Kun jij 2 minuten niets doen?

do nothing for 2 minutesIn het boekje De kracht van minder is meer schrijft Fergus O'Connor dat niets doen heel moeilijk kan zijn.

Do nothing for 2 minutes uitdaging

En hij geeft een link naar www.donothingfor2minutes.com. Op deze site staat een plaatje van een zee bij zonsonderopgang, en je hoort het geluid van golven. In de linkerbovenhoek staat 'Calm'. De instructies zijn simpel: relax en luister naar de golven. Zit niet aan je muis of toetsenbord.

Mijn ervaring

Ik heb het geprobeerd, maar oh wat was dát moeilijk zeg! Ik had steeds de neiging om toch even iets te doen. Mijn handen jeukten om aan het toetsenbord te zitten. Een paar keer deed ik dat ook, maar dan gaat de timer onverbiddelijk opnieuw lopen! 'Try again' staat er dan. Kijk maar:

2 minuten niets doen

Mijn valkuil was dat ik ging zitten staren naar de teller, of ik al klaar was... Ik denk dat je het jezelf makkelijker kunt maken door een eind van je scherm af te gaan zitten.

Conclusie

Ik vind dit een leuke website! En het is zeker de moeite waard om deze oefening te doen. Het dwingt je in drukke tijden tot een moment van stilstaan en bezinning.

Hier is de link nog een keer: donothingfor2minutes.com

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring.

Hoe vond je de oefening? Was het moeilijk of makkelijk om 2 minuten niets te doen?

Similar Posts

40 Comments

 1. Dat is nog best lastig 2 minuten naar zo'n beeldscherm kijken en vervolgens niets doen. Bij de herdenking op 4 mei lukt het me altijd met gemak.

 2. Ik heb deze oefening niet gedaan. Maar ik kan in het weekend heel goed twee minuten - of langer - aan tafel zitten, in pyjama, uitkijkend over mijn tuintje, naar het gedoe van de vogeltjes.....

 3. Wauw, ik ben nog even verder gaan kijken op die site, maar het is prachtig! Dit is precies wat ik al een hele poos zoek. Superfijn! Thanks!!!

 4. Wat een grappig concept dit. Ik denk dat ik me dood zou ergeren als hij steeds opnieuw begint, maar anderzijds denk ik dat het me wel lukt. Even lekker ontspannen!
  XOXO esmee

 5. Ik doe elke dag zo'n 15 minuten niks. Gewoon uit het raam staren. Okay, twee keer 15 minuten. Dat is mijn busrit van en naar mijn werk. Lekker.
  Ik had dan ook geen probleem met 2 minuten in het luchtledige te staren.

 6. Als tiener mediteerde ik tweemaal daags 20 minuten. Dat pas ik nu niet meer in mijn tijdschema toe. Maar twee minuten is prima op te brengen!
  Nog van harte met je verjaardag (beetje laat) en nog vele jaren in gezondheid!

 7. Dit wil ik heel graag proberen! Ik ben benieuwd of het mij lukt. Ik ben bang dat ik net als jij naar de teller ga staren, maar ik zal mij meteen omdraaien.

 8. Wat een fijne website. Het lukte me met mijn ogen dicht het best. Er staan ook langere meditaties op de site . Jaren geleden deed ik yoga en ook wel meditatie. Maar ik ben altijd wel goed in niksen, beetje voor me uit kijken en ojee, alweer een half uur later !

 9. Dit is niet zo moeilijk, heb hem ook gedaan, nu te zien op instagram, hahaha nee dat is een cheet, maar toch serieus, dit is niet moeilijk, je moet gewoon helemaal niet gaan zitten staren, maar even elders gaan zitten, hopelijk heb je geen katten die op het toetsenbord gaan staan of met de muis gaan spelen ;-) Een optie die hier dan ook nog voorkomt, lol.

  Maar echt... dat is de fout die mensen maken, blijven staren, sluit je ogen juist en luister naar de golven, het ritme, het is gewoon een mini meditatie :D

  X

  1. Ik ging inderdaad naar de golven zitten staren. Het beeld van de zee leek me ook wel rustgevend namelijk. Maar mijn oogjes gingen steeds naar die teller...

 10. Het klinkt zo makkelijk, maar het is best lastig. Ik kán het wel met een speciale mindfulness app. 3 minuten zelfs. Die app doet eigenlijk niets behalve een rustgevend toontje afspelen en piepen na 3 minuten zodat je niet steeds op de klok gaat kijken. Heerlijk, zo begin ik mijn dag. Eerst even niks. Maar er hoeft maar iets te gebeuren en ik ben alweer afgeleid.

 11. Hallo Nicole,

  Ja het ging,perfect. Ik heb mijn ogen dicht gedaan en geluisterd naar de golven. Waande me weer in een zonnig land aan het strand. Met mijn memories.

  Groet Marian

 12. k heb er geen moeite mee om af en toe een poosje te niksen... Maar dit vond ik niet fijn. Ik denk dat het komt omdat je doelloos naar het scherm zit te staren terwijl er niks te zien is. Ik zat te wachten toto de golven in beweging kwamen.. maar dat gebeurde helaas niet! Maar gewoon na het eten (als de 2 jongste kinderen weer naar school zijn vertrokken) een poosje voor me uit zitten staren kost me helemaal geen moeite!

 13. Wat een leuke tip! Mij lukt het wel, zeker als ik wat om naar te kijken / luisteren heb. Vroeger heb ik ook wel gemediteerd. Dan was het echt stil, ogen dicht, en uiteindelijk lukte het me om een kwartier lang aan niks te denken. Niets concreets in ieder geval. Dat krijg ik nu echt niet meer voor elkaar...

 14. ik mediteer regelmatig een uur op een yogaschool dus twee minuten is geen enkel probleem, behalve dat ik hier thuis nu perfect kan zien hoeveel tijd ik elke keer heb tussen de momenten dat mijn dochter me nodig heeft: 45 seconden...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.