Michael J. Fox Still documentaire: Still a Michael J. Fox movie

still a michael j. fox movie

Still a Michael J. Fox movie is een documentaire over de acteur Michael J. Fox.

Michael J. Fox werd bekend door zijn rol als Alex Keaton in de serie Family Ties, en vervolgens werd hij wereldberoemd met zijn rol in de film Back to the Future.

Maar rond zijn dertigste kreeg hij de eerste symptomen van de ziekte van Parkinson.

In de documentaire Still a Michael J. Fox movie vertelt hij zijn verhaal.

Still a Michael J. Fox movie

Ik ken Michael Fox inderdaad vanwege zijn rollen in Family Ties en Back to the Future. Ik heb alle afleveringen van Family Ties gezien, en zeker de eerste film van Back to the Future vond ik erg leuk.

Hoe is het nu met Michael J. Fox?

Toen ik las over een documentaire over Michael J. Fox wilde ik die dan ook graag zien. Ik wilde wel graag weten hoe het nu met hem gaat. De laatste keer dat ik hem zag was in een rol in de serie The Good Wife.

Daarin speelde hij een hele slimme advocaat die lijdt aan een neurologische aandoening, en die daar handig gebruik van maakt om de jury voor zich te winnen.

Deze documentaire geeft inderdaad antwoord op mijn vraag:

'Hoe is het nu met Michael J. Fox?'

Michael J. Fox symptomen ziekte van Parkinson bepalen zijn leven

En dat antwoord is denk ik: 'Niet zo heel goed,' ondanks zijn nog steeds jongensachtige uiterlijk.  Aan het begin van de documentaire zie je hem lopen, en ik schrok van zijn manier van lopen, die zichtbaar afwijkend is. Ook zie je hem plotsklaps vallen, waarna je hem hoort zeggen:

'That happened, en tegen een voorbijganger: 'You swept me off my feet.'

Zijn gevoel voor humor heeft hij duidelijk nog! Hij zit er ook nadrukkelijk niet bij als patiënt of slachtoffer. Hij zegt bijvoorbeeld:

'I'm not pathetic,' en 'I’ve got shit going on. I’m a tough son of a bitch.'

Maar aan het eind van de film komt bijna terloops ter sprake dat hij veel pijn heeft. De regisseur vraagt hem waarom hij dat niet eerder heeft gezegd, waarop Michael antwoord:

'Het kwam niet ter sprake.'

Opbouw van de documentaire Still over Michael J. Fox

De documentaire bestaat uit gesprekken met Michael J. Fox waarin hij terugkijkt op zijn leven, beelden van hem met zijn gezin, foto's van hem als kind en beelden van hem als acteur. Hij is zelf de voice over van zijn documentaire.

Indrukwekkend vond ik het moment waarop hij aangeeft dat hij eerst zijn medicatie moet nemen. Hij beschrijft dat als 'wachten op de bus'. Als de medicatie begint te werken, voelt hij zich weer meer zichzelf.

Trailer Still

Mijn conclusie over de Still a Michael J. Fox movie

Ik vond het een mooie documentaire, maar ook wel droevig. Ik hoop voor iedereen die de ziekte van Parkinson heeft dat er een goed medicijn komt. Want zoals Michael J. Fox zegt: over twintig jaar ben ik of dood, of een augurk.

Het mooist vond ik de scènes met zijn vrouw en gezin.

Op IMDb krijgt de documentaire een 8,2 en daar sluit ik me bij aan.

Still a Michael J. Fox movie kijken?

Deze documentaire over Michael J. Fox is te zien op Apple TV. Wil je de film graag zien, maar wil of heb je niet een abonnement op Apple TV? Dan kun je gebruikmaken van een gratis proefperiode van 7 dagen.

Ik heb dit ook zo gedaan met de film Kees vliegt uit bij Videoland.

Het is de kunst om niet te vergeten je proefabonnement weer op te zeggen. Zet dat dus even in je agenda, als je niet aan een abonnement op Apple TV wilt vastzitten.

Keek jij ook naar Family Ties en/of Back to the Future?

Similar Posts

10 Comments

  1. Back to the Future heb ik ook gezien, en ook wel enige afleveringen van family Ties. Ik vind dat Michael altijd de kleine jongen is gebleven...

  2. Zoiets kijk ik liever niet.Ik ken mensen met Parkinson in mijn omgeving met trouwens heel verschillende uitingen. Moeilijk vind ik het gewiebel voor mijn ogen. Dat maakt me een beetje duizelig. Maar ja,ik kan niet met mijn rug naar haar toe gaan zitten. Het is al triest genoeg

  3. Een paar jaar geleden zag ik hem in een documentaire, triest om te zien. Pijnlijk omdat mijn echtgenoot dezelfde ziekte had.
    Fox heeft ook contact gehad met Het Centrum voor Parkinson e.v. van het Radboudumc en is daar een fellowship mee aangegaan.

  4. Ik was als puber enorme fan van Michael J. Fox. Stiekem was ik een beetje verliefd op hem. Bij mijn bed had ik plaatjes - uitgeknipt uit tijdschriften - op de muur geplakt. Ook wel van Rob Lowe geloof ik, maar Michael was mijn absolute favoriet. Dat jongensachtige, daar viel ik voor. Keek fanatiek elke week Family Ties. Back to the Future was geweldig. Die was op alle punten precies goed.
    Ik hoop dat er meer duidelijkheid komt over de oorzaak van Parkinson. Mijn opa kreeg het op late leeftijd en dat was geen pretje, voor hem niet en voor niemand niet. Je raakt de controle over je ledematen - ook je spraak - kwijt. Dat Parkinson gelinkt wordt aan bestrijdingsmiddelen, dat wil ik wel geloven, aangezien mijn opa groenteman was en ook aardappelen verhandelde.

    1. Het verband met bestrijdingsmiddelen heb ik ook gehoord. Heel zorgelijk. Zeker als ik de velden dan toch nog weer oranje zie kleuren met van dat roundup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.