Over mooie illustraties en pensioen

volkert
Bron: Slakkenspoor van Volkert Waalkens

Als blogger schrijf je.

Maar daarnaast krijg je ook te maken met vormgeving en ja, zelfs met programmeren. Hoe gemakkelijk het ons als bloggers ook wordt gemaakt, een klein beetje technische kennis heb je soms toch wel nodig.

'Volgens mij besef je niet helemaal hóe dom ik ben...'

Het rottige is alleen dat veel techneuten niet beseffen hoe groot je onbenul en onwetendheid is.

En die geven dan antwoorden als:

'Dan moet je dat even in je php file zetten.'

noob

Aargh. Ik heb ondertussen een vaag besef van mijn php file. Maar daar durf ik echt niet aan te zitten hoor!

Daarom help ik graag andere bloggers met antwoorden die ze wél begrijpen op Bloggen en loggen.

Eén van die bloggers is Volkert Waalkens

Over Volkert Waalkens

Volkert werd 65 in 2015 en ging met pensioen. Daardoor ontstond er meer ruimte voor zijn hobby illustreren. Tot dan toe belandden veel van zijn illustraties ergens in een la. Volkert tekende vooral zeeslakken, en dan in relatie tot kunst, sprookjes, godsdienst etc. Nu hij meer tijd had besloot hij zijn illlustraties te verwerken in een mooi verhaal.

Toen hij me mailde had hij een naam voor zijn blog bedacht en een eerste opzet gemaakt.

Volkers illustraties

Toen ik Volkerts illustraties zag was ik zwaar onder de indruk. Zelf kan ik helaas helemaal niet zo goed tekenen. Ik ben het stadium van de koppoters nooit te boven gekomen helaas.

Maar Volkerst illustraties zijn echt prachtig. Hier onder een voorbeeld:

volkert waalkens

Omdat ik zijn tekeningen zo mooi vind ik, wilde ik ze jullie graag laten zien.

Wil je er meer zien, bezoek dan eens Volkers blog: Slakkenspoor.

Leven na je pensioen

Wat ik zo leuk vind aan Volkers verhaal is hoe hij zijn leven vormgeeft na zijn pensioen. Hij is een liefhebbende en betrokken opa die regelmatig op zijn kleinzoon past. En daarnaast ontwikkelt hij zich als blogger en is hij dus bezig met een boek.

Voor Volkert geen gat!

Hoe gaan mensen in jouw omgeving met hun pensioen om?

Similar Posts

14 Comments

  1. Ja hè? Ik vind ze ook zo mooi.

   Ik vraag me af waar het aan ligt dat sommige mensen na hun pensioen snel hun draai vinden en waarom andere er moeite mee hebben.

 1. Super tekeningen zeg, mooi voor illustratie van kinder- of natuurboeken. Zeker ook mooi voor zijn eigen blog maar het verdiend meer aandacht. :-)

  1. Misschien kun je hem qua blog ook even een tip geven over de reactiemogelijkheden. Nu kun je alleen onder bloggeraccount reageren. Dat heb ik dus wel maar kan ik op mijn werk niet gebruiken. Wilde hem een compliment geven maar dat gaat nu dus niet. :-)

 2. Die illustratie van Volkert Waalkens is zeker indrukwekkend! In mijn omgeving is het een beetje 50/50 hoe mensen met hun pensioen omgaan. De ene helft pakt een interessant project op. En de andere helft brengt héél veel tijd door op social media. Zeg maar, daar waar ze vroeger achter de geraniums zaten, zitten ze nu achter de computer. ;-)

  1. Dat is interessant! Dus de gepensioneerden van nu zijn wel heel computervaardig. Apart dat ze in plaats van achter de geraniums nu achter de computer zitten : )

   Via de computer zijn ze dan in ieder geval nog wel sociaal bezig.

 3. Wat ontzettend leuk dat je hier aandacht aan besteedt! De illustraties zijn echt prachtig. Ik ben dol op tekenen en tekeningen. Maar het allermeest hou ik van schrijven.
  Mijn vader is met pensioen (al jaren, hij kon voor zijn 60e stoppen), maar in mijn ogen werkt hij nog net zoveel als altijd. Hij schildert trouwens voor de hobby.
  Mijn buren zijn ook met vroeg-pensioen en die hebben het ook drukker dan ooit. Ze hebben er een parttime baantje bij genomen en passen veel op de kleinkinderen. Over het algemeen ken ik niemand die zich geen raad wist met zijn pensioentijd.
  Mijn moeder is huisvrouw en zij vroeg zich wel eens hardop af wanneer haar pensioen in zou gaan....

  1. Mooi om te horen dat iedereen in je omgeving goed zijn of haar draai heeft gevonden.

   Neemt je vader nu ook taken van je moeder over Anita? Zodat zij ook een soort pensioen heeft?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.