stukje lukte het me wel te reageren. ? Ik snap er niets van. Een fijne dag in elk geval en die boodschappen doe ik lekker zelf, heerlijk door de winkel struinen laat ik me niet afnemen :-)

 8. Hier heeft de jumbo een bezorgservice van boodschappen,die je zelf in de winkel gekocht hebt. Ook geen oplossing voor mensen,die de deur niet uit kunnen. En de thuishulp mag geen boodschappen doen.

 9. Zonder auto schiet het dan helemaal niet op ;)

  Wij hebben in het verleden wel boodschappen laten bezorgen door de AH, maar dat was toen ik net was bevallen. Nu vind ik het juist gezellig om even samen met Tobias te gaan wandelen en dan even langs de supermarkt te gaan. Kleine moeite :D

 10. Ik laat ongeveer eens in de 7 maanden boodschappen thuis bezorgen. Meestal als ik een slechte periode heb met mijn fibromyalgie. Dan laat ik vooral de zware voorraad bezorgen. Dus dan wordt mijn voorraadkast ineens weer heel vol. Maar dat houdt dan weer in de maanden erna dus weinig hoef te sjouwen met zware spullen.
  Als ik boodschappen in de winkel doe is het: boodschap oppakken en in karretje plaatsen - van karretje op de band - van de band in het karretje - karretje in fietstas - fietstas in tas/mand - en dan pas in de voorraadkast. Dus dat zijn 6 handelingen voor mij. Ik mag blij zijn als ik op een slechte dag een mok thee kan vasthouden. In die zin heeft het wel voordelen om online te bestellen. Maar voor mij moet het wel thuis bezorgd worden anders heeft het nog geen nut omdat je met fietstassen maar beperkt ruimte hebt.

 11. Ik doe het liefst mijn boodschappen zelf maar moet nu tijdelijk gebruik maken van de Albert Heijn bezorgservice en ik moet zeggen dat het me tot nu toe goed bevalt! Alles wordt binnen het vastgestelde tijdvak bezorgd en wordt in de keuken neergezet.
  De bezorgkosten vind ik wel hoog (tussen de 3,95 en 8,95) maar als je bepaalde actieproducten bestelt dan hoef je geen verzendkosten te betalen en daar zitten regelmatig producten bij die ik toch wel gebruik.
  De kwaliteit van groenten en fruit is tot nu toe ook goed. Ik let er wel op dat ik de verse producten als eerste op maak (ik bestel voor een week, dus die gaan op aan het begin van de week) en de langer houdbare producten later, maar dat doe ik ook als ik zelf naar de supermarkt ga.

 12. Ik vind er wel wat voor te zeggen hoor! Het doet me denken aan de methode die mijn moeder heel vaak gebruikte. Wanneer zij veel boodschappen had (die had ze dan wel in de winkel zelf uitgezocht) , dan kon ze die boodschappen niet allemaal op de fiets meenemen. Ze liet de boodschappen apart zetten in de winkel (er waren meerdere huisvrouwen die dat deden) en dan haalde mijn vader ze aan het eind van de dag - als hij uit het werk kwam - met de auto op. Dat waren nog eens tijden :-)
  Zelf heb ik nu 3 keer gebruik gemaakt van de AH bezorgdienst. Ik haalde altijd met de fiets en fietskar boodschappen voor twee weken in huis. Dat het nu thuis bezorgd kan worden vind ik wel lekker. Nadeel zijn natuurlijk de bezorgkosten. En die wisselen nogal per tijdsslot. Je moet je boodschappenlijstje op tijd klaar hebben als je nog wilt kunnen kiezen uit het goedkoopste moment. € 5,95 of € 6,95 is heel normaal. Dan is een ritje naar de Jumbo misschien wel goedkoper?

 13. Dat het deze kant uit gaat is onvermijdelijk. Om allerlei redenen is het niet meer rendabel om alles gratis thuis te leveren. Er zijn extra kosten aan verbonden die ofwel in de prijzen van de goederen verrekend moeten worden . Ofwel moet er voor de bezorging extra betaald worden. Persoonlijk afhalen is een goede compromis in veel gevallen. En denk eens aan het enorme aantal witte bestelwagens dat in de grote steden rondrijdt, de pakjes die bij buren worden achtergelaten omdat er niemand thuis is.
  In Londen wonend waagde ik me in de laatste weken voor Kerstmis haast niet meer de auto in vanwege de agressie van de kerels die in die voertuigen rijden en, begrijpelijk, onder enorme druk staan om hun lading op tijd af te leveren. De wekelijkse boodschappen doe ik zelf per auto, maar voor Kerstmis gebruik ik de "click & collect" dienst die steeds meer zaken hebben ingevoerd. Een enorme kalkoen haalde ik op een afgesproken tijd op een plaatselijk filiaal af. Ik heb een grote familie en van Kerstmis wordt er hier veel werk gemaakt. Het gros van de cadeautjes kwam van een groot warenhuis. Zonder "click & collect" had ik meerdere keren met openbaar vervoer de stad in moeten gaan en met sommige zware en/of moeilijk te hanteren spullen moeten slepen.
  Nu had ik een uitstekend overzicht van prijzen en hoeveelheden en ik kon alles met de auto in een kleiner plaatselijk filiaal afhalen.

 14. Hoewel boodschappen doen niet in mijn top-10 van dingen die ik graag doe staat, zou ik ook niet snel online bestellen. Zoals hierboven ook al een paar keer vermeld, ben ook ik een pietlut in de winkel. Vaak liggen de versere producten achteraan en ik geloof niet dat een winkelmedewerker die jouw boodschappen verzamelt zich daar druk om maakt. Helemaal als het op verse producten aankomt, zoek ik die toch liever zelf uit.

  • Het komt dus niet uit de winkel waar je je boodschappen op haalt.
   De producten worden in het distributiecentrum voor je bij elkaar gezocht.
   Ik ga er vanuit dat bij het distributiecentrum de producten verser zijn dan in de winkels.

 15. In mijn nieuwe woonplaats is geen Jumbo en ik mis deze supermarkt. Ik zou best af en toe online willen bestellen, maar dan zou het ook thuis bezorgd moeten worden.
  Mijn moeder deed vroeger boodschappen bij supermarkt Vivo. Ging ze zelf heen, pakte de spullen in een krat en dat krat met boodschappen werd later gratis thuis bezorgd. Er is veel veranderd sinds de jaren '70 :-)

 16. Dat het minder tijd kost ben ik niet echt mee eens.
  Ik heb het een keer uitgeprobeerd en eer je al je boodschappen in je online winkelmandje hebt liggen ben je toch al behoorlijk wat tijd kwijt.
  Ik weet zeker dat ik het in real life sneller kan pakken ;-)
  Voordeel is wel dat je 's avonds bv gewoon op de bank je boodschappen doet terwijl de kindertjes op bed liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder