Het ‘Grote’ Onthamsteren kookboek

Het 'Grote' Onthamsteren kookboek

Het Grote Onthamsteren kookboek belooft ‘op een makkelijke manier je volle voorraadkast legen.’ 

Eten uit de keukenkastjes en kelder probeer ik regelmatig te doen. Omdat we op het platteland wonen, en ik niet even snel naar de supermarkt kan lopen als ik iets niet in huis heb, ben ik een fan van een goede voorraad. Maar soms zou je bijna vergeten het ook daadwerkelijk op te eten.

Daarom was ik benieuwd naar Het ‘Grote’ Onthamsteren boek.

Maar het viel me eerlijk gezegd erg tegen.

Het ‘Grote’ Onthamsterenboek

Het ‘Grote’ Onthamsteren Kookboek is geschreven door Emma Zuidam en Bianca Krijnen-Splint. In het voorjaar van 2020 toen de coronacrisis net begon kwamen ze op het idee van dit boek. Ze hadden uitpuilende voorraadkasten, en vreesden dat veel van de inhoud nooit meer het daglicht zou zien. Ze hebben daarom zoveel mogelijk lang houdbare producten verwerkt in de recepten. Vol verwachting sloeg ik het boek open. Nu zou ik het gaan beleven! Maar ik struikelde al bij de Tips voordat je je voorraadkast gaat uitmesten en las:

‘Doe je haar in een knot, smeer er nog wat extra gel in of haal de tondeuse eroverheen: die lasagne smaakt toch stukken beter zonder een (beginnende) grijze haar (ieuw!)

De rest van het boek is ook in deze Wat Ben Ik Toch Een Gekke Meid stijl geschreven. Ook zijn bijna alle namen van de recepten woordgrapjes. Zoals ‘Croissant erover’ of ‘I like you berry much’. Hoe verder ik in het boek kwam, hoe chagrijniger ik ervan werd.

Nou kan ik me over een bepaalde schrijfstijl best heen zetten, als de recepten dan in ieder geval heel handig en goed uitvoerbaar zijn. Maar ook dat vond ik niet het geval. Veel van de ingrediënten die ze noemden had ik alsnog niet in huis, terwijl ik toch echt wel een gevulde voorraadkast heb.

Mijn conclusie over Het ‘Grote’ Onthamsteren Kookboek

Hoewel ik het idee van een boek met recepten om langdurig houdbare producten op te maken erg goed vind, is Het ‘Grote’ Onthamsteren Kookboek niet naar mijn smaak. Er staan bijvoorbeeld ook geen foto’s in van de gerechten. Alles is getekend. Ik denk dat dit kookboek heel persoonlijk is, en dat iemand anders het wellicht wél kan waarderen.

Een positief punt is in ieder geval het uitgebreide register achterin, zodat je heel makkelijk op ingrediënt een recept kunt zoeken. Ook de nostalgische, vintage plaatjes zijn leuk.

Praktische informatie over Het ‘Grote’ Onthamsteren Kookboek

Het Grote Onthamsteren Kookboek is voor 15,99 te koop bij bol.com. Je vindt daar ook een handig inkijkexemplaar!

Heb jij veel voorraad in huis?

21 Comments

  1. Anoniem
  2. Joannes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh