Alle luiken dicht!

hittegolf
De voorkant van ons huis: alle luiken dicht tegen de zon

Over je doel voorbij schieten gesproken: nu is het zo warm, dat we alsnog allemaal binnen moeten zijn. Het is buiten zinderend warm, zoals dat heet. Ik heb alle luiken dicht gedaan om het binnenshuis draaglijk te houden.

Ik snap nu helemaal waarom ze in warme landen siësta's houden.

Hoe probeer jij het huis en je hoofd koel te houden bij deze hoge temperaturen?

Vergelijkbare berichten

35 reacties

 1. Hier in huis 25 graden ,viel net spontaan in slaap bijna?
  Schrok van het bliepjes op de tablet.

  Ik stak net mijn zwabberbol buiten de deur en kon nog net mijn ogen richten op de thermometer die 35 graden in de schaduw aangaf.

  Ik sluit de deuren en de ramen en de luxaflex
  En verder is het pappen en nathouden vandaag en wat chillen op de bank met tablet,iPhone en Netflix ,uitzending gemist
  En Saskia noort als ik fitter wordt.

  Ik vecht nu tegen de slaap met sterke koffie,
  Verder veel water,bouillon en melk en fruit tussendoor.
  Blij dat mijn ijskast goed gevuld is want mijn acciradius is nihil

  Gelukkig niet naar een baas om te presteren.

  Succes allen en hou je hoofd koel met veel drinken en hartigheidjes.

  Ook een natte doek om je hals helpt

  1. Ik word ook zo slaperig van de hitte. Niet prettig. Gelukkig is het vandaag een stuk koeler.

   De natte doek in de hals vind ik een fijne tip!

  1. Gordijnen helpen wel wat, maar uiteindelijk gaat de warmte er inderdaad gewoon door heen is ook mijn ervaring helaas. Wij slapen op zolder en daar is er ook geen houden aan. Hoe we alles ook dicht houden, het wordt er net een sauna.

 2. Het voordeel van een oud Frans huis zijn de dikke muren en geen grote ramen, ik heb de deur gewoon open maar wel de rolgordijnen in de keuken dicht. Ik zit lekker te haken en luister naar radio Tour de France met een kopje thee.
  Groet Adriana

 3. Ik ook. Ben nooit een zomerkind geweest. Gelukkig ben ik nu bezig aan mijn thesis (=scriptie) waardoor ik op een werkplek zit met airco. Elk nadeel heeft dus zo zijn voordeel. :)

 4. Heerlijk die warmte. Daar kom ik helemaal van bij. Ik hou alles lekker open zodat het binnen ook lekker opwarmt. Ik heb veel meer energie met deze warmte. Heb het hele huis al opgeruimd, boven gepoetst, cake gebakken. Nu even lekker buiten zitten.

  1. Nog een cake gebakken ook: door de oven wordt het in huis nog warmer.

   Grappig dat er mensen zijn die deze hitte echt fijn vinden. Mijn schoonvader geniet er ook van.

   Maar ik word er een slechter mens van....

 5. Hier 33 graden in de schaduw, ik blijf binnen want ik kan er écht niet tegen ... moest er net even uit om boodschappen te doen, bleh! Ik heb bewondering voor de stratenmakers die hier om de hoek bezig zijn met asfalteren ...

 6. 'S Morgens de boel tegen elkaar open zetten en daarna weer dichtdoen. Screens naar beneden, zonescherm uit en alle gordijnen dicht. De oven niet gebruiken. Het is hier beneden nu 26 graden, boven is het nog warmer. Ik lig de hele middag al op de bank en slaap veel.
  Net bood oudste zoon al aanom samen te koken straks. Lief :-)

  1. Al die dingen doe ik ook. Maar ik vind het zo jammer: nu zit ik alsnog binnen in plaats van buiten.

   Lief van je oudste zoon om aan te bieden om samen te koken!

 7. ik kom net thuis van de vierdaagse in een redelijk koel huis, alles is gesloten, ramen en screens, helaas hebben wij geen luiken, niets beter dan dat!!....
  Op dagen wanneer ik thuis ben sluit ik ramen en deuren rond 9 uur bij hoge temperaturen, screens laat ik zakken wanneer de zon komt.
  Doe een tandje lager met deze temperaturen, neem zo mogelijk een power napje, dan is het vol te houden.
  Het hoofd houden koel houden door een pet te dragen buiten, koelen met handdoeken in de nek en rond de middag kregen we ijsklontjes die we erin legden en niet te vergeten vanmorgen konden we om 4.30 uur starten in Nijmegen....

  1. Wat knap dat je nog die afstanden kunt wandelen in deze hitte Marrian! Ik stel me zo voor dat alles daarna ook koel voelt.

   Fijn dat je vroeger kon starten zeg. Dat helpt wel denk ik. Ik ga nu ook heel vroeg hardlopen 's ochtends. Daarna is het niet meer te doen.

 8. Ik werk in een verpleeghuis en daar hebben ze geen airco, dus het is er bloed heet de bewoners zijn allemaal suf van de warmte en mopperen veel, niet zo gek ook. Ik heb het gevoel dat ik gewoon verbrand was aan de binnenkant van mijn lijf.
  Maar net kwam ik thuis en ooo wat is het dan heerlijk om in een omgebouwde slagerij te wonen met een granieten vloer en dikke muren. de rol luiken waren nog dicht en ik bedacht me kon ik die arme bejaarden maar hier mee naar toe nemen. Maar goed nu dus lekker rustig aan doen wat boilion drinken en voetjes omhoog.Het eten hou ik simpel want door het vele drinken hebben we geen van allen veel honger.

  1. Wat apart dat er geen airconditioning is in een verpleeghuis. Vooral omdat ouderen vaak extra last hebben van de warmte. Of is dat om geen ziektekiemen te verspreiden?

 9. Ik zit thuis ook altijd binnen met alle rolluiken / rolgordijnen/ zonneschermen dicht en naar beneden in de hoop het een beetje koel te houden binnen. Op dit moment zitten we op de camping en in de caravan is super warm.. We hebben een zwembadje opgezet en daar zaten mijn dochter en ik gezellig samen in onder de parasols haha

 10. 's avonds alle ramen open en tegen bdtijd dicht. Zodra de zon er af is met de middag, gaat het weer open.
  Deed in Holland lakens aan de buitenkant maken. Hield de zon van het raam en dus ook de hitte.
  Hier in de 20,met dertig naar het weekend geloof ik.
  Groet,
  Wilma

 11. Echt he! Zitten we nog binnen. Ook ik ben de afgelopen dagen niet buiten geweest. Ramen en deuren heb ik dicht gehouden en gingen pas open toen de zon onder ging. Paar graadjes koeler zou niet verkeerd zijn

 12. Inmiddels is het vrijdag en buiten een stuk koeler. En nu merk ik hoeveel hitte er toch nog het huis is ingeslopen. Want nu is het in de woonkamer en keuken ineens best warm. Gauw alles open gooien dus.

 13. Zodra het flink warm wordt doe ik hier alles dicht. Zo kun je het maar heel even koel houden, na een dag of 2 is het hier toch 28 graden binnen. Boven nog warmer, vooral op de kamer van mijn zoon, daar staat de zon vol op elke avond. Het enige wat je kunt doen is alles dichthouden en als het buiten koeler begint te worden als binnen, dan alle ramen en deuren open zetten. Hier heeft dan de helft van de mensen in de straat de voordeur open met een (trap)hekje ervoor. Zelf doe ik zo weinig mogelijk en zit ik naast de ventilator.

  1. Ik herken wat je zegt Yvonne. Een paar dagen kun je de hitte wel buitenshuis houden door alles dicht te houden, maar na een dag of twee wordt het binnen toch ook warm...

   Wat een grappige gewoonte in je buurt om de voordeur open te zetten met een traphekje er voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.