Reacties

Klok verzetten: het is vóórjaar, dus de klok moet vóóruit! — 24 reacties

 1. Bij mij kwam het dit jaar goed uit. Ik had gisteren een nogal volle dag en was móe. Ik heb dus met het avondeten de klok vast verzet, dus toen leek het net of ik om negen uur 'pas' naar bed ging;). Voelde ik me toch weer een uurtje minder bejaard. En ja, ik onthoud het ook door voorjaar en vooruit. En verder ben ik altijd blij als het 's avonds weer lekker lang licht is. Zeker toen ik nog werkte, vond ik dat fijn. Had ik tenminste niet het idee dat ik de héle dag niet van het licht kon genieten.

  • Negen uur is dan inderdaad een wat meer acceptabele tijd om naar bed te gaan : ) En je hebt daar de volgende dag denk ik ook wel profijn van.

   Ik kan me voorstellen dat als je de hele dag op kantoor bent, of in ieder geval niet buiten, het heerlijk is dat je na het werk nog wat licht hebt.

 2. Zie tijdstip van schrijven... iets met sprekende boekdelen? Normaal slaap ik rond deze tijd. Speelt ook mee dat Puber pas een kwartier geleden naar bed ging =-(. Morgen 1 april, inleveren boekenlijst, profielwerkstuk en nog wat.

  • Je puber ging laat naar bed Jascha. Die heeft flink doorgeploeterd zeg. Fijn dat zijn profielwerkstuk af is denk ik. Mijn jongste moet volgend jaar.

 3. Ik doe er niet aan mee en ga gewoon een uur later uit en in bed.
  Voorheen vond ik het lastig, toen ik maar met 1 bedrijfsbustijd naar m'n werk kon. Het is niet alleen 's-ochtend een uur korter licht (het licht moest dus weer aan), maar ook een uur kouder. Spaart dus zeker geen energie, waar het ooit om begonnen was.

  Mensen die van tijdwisselingen houden kunnen dat altijd doen. Veel hebben variabele werktijden. Winkels zijn lang open. Alleen lastig met schoolgaande kinderen.

  Zelf zou ik liever hebben dat we de correcte geografische tijd (in onze situatie UTC) gebruiken. In de winter zitten we daar 1 uur van af en in de zomer 2 uur. Beetje gek dat we dan de tijd van Kiev gebruiken.

 4. Hoefde voor mij echt niet meer. Voor dieren is het heel vervelend. DE mensen hebben ook wel eens last van. In 2021 willen afschaffen. Eerst zien dan geloven.

 5. Ik denk altijd 'Zóóóómer! Dus vóóóóruit'. Maar eigenlijk vind ik het niet fijn. Ik houd niet van heel vroeg donker maar vanaf een uurtje of zeven mag het van mij wel donker worden, hoor. Ik houd daar wel van. En als de klok net verzet is, is het 's morgens bij het opstaan ook weer donker. Zucht. Het is ook gewoon lastig allemaal.

  • Dat is ook een leuke vuistregel Nicky! En origineel, die kende ik nog niet.

   Wat je zegt over donker rond een uur of zeven: dat heeft inderdaad wel iets gezelligs vind ik ook : )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>