Netflix Sisters: Australisch IVF schandaal!

Netflix sisters

Samen met mijn man keek ik op Netflix Sisters. Sisters is een Australische serie over een IVF schandaal. Maar ondanks dit zware onderwerp is het een luchtige, feelgood serie.

Netflix Sisters: waar gaat het over?

De belangrijkste persoon in Sisters is Julia. Julia zorgt voor haar zieke vader. Hij was een IVF-pionier die veel stellen heeft geholpen om hun kinderwens te vervullen. Alleen maakt hij plotseling op zijn sterfbed bekend dat hij zijn eigen sperma heeft gebruikt.... Er volgt een enorm schandaal, en hij gaat ook nog niet meteen dood. Dat betekent dat hij de boze reacties op zijn bekentenis ook nog meekrijgt. Maar ik had niet het idee dat hij daar erg van onder de indruk was.

Andere belangrijke personages in Netflix Sisters

Julia besluit na de bekentenis van haar vader op zoek te gaan naar haar mogelijke broers en zussen en organiseert hiervoor een speciale dag. Eén van haar zussen, advocate Edie, is een oud klasgenote van Julia. Pikant detail is dat Edie er 'vandoor' is gegaan, en vervolgens getrouwd mét Julia's vriendje. Een ander belangrijk karakter is tv-ster Roxy. En passant heeft Julia ook nog een one night stand met wat later haar broer blijkt te zijn.

Julia laat nogal over zich heen lopen

Julia is een enorme goedzak, en laat nogal over zich heen lopen. Zo kan het gebeuren dat tv-ster Roxy en één van haar nieuwe broers bij haar komt wonen. Ook is Edie vaak bij Julia te vinden, en duikt er nog vrouw op die zegt dat ze Julia's zus is. Die krijgt een plekje in haar schuur.

Wat volgt zijn de perikelen tussen de nieuwbakken zussen en broers, de schok over onthullingen van Julia's vader en hoe het nu allemaal verder moet.

Soort van trailer

Een officiële trailer kon ik niet vinden, maar wel onderstaand filmpje dat je een impressie geeft van de serie.

Netflix Sisters: hoog feelgood gehalte

Hoewel het ongemakkelijke materie is, heeft Netflix Sisters een hoog feelgood gehalte. Dat komt denk ik door de gezellige setting, en mooie kleuren van de serie. Het is gewoon nogal 'zonnig' allemaal.

Desondanks ergerde ik me behoorlijk aan de vreselijke Edie die ik erg egoïstisch vond, en ook aan Julia die alles maar over zich heen laat komen. Ik ben zelf ook de assertiefste niet, maar ik wilde Julia toeschreeuwen:

'Meid, zeg er wat van! Dit is niet oké!'

Oh ja, en de moeder van Edie vind ik ook vreselijk egocentrisch.

Netflix Sisters schreeuwt om een tweede seizoen

Tot mijn verbazing, bleek aflevering 7 plotsklaps de laatste. Het wemelde van de losse eindjes, en eigenlijk was er helemaal niets opgelost. Netflix Sisters schreeuwt dus echt om een vervolg omdat er totaal geen dingen zijn opgelost. Niet omdat het zo'n goede serie is.

Mijn conclusie over Netflix Sisters

Netflix Sisters is een gezellige serie om te kijken, maar stelt niet zoveel voor. Ik vond het nogal een standaard verhaaltje, met standaard karakters. Maar soms is dat best fijn. En als je vindt dat de kleding van Yvon Jaspers in Boer zoekt vrouw te 'kleuterachtig' was, dan zul je zeker vallen over Julia's kledingstijl!

Op IMDb kreeg de serie een 6,6. Daar sluit ik mij bij aan.

Praktische informatie over Netflix Sisters

Je kunt de Australische serie Sisters kijken op Netflix Nederland! Een andere serie over zussen is Bad Sisters.

P.S. Dat het idee van de serie niet vergezocht is, blijkt uit onze eigen Nederlandse geschiedenis. Dr. Karbaat verwekte met zijn eigen sperma 49 kinderen.

Zie ook mijn review van de serie The Undoing met Nicole Kidman en Hugh Grant.

Similar Posts

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.