Netflix tip: Merry Christmas Whatever

merry christmas whatever

Heb jij wel eens een parodie gekeken op een comedyserie? Dus dat het ingeblikte gelach overduidelijk is, het acteerwerk amateuristisch en het verhaaltje overdreven simpel? Zo’n parodie vind ik grappig omdat het de spot drijft het met genre.

De geweldige serie Supernatural heeft zo’n aflevering. Kijk maar:

En dit is hartstikke grappig en leuk!

Maar Netflix tip Merry Christmas Whatever ís geen parodie…

En dat is niet best als je het mij vraagt.

Zelden zag ik zo’n slechte serie, met zulke cliché- en standaard verhaallijnen.

‘Is dit echt niet als parodie bedoeld?’

Verbijsterd zei ik elke keer dat het ingeblikte gelach weer klonk tegen mijn man: ‘Weet je echt zeker dat ze dit niet als parodie bedoelen?’ Nu nog vraag ik me af, of ik de eerste aflevering misschien niet gewoon verkeerd begrepen heb. Dat het aan mij ligt. Want zo slecht maken ze series toch niet? Bovendien zit Dennis Quaid erin, en dat is toch een goede acteur?

Netflix Merry Christmas Whatever: waar gaat het over?

Merry Christmas Whatever gaat over de familie Quin, met vader Don (gespeeld door Dennis Quaid) als de baas van het gezin. Dochter Emmy komt samen met haar vriend Matt naar huis voor de kerstdagen. Daarnaast zijn er nog dochters Patsy, Kayla en zoon Sean.

Het ‘verhaal’ voor zover je dat zo kan noemen, draait er eigenlijk om dat iedereen zijn of haar best doet om vader Don te vriend te houden. En dat is niet eenvoudig, want hij is enorm kritisch en eerlijk gezegd ook gewoon irritant en discriminerend.

Mijn conclusie over Netflix Merry Christmas Whatever

De potentie is er. Merry Christmas Whatever oogt als zo’n gezellige, klassieke Amerikaanse kerstfilm. Je weet wel, zo eentje waarbij alle kinderen thuis komen voor de kerstdagen, er met kerstbomen door de sneeuw wordt gesleept er ze binnen eggnog drinken.

Maar die vreselijke lachband irriteert mateloos*, en alles wat de karakters zeggen en doen is zo enorm cliché dat het echt niet leuk meer is. Soms hinderen cliché’s niet, zoals in Koreaanse drama’s, maar in deze ‘comedy’ werkt het niet. Het enige gelach dat er is, komt uit de lachband. Je ziet de ‘grappen’ van mijlenver aankomen, en ze zijn simpelweg niet grappig.

Is er ook wat positiefs over Merry Christmas Whatever te melden? Eh… het is heel fijn dat er maar 8 afleveringen van zijn.

Kortom: ik raad deze comedyserie van harte af.

Besteed je tijd liever aan iets anders.

Zet je schrap voor de trailer inclusief lachband!

Hieronder de trailer. Bij de eerste scène dacht ik meteen: ‘Het oogt wél leuk,’ maar dan beginnen de cliche’s en hoor je meteen al die vreselijke lachband.

Praktische informatie over Netflix Merry Christmas Whatever

Je kunt Merry Christmas Whatever nu kijken op Netflix.

Op iMDb krijgt de serie terecht maar een 6,1. Zelf zou ik hem een 4 geven.

*Over irritaties gesproken: dit is hoe je irriteert juist gebruikt. Iets irriteert je. En je ergert je áán. Dus niet: ‘Ik irriteer me aan.’

Huiver!

Similar Posts

14 Comments

 1. Ah, vooral je taaltip doet me goed. Het irriteert me mateloos, dat verkeerde gebruik van irriteren;). En verder zijn lachbanden zelden acceptabel, vind ik.

 2. ik heb er een stukje naar gekeken en ik vond het niet zo leuk. Heb je de royal baby al gekeken? Of de kerst cinderella? Die 2 films vond ik wel goed.

 3. Ik kan nog steeds enorm genieten van Friends. Die blijft leuk.
  Vraag mijzelf weleens af wie ik zou zijn in die serie en volgens mij lijk ik het meest op Phoebe of misschien wil ik wel het meest op haar lijken.
  Weet niet of je haar kent.
  Liet ik gisteren heel blij mijn nieuwe cavia’s aan onze vrienden zien en natuurlijk interesseerde het hen geen bal en moest ik later lachen om mijn zelf.Ze deden wel hun best hoor, die vrienden dus, niet de cavia’s.
  Maakt ook niet uit in ben blij met mijn dikke dames.
  O hier geen netflix maar er komt een serie aan die ik o zoooooo graag wil zien. Euh MOET zien

  1. Jazeker ken ik Friends! Een superleuke serie inderdaad. Phoebe is een leuk en ‘quirky’ type. Ik kan me voorstellen dat je best op haar wilt lijken.

   Welke serie is dat, die je zo graag wilt zien?

 4. Ik kijk steeds minder van die series omdat juist dat gelach, dat wachten met spelen tot het lachen afgelopen is en de de verhaallijnen me irriteren. NE dna hebben we het nog niet over de reclame.

 5. Zo apart, ik vond het een superleuke serie!! Eenvoudig vermaak!!
  En ik vind het net als bij Senseo, iedereen zegt dat hij niet leuk is! 😂😂

  Misschien komt het omdat ik Senseo ook lekker vind! 😉?

  Groetjes,

  1. LOL. Ik vind Senseo ook prima Barbara.

   Grappig dat jij deze serie wel leuk vond. Zo zie je maar weer hoe smaken verschillen. Maar wat betreft de Senseo zitten we op 1 lijn : )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.