Ik heb me bekeerd tot Instagram

instagramIk heb me bekeerd tot Instagram.

Tsja, wat kan ik zeggen.

Ik had geen keus!

Instagram account steeds vaker noodzakelijk

Steeds vaker heb je een instagram nodig voor betaalde opdrachten. En de schoorsteen moet toch roken.

Dus heb ik met behulp van mijn tienerkinderen mijn Instagram account geactiveerd. En uit de bibliotheek haalde ik het boek met de opbeurende titel: Aan de slag met Sociale media voor senioren. Ik ben weliswaar geen senior, maar het was het enige boek over Instagram dat er was!

Wat is Instagram eigenlijk?

Van wat ik er van begrijp plaatst iedereen foto’s op Instagram. Wat daar leuk aan is, is mij nog een raadsel. Maar goed, wie ben ik?!

Facebook ben ik uiteindelijk ook gaan waarderen. Hoewel ik wat bloggen betreft een zogenoemde ‘early adopter‘ ben, ben ik als het om social media gaat juist het tegenovergestelde. Namelijk een sukkel die er achteraan komt hobbelen.

Je vindt mijn Instagram account hier!

Wat vind jij van social media? En wat is jouw favoriete social media kanaal?

Similar Posts

56 Comments

 1. Leuk! Ik zit sinds kort ook op Imstagram (Germisay) en ik vind het een leuke nieuwe hobby, ook heel inspirerend vooral voor het koken, handwerken, tuinen, natuur en huisdieren, en ook leuk om foto’s te laten zien van het prachtige gebied, de Haute Marne waar ik woon. Ik ga je zeker volgen.
  Groet Adriana

 2. Ik zit niet op instagram en heb er geen plannen voor. Ik heb nu al zoveel blogs, fb pagina’s en yt filmpjes die ik wil zien dat ik nu al tijd tekort kom :-)

 3. Haha, wat leuk. Ik heb ook net een account aangemaakt. Ik had er privé wel al een, voor foto’s van de kids. Maar die wil ik niet met heel de wereld delen. En ik wil wel meer met Instagram, eigenlijk precies wat jij hier ook boven schrijft. Dus ik ben ook! Zal je zo gelijk opzoeken :)

  1. Dat had ik ook heel lang Elly. Maar nu moet toegeven dat ik soms best leuke dingen lees op Facebook. Zeker in de facebookgroepen voor bloggers.

 4. Ja, ik zit ook al op Instagram en vind het heel erg leuk. Ik ga je volgen. Ik vind alle social media wel leuk, snapchat ken ik nog niet en ben op dit moment het meest actief op FB.

  1. Snapchat ken ik van horen zeggen. Dat schijnt een foto te zijn die binnen een paar secondes weer verdwijnt? Ook zo raadselachtig wat daar leuk aan is…

  1. Hoe is het bij jou gegroeid dat je het leuk bent gaan vinden Leonie? Hoe ging dat in zijn werk? Heb je bepaalde stappen ondernomen? Ik kan wel tips gebruiken.

  2. Ik volg vooral veel bloggers die ik interessant vind en mensen die mooie foto’s weten te maken en die delen. Tegenwoordig maak ik er een sport van om net zulke leuke foto’s er op te zetten. Lukt niet altijd hahaha ;)

 5. Ik zit eigenlijk overal wel op Facebook (2 blogaccounts + 1 privé) Twitter idem dito, Pinterest (lots ideas of Marion) en ook Instagram waar nog niet zoveel van mij opstaat maar waar ik wel van kan genieten. Bijvoorbeeld de foto’s van Lood5 en VT-wonen vind ik erg inspirerend.
  Ben benieuwd op welke maniet jij Instagram gaat gebruiken Nicole?

  1. Hier weet ik het antwoord op, want dat heb gegoogled! Bedrijven betalen mensen om op instagram foto’s te plaatsen. Bedrijven kunnen op die manier heel precies hun doelgroep bereiken.

 6. Even iets heel anders. Ik hoop dat jullie geen wateroverlast hebben. Best spannend die zware buien.

  1. Ik zag de foto’s van drijvende auto’s in de krant inderdaad. Maar hier in de Achterhoek, waar wij wonen, viel het eigenlijk nog wel mee.

   Heb jij nog last gehad van wateroverlast VeggieMo?

 7. Welkom in de club! Ik vind het delen en bekijken van foto’s altijd wat extra hebben tov enkel woorden.
  Wat leuk dat je al meteen iets van me leuk vond! :)

 8. Ik vind dat dus zoiets stoms… een site waar je alleen maar foto’s kunt delen.
  Dat kan ik op mijn blog en op Facebook ook al dus waarom zou ik daar dan een apart account weer voor gaan nemen?
  Laat mij dus maar gewoon ouderwets achter de feiten aan hobbelen maar Instagram en Twitter… ik begin er niet aan.

  1. Ik snap wat je bedoelt Sanne. Dat had ik ook. Op Facebook kun je toch ook al foto’s delen? En wat voegt Instagram daar aan toe?

   Maar blijkbaar is er wel iets extra’s aan, omdat mensen het erg leuk vinden.

   En dat ga ik nu dus ook ontdekken ; )

 9. Je hebt er weer een volger bij.

  De sfeer op Instagram vind ik erg positief.
  Ook vind ik het een handig medium om boekenkaften te delen of door te scrollen en zo op de hoogte te blijven.

  Ik plaats er niet veel persoonlijks, wel aankondigingen van: binnenkort in dit theater!

  1. Dat vind ik een grote aanbeveling voor Instagram: de sfeer is erg positief. Dat wist ik niet. Maar spreekt me erg aan.

   Wat grappen dat je boekenkaften kunt delen. Is dat een hashtag?

  2. Jazeker, de #boekenpost geeft aan wat recensenten hebben ontvangen en waar binnenkort een recensie van te verwachten is. Met de #boekperweek of #prentenboekperweek doen er een aantal mee. Met deze # kan je meelezen en aan leestips komen. #ikleesnu en #catalogus of #catalogus2016 spreken voor zich.

  3. Je kunt een klikbare link in je profiel plaatsen en naar verwijzen met #linkinbio. Of je kiest voor een algemene link naar je blog. De informatie over auteur/ uitgeverij kan je in de tekst bij je foto kwijt.

 10. Ik heb ze allemaal, maar geen tijd om dagelijks update te zijn. Ik probeer het wel, maar er is veel te veel om te werken. Welkom op Instagram!

 11. Ik gebruik best veel social media (FB, IG, Twitter) . Maar heb wel 2 accounts bij alles, 1 prive en 1 openbaar (blog gerelateerd). Voornamelijk omdat ik zga geen foto’s van dl openbaar zet.
  Ik ga je volgen!

  1. IG en twitter kan ik switchen tussen de accounts in de app, zonder steeds opnieuw in te loggen. Bij FB kan dat niet, gebruik voor prive FB de app en voor de andere via de site.

 12. Ohh leuk! I lovelovelove Instagram. Vooral dan om foto’s te bewerken, ben zelf helemaal niet zo actief in het volgen van mensen haha. Liefs.x

 13. Ik beperk mezelf bewust tot Facebook omdat ik vind dat ik daar al teveel tijd aan besteed !
  Merk wel dat in de loop van de 5 jaar dat ik daar actief ben het aantal berichten van vrienden en bekenden een stuk is afgenomen.
  Plaats zelf ook veel minder dan vroeger en denk meer na voor ik iets plaats .
  De pagina’s over mijn hobby zijn wel vrij actief dus daar gebruik ik het meer voor tegenwoordig

  Daarnaast lees ik blogs ( oa die van jou dus ) maar ook die frequentie is een stuk afgenomen omdat de ” bloggers” veel minder plaatsen dan een aantal jaren geleden ..

  Voorlopig hou ik het hierbij al zal dat ooit allemaal wel ophouden met bestaan ,
  En dan zien we wel weer …

  1. Dat vind ik interessant Annemiek, je observatie dat bloggers minder plaatsen. Nu je dat zo zegt, herken ik dat inderdaad wel. Ik doe vaak een blogrondje, en daarmee ben ik nu vaak veel sneller klaar dan een paar een jaar geleden.

  1. Dat is omdat iemand met heel veel volgers op Instagram een ‘social influencer’ is. En bedrijven kunnen op die manier heel specifiek hun doelgroep vertellen over hun product of dienst.

   Dat is de theorie tenminste.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.