Reacties

Het 'Grote' Onthamsteren kookboek — 21 reacties

 1. Het probleem van voorraad die gewoon over de datum staat te gaan is voor mij heel herkenbaar. Maar de humor in dit boek klinkt mij iets te 'uitgekookt' (ja, sorry, ik kan het ook...), dus ik ga het niet lezen.

 2. We hebben een flinke voorraad die meestal goed rouleert. Het langst blijf ik zitten met producten die ik voor een bepaald doel aanschafte, maar waarvan het voornemen verslofte. Zoals de harde bloem voor het zelf maken van pasta.
  Over het algemeen ben ik heel blij met hoe we koken nu we thuiswerken. Nog minder dan eerst potten, pakken en zakjes. De mega bestelling van de groenteboer is een kleurrijk schilderij en we eten er weken van (de groente blijft prima bij vorstvrij bewaren!)
  We gooien heel weinig weg en halen zo nu en dan iets lekkers bij een goed restaurant dat hopelijk goed door deze tijd gaat komen

 3. Bij calamiteiten ben ik niet afhankelijk van de buitenwereld. Ik heb door de jaren heen een brandstof- en levensmiddelenvoorraad opgebouwd waar ik het twee jaar mee moet kunnen uitzingen.

 4. In normale tijden zorg ik voorraad voor een paar weken in huis te hebben zodra de herfst gaat aanbreken. Ik wil niet met griep boodschappen hoeven doen. In januari heb ik wat extra in huis gehaald, omdat ik zag wat er in China gaande was. Ik neem alleen de dingen in voorraad die ik normaal ook gebruik, dus opmaken gaat vanzelf ook zonder probleem.

  Dit jaar is dat anders.
  Nadat mijn beste vriend is overleden heb ik ook zijn voorraad mee naar huis genomen. Anders zou alles weg gegooid worden. Nu heb ik dus wel een ruimte probleem en zit ik met te veel producten die hij erg lekker vond maar ik minder.

  Groter probleem vind ik de geweckte voorraad die hij op 60x60 cm vloeroppervlak kon bewaren in een koelkast. De koelkast ook meenemen is lastig. Ik moet alles alleen doen. Zonder die koelkast zou mijn hele keuken er mee vol staan.

  Tijd om alles op te eten is er niet. Er komt een moment dat het huis wordt ontruimd.

 5. De lekkerste maaltijd bereid je van wat er in de koelkast staat.
  Een bepaalde voorraad hebben is normaal, je kunt voor elk dingetje naar de winkel gaan.
  Maar onder hamsteren versta ik de paniek inkopen die mensen doen als er maar iets dreigt te gebeuren.
  En dat dan een deel van die aankopen in de afvalbak terecht komt.
  Jou kenende heb je een gezonde kijk op het leven, dus daar herken ik je niet in. Hans

 6. Ik ben helemaal geen voorraadliefhebber. Ik vergeet altijd wat er ligt en áls ik er dan al op tijd achterkom, dan weet ik weer niet wat ik ermee moet, hahaha. Ik laat één keer per week de boodschappen bezorgen en heb dan dus eten in huis voor 7 dagen. Soms ligt er nog wel wat in de vriezer en de apothekerskast waarmee je iets simpels kunt maken, maar laat dat eens voor 3 dagen voeden, dan is het wel klaar.
  Ik neem me al wel een tijdje voor om een soort noodvoorraadje te hebben, maar het nog steeds een voornemen dus :)

  Een schrijfstijl kan maken en breken. Ik heb ook wel een eigen schrijfstijl, waarbij ik me kan voorstellen dat het niet iedereen past. Maar het is iets wat bij mij past en er automatisch uitrolt, ik hoef het er niet in te kunstelen, zeg maar.

 7. Hahaha! Zo grappig! Ik zou me ook te pletter ergeren aan die flauwe woordgrapjes. Ik heb een redelijke voorraad maar ik let wel goed op dat we ook op tijd weer alles opmaken.

 8. Alle voorraad zit in m'n koel/vrieskast. Ding is niet groot. Ik gooi ook nooit iets weg dat over de datum is. Ben goed in mixen en heb nog nooit een kookrecept gelezen, laat staan uitgevoerd. Het meeste bak ik roer, gaat snel en lijkt me redelijk gezond. Voor het wegwerken van restjes, zoals broodkruintjes, heb ik minestronesnert bedacht.

 9. Oh heerlijk, heb vanmorgen al vreselijk kunnen lachen. Zie je zo zitten met een hoofd dat maar roder en roder wordt Driftig de pagina’s omslaan op zoek naar het moment waarop je denkt he dit past bij mij...en dan heftig gedesillusioneerd het boek wegleggen en denken, zonde van mijn tijd. Wat zal ik vandaag eens klaarmaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder