Mondkapje tegen Bevroren Gezicht Syndroom!

Mondkapje en hardlopen

Het vriest dat het kraakt, en hoewel ik mij zorgvuldig kleed om te gaan hardlopen kwam ik steeds thuis met een bevroren gezicht. Eenmaal thuis was dat lastig praten! Tijdens het hardlopen probeerde ik een oplossing te bedenken voor dit probleem.

‘Had ik nou maar een sjaal die ik voor mijn gezicht kon doen, die goed bleef zitten,’ mijmerde ik.

En toen kreeg ik een ingeving!

Bevroren Gezicht Syndroom? Draag een mondkapje!

Want wat blijft uitstekend voor je gezicht zitten? Een mondkapje!

Ook handig als je anoniem wilt blijven ; )

N.B.

Deze look kan wel enigszins eh… bedreigend ogen. Ik zou mezelf tenminste liever niet in een donker steegje tegenkomen. Ik krijg associaties met een enge horror film met een op hol geslagen gek met een kettingzaag.

eng

Similar Posts

24 Comments

 1. Nou, zeker als je met een koud bekkie binnen komt is het praten eerst wel lastig.
  Zo blijkt maar weer dat het mondkapje met de koude een dubbele functie heeft.
  Met de kettingzaag val je in het donker extra op. Hans

 2. Hahaha! Die foto met die zaag is geweldig! Je idee trouwens ook. Ik bedenk me ineens dat ik nog geen schrale lippen heb gehad, ondanks de kou.

 3. Ik zweer bij mijn buff: in de winter houdt hij mijn gezicht en oren warm en in de zomer houdt ie mijn haar uit mijn gezicht.

 4. als je langer naar buiten gaat en je mondkapje moet je opzetten, dan kan je er beter 2 meenemen, want dat wasemt nogal aan aan de binnenkant
  .Ik wens je een warm, gezellig weekend en hier is een @->- voor jou.

 5. Ja, ik zou geloof ik ook even schrikken als ik je zo tegen zou komen. Maar het werkt inderdaad prima. Ik houd het bij een sjaal, maar alleen als het echt niet anders kan, want in de combinatie met een bril blijft het heel ingewikkeld om iets voor je neus en mond te hebben.

  1. Ik heb vanochtend eindelijk de oplossing voor bril+mondkapje gevonden: fashion tape, een soort dubbelzijdig plakband dat normaal gezien gebruikt wordt voor o.a. het op zijn plaats houden van een decolleté.
   Ik plak het op de bovenkant van mijn mondkapje en mijn bril wasemt nog nauwelijks aan.
   Ben er helemaal blij mee :)

    1. Vorig jaar lag het een keer bij de Action. Ik heb toen groot ingeslagen, maar ik denk dat het online ook wel te vinden is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.