Memes over jawel… het corona virus

memes

Er doen talrijke grappige corona virus memes en filmpjes de ronde die mensen met elkaar delen. Memes zorgen voor wat luchthartigheid in deze bijzondere tijden. Ze zijn een vorm van communicatie. Je ‘snapt’ het, zonder dat er veel tekst bij zit.

Toch is er ook kritiek op memes.

Want mag je wel grapjes maken over iets ergs?

Mag je wel grapjes maken over iets ergs?

Want mag je wel grapjes maken over iets dat levensbedreigend kan zijn voor mensen? Tsja, je kunt het denk ik zien als een gevalletje galgenhumor. Humor helpt bij gevoelens van machteloosheid en angst. Op de site EdexLive schrijven ze:

‘There is nothing funny about what is a global pandemic but people can relieve some anxiety by posting reasonably acceptable humor online, for others to smile.’

En Catherine Caldwell-Harris, assistant professor of psychology at Boston University zegt in een artikel in de Boston Globe:

‘When you tell a joke, it releases tension … and along with the tension release, it brings people in a little group together. You’re all sharing a laugh.’

Dus.

Nu we dat uit de weg hebben, hieronder een aantal van mijn favoriete memes en filmpjes over het corona virus.

Grappige memes over het corona virus

Onderstaande kreeg ik door van mijn middelste zusje:

En hieronder een meme die mijn oudste dochter in Engeland stuurde. Ze zijn daar nog wat laconiek in hun aanpak….

Memes op Twitter

En onderstaande meme kwam ik tegen op Twitter. Hij verwijst naar het hamstergedrag.

In onderstaande meme herken ik mezelf:

Nog eentje van Twitter:

Een meme die verwijst naar het hamstergedrag wat betreft toiletpapier:

Meme op Instagram

Meme over het hamstergedrag

Dit bericht bekijken op Instagram

 

True! • • • • #corona #virus #coronavirus #coronavirusmemes #coronavirusoutbreak #coronaviruschina #noracism #bruh #memes #dankmemes #memesdaily #damn #deadly #hadtodoittoem #jetfuelcantmeltsteelbeams #offensivememes #darkmemes #darkhumor #bestmemes #like #damn #oof #januarymemes #slavmemes #slavmemesdaily #edgymemes #edgy #redditmemes #thanosmemes #marchmemes #spongebobmemes

Een bericht gedeeld door Corona Virus Memes 🦠{3,1K!} (@corona_virus_memes) op

Heb jij een favoriete meme?

Similar Posts

54 Comments

 1. Humor is zuurstof voor het leven. Zonder humor komen we nergens. Ik ben fan van zwarte humor, galgenhumor, en ja daar passen sommige van de memes die ronddwalen goed bij.

 2. De slag rond AH is bij ook bijgebleven, zo leuk gevonden 😂 Ondanks dat ik het vreselijk vind wat er gebeurd kunnen we om sommige happen gelukkig wel even lachen en hierdoor even de gedachten verzetten. Dank daarvoor ☺️

 3. Ik moet zeggen dat ik het de eerste maanden nog leuk vond, nu beginnen de grapje me een beetje de keel uit te hangen al zitten er leuke tussen, ondertussen vind ik het toch allemaal niet meer om te lachen.

 4. Ja humor heb je nu juist nodig nodig. Werk zelf in de gezondheidszorg en soms hebben we gewoon zwarte humor juist om te relativeren. Anders hou je het gewoon niet vol…..daarnaast empatie hebben met elkaar en goed voor elkaar zorgen en let op je omgeving. Wel belangrijk vind ik hou afstand van elkaar denk goed na wat je doet, want het is even ander gedrag wat je moet neerzetten.

 5. Ik herhaal maar weer eens: ‘Humor is de beste saus’ en wat Ria zegt is helemaal waar.
  Hoewel ik me wel kan voorstellen dat als je inkomsten wegvallen het lachen je snel vergaat.

 6. Een beetje humor moet kunnen. Maar als je bijvoorbeeld iemand kent die besmet is, dan kan er niet om gelachen worden. Maar ik snap wat je bedoelt. Een beetje positief blijven met een vleugje humor is niks mis mee.

 7. Ik kan er wel om lachen, vooral de tekst die ik tegenkwam over iemand die wcvelletjes spaart en nog een paar nummers mist in de collectie… Het haalt de scherpte er vanaf en hoewel het hamsteren blijft en gelukkig niet iedereen daaraan meedoet… is de humor juist in tijden dat het even wat lastig gaat belangrijk. Dus laat het vooral blijven en daarnaast elkaar supporten waar mogelijk.

 8. Ik sluit me aan bij Georgina hierboven. Wij maakten in het begin veel grapjes. Totdat er mensen ziek werden. Goede humor is goud waard. Juist nu.

 9. Haha hier kan ik nog wel om lachen. In de werkapp worden allemaal van die oerhollandse grappen doorgestuurd, daar kan ik dan niet om lachen. Maar puur omdat ik daar dan weer niet de humor van in zie.

 10. In tijden als dit moeten we juist humor blijven houden, anders wordt het een hele deprimerende boel. Ik heb in ieder geval hard gelachen om deze memes!

 11. Humor is ook nodig om te relativeren. Ik zou nooit bewust grappen maken ten koste van zieken, maar de meeste memes kan ik wel om lachen hoor!

 12. Ik vind dat humor zeker mag in moeilijke tijden. Ook nu, ja. Humor is een van de beste wapens zelfs. Toen mijn moeder kanker had en we in het ziekenhuis verbleven (tenminste…zij verbleef er en ik kwam op bezoek) maakte ze zelf de scherpste grappen over de situatie. Heel de afdeling en verpleegsters enzo lagen continu in een deuk haha. Maar ja moet toch wat, het was een en al leed daar…

  1. Wat bijzonder dat je moeder zo’n gevoel voor humor had in zo’n moeilijk situatie. Maar wat je zegt: ‘Je moet toch wat.’ Humor kan toch wat verlichting bieden.

 13. Humor moeten we blijven houden, en inderdaad wat hier al wordt gezegd we moeten af en toe erom lachen en hopen dat deze periode heel gauw voorbij is

 14. Van mij mag het. Ik kan er vaak ook wel om lachen. Al krijg ik er soms een beetje veel binnen op mijn whatsapp. Of vier keer dezelfde. Dan denk ik ‘Ja, jongens. Nu weten we het wel’

 15. Ik vind memes super leuk! Als ze maar niet te grof zijn.. humor is altijd goed en moet je ook door deze tijd heen helpen, serieus zijn hebben we nu ook niet veel aan

 16. Ik vind ook dat dat moet kunnen.
  Humor werkt nu eenmaal geruststellend, relativerend en herstelbevorderend.
  Vele comedians zijn er overigens mee begonnen uit ellende, om dat aan te kunnen.

  Tuurlijk mag dat er dus zijn, meer zelfs, het zou moeten.
  ik heb nog niemand persoonlijk zien lachen met iemand die echt ziek is, want dat is uiteraard van een heel andere orde dan wat grapjes maken over wc-papier.

 17. Ik vind ook dat het wel moet kunnen. Humor werkt relativerend en maakt het wat luchtiger, waardoor het voor veel mensen beter te dragen is. Zolang mensen het maar wel serieus blijven nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.