Reacties

Kledingstuk gemiddeld 7 keer gedragen! — 70 reacties

 1. Nee, daar herken ik mij niet in. Ik ben ook niet zo'n modemeisje die een oneindige kledingkast heeft met items die ze daardoor maar 1 keer draagt. Mijn kledingkast en bankrekening is beperkter waardoor ik items gewoon vaker moet dragen. Daarnaast koop ik ook niet perse volgens de laatste mode. Ik ben er van overtuigd dat bepaalde kledingstukken over een aantal jaar weer in de mode zijn. Zoals mijn plooirokje die ik al weer 10 jaar heb. En miskopen doe ik ook zelden. Mocht dit wel zo zijn, dan gaan we gewoon naar Dorcas.

  • Plooirokken zijn volgens mij inderdaad weer in de mode op dit moment Josan, dus je zit helemaal gebeiteld : )

   Ik vind het soms wel een lastig vraagstuk: bewaar je iets met het idee dat je het ooit toch weer gaat dragen, of moet je à la Marie Kondo zoveel mogelijk zooi het huis uit doen...

   Slim om eventuele miskopen naar Dorcas te brengen!

 2. Ik draag ze ook vaker. Mijn kast is niet zo groot, dus het is een stukje noodzaak haha. Maar goed, vind het ook apart zo weinig. Koop altijd liever kleding die langer goed blijft, dan iets dat nu in de mode is en volgend jaar in de prullenbak kan.

  • Goede kwaliteit kleding, zeker als het ook nog enigszins mode neutraal is, kun je prima jarenlang dragen is ook mijn ervaring.

   Ik ben echt dol op mijn Laura Ashley rokken bijvoorbeeld!

 3. Ik draag de meeste kledingstukken veel vaker dan 7 keer. Maar ik heb inderdaad ook wel miskopen in de kast liggen. Om jurken speciaal gekocht voor een feest/bruiloft en die ik dus ook niet vaak aan heb gehad.

  • Ik snap wat je bedoelt Saskia. De jurk die ik kocht voor de bruiloft van mijn zus hangt ook werkeloos in de kast. Die heb ik inderdaad maar 1 keer gedragen...

 4. Oh jeee.... Ik draag de meeste stukken zeker vaker hoor!

  Maar bijvoorbeeld die feestjurk die ik kocht en nooit zou dragen, trekt mijn gemiddelde wel naar beneden, natuurlijk!
  Ik heb ook miskopen - minder dan vroeger, maar ze zijn er nog wel!

  En 1 keer gemiddeld! Wow, die hebben geld te veel zeker?

  • Feestkleding en kleding voor gelegenheden haalt het gemiddelde inderdaad naar beneden. Dat heb ik met de jurk voor de bruiloft van mijn zusje. Die heb ik echt nog maar 1 keer gedragen.

   Zelfs Maxima draagt dingen volgens mij vaker dan 1 keer : )

 5. Schokkend vind ik het, dat mensen hun kleding zo weinig dragen. Gooien ze het daarna weg ? Ik draag kleren en schoenen totdat ze versleten zijn. Er hangt wel wat feestkleding in de kast die ik maar af en toe aantrek natuurlijk. En oude, beetje versleten kleren trek ik nog aan bij het schoonmaken of in de tuin werken.

 6. Ik herken me daar beslist niet in. Ik heb shirts die wekelijks gedragen en gewassen worden en broeken die al tien jaar mee gaan.
  Dit voorjaar heb ik een mooie blouse gekocht waarvan ik nu na drie keer weet dat het toch niets voor mij is. Die zet ik meteen op mp - ignore the sunken costs en een ander kan er blij mee zijn.

  Alleen met sjaaltjes heb ik wel ns, dat er zijn die ik hoogst zelden draag maar toch bewaar, omdat ze soms als contrast kleur gevraagd worden bij het koor waar ik zing.

  • Lang leve marktplaats! Daar kun je er een ander weer blij mee maken. En soms merk je inderdaad pas gaandeweg dat een kledingstuk het toch niet voor je is.

   Leuke uitdrukking 'ignore the sunken costs'.

 7. Ik draag mijn kleding echt wel vaker. Natuurlijk is het zo dat je altijd teruggrijpt naar de kleding die je graag draagt, maar ook de minder comfortabele dingen, komen bij mij wel uit de kast als ik bijvoorbeeld uit eten ga.. Vreemd vind ik het dat je iets maar 7 keer zou dragen...

 8. Misschien dat onze kledingkasten wat minder gevuld zijn dan de gemiddelde Linda lezeres.
  Ik draag mijn kleding ook veel vaker dan 7 keer. Hoewel er een paar kledingstukken zijn die ik niet veel draag maar dat zijn voornamelijk feestjurken

 9. Huh wat weinig inderdaad. Ik draag mijn kleding veeeeeeeel vaker. Ik heb überhaupt weinig kleding en draag het tot het 'op' is. Ik heb bijvoorbeeld maar 1 paar schoenen en 1 handtas. Die draag ik dan ook dagelijks en op een gegeven moment gaan ze echt kapot en moeten ze vervangen worden.

 10. Wauw dat is bizar! De kledingstukken die ik veel draag, draag ik veel vaker dan 7x. Maar het zijn de dingen die ik voor een speciale gelegenheid heb gekocht, of die toch niet goed bevallen, die mn gemiddelde naar beneden halen. Dan zou ik me die 7 wel voor kunnen stellen. Erg toch!

 11. Hmm tja....De Linda.....die is toch wel voor een doelgroep waar veel modeliefhebbers tussen zitten denk ik. Misschien hebben die heel veel kleding en blijft er dus ook meer liggen?
  En een gemiddelde is maar een gemiddelde natuurlijk. Ik draag veel van mijn kleding heel, heel vaak, maar heb bijvoorbeeld voor een bruiloft dingen gekocht die ik daarn nooit meer heb gedragen en dat trekt het gemiddeld gebruik erg naar beneden.

 12. Ik wil niet eens uitrekenen hoeveel kledingstukken je dan moet hebben in een jaar.
  Dat onderzoek is vast onder de rijke mensen met volle kasten gedaan.

  Maar goed, een zomer jurkje voor de echt warme dagen wordt natuurlijk niet heel vaak gedragen in dit land en idd feestjurken, maar die heb ik niet eens.
  Maar verder vind ik het een bizar verhaal.
  Maar eigenlijk is dat met veel onderzoeken, ik vraag me altijd af hoe tot zo'n conclusie komen want wie ze er ook voor vragen, mij niet..

 13. Veel dingen blijken idd toch niet zo'n goede aankoop... en blijven in de kast hangen na 1x dragen, soms trek ik het dan toch nog eens aan. Dan kies ik weer mijn favoriete kledingstukken uit die niet zo hip zijn, maar wel lekker zitten. Ik denk dat de cijfers een beetje afhankelijk zijn van aan wie ze deze vraag gesteld hebben. Zaten daar ook Nederlandse niet-stadsmeisjes bij?

 14. Jee, dat klinkt mij ook echt heel weinig in de oren! Zeven keer maar? De moed zakt me er van in de schoenen, eerlijk gezegd. Wat wordt er dan absurd veel kleding weinig gedragen....Want hoeveel ongedragen kledingstukken zijn er wel niet nodig om alleen al jouw rokken naar het gemiddelde van 7 te krijgen??
  Ik ben blij dat die Care Company het onder de aandacht brengt. Ik doe mijn best om 'wegwerpwinkels' zoals Primark te vermijden, gewoon omdat ik het niet naar mezelf kan verantwoorden dat aan een shirtje van 1 euro vrijwel niemand geld heeft verdiend. En als het dan ook nog na 1 x dragen weggaat....

 15. Ik draag mijn kleding wel vaker dan 7 keer. Let er eigenlijk nooit op, maar ik ga niet heel vaak de stad in om iets nieuws te shoppen dus trek ik mijn 'oude' kleding wel iets vaker aan

 16. Kleding die ik heb wordt heel wat vaker gedragen dan 7 keer. Mijn mond viel open toen ik het las. Maar ik denk dat ik, in vergelijk met andere vrouwen, weinig kleding bezit dus dat wat ik heb wordt wel gedragen.

 17. Ik herken mezelf helemaal niet bij die 7 keer. Ik draag al mijn kleding veel vaker, meestal tot het stuk is en de prullenbak in moet. Of omdat iets niet meer past of echt niet mooi meer is, tot die tijd draag ik alles regelmatig. Er zijn kledingstukken, miskopen maar die doe ik dan meestal ook vrij snel weg naar iemand anders of ik lever het in bij de H&M. Dan word er toch nog iets mee gedaan :)

 18. Ik kan me echt niet voorstellen dat kledij maar 7 keer gedragen wordt.... Ik draag mijn kleren en schoenen tot ze echt 'op' zijn en dan heb ik er tenminste genieten van gehad. Ik trek me niets aan van de modetrends en als ik iets van kleren koop dan zijn het tijdloze stukken wat betreft kleur en model die ik kan combineren met wat ik in de kast liggen heb.
  Ik heb niet overdreven veel kleren dus elk kledingstuk wordt vaak gebruikt. Ik heb nu ook het voordeel dat ik de laatste 40 jaar niet veranderd ben van postuur en gewicht (behalve natuurlijk tijdens onze zwangerschappen). Ik draag in de winter nog vaak mijn schotse kilt van toen ik 13 was. 't Is ondertussen wel al een oldtimer maar ik vind hem nog steeds mooi en hij is na meer dan 40 jaar nog in perfecte staat..... De rok en vest die ik 35 jar geleden droeg tijdens de trouw voor de wet, draag ik ook nog steeds maar dan enkel voor plechtige gelegenheden.

 19. Tjonge. 7 keer! Dat is niets. Als ik iets heb wat lekker zit, draag ik dat tot de gaten er in vallen. Ik koop mijn kleding eerst om naar kantoor te gaan, dan 'degraderen' ze tot huis-tuin-en-keuken kleding en dan misschien uiteindelijk in de kledingcontainer.
  Maar als ik iets heb wat minder lekker zit of erg netjes, dan kom ik niet aan de 7 keer. Dan is het wel minder. Zo heb ik een zomerjurk die wat strak zit en die heb ik nog maar twee keer aan gehad terwijl ik 'm al drie jaar heb. En ook een paar van die nette kerst-en-oud-en-nieuw jurkjes.
  Misschien inderdaad als ik al mijn kleren op een hoop zou gooien dan kom ik wel op 7 keer dragen gemiddeld denk ik. 't Zou best kunnen kloppen.

 20. 7 keer!! Bizar inderdaad!!
  Vroeger kocht ik wel veel kleding. Nu al jaren niet meer. Ik koop maar heel zelden iets en draag het ook totdat het af is. Ook koop ik graag tweedehands. En voor DL koop ik niet teveel, ze groeit er toch uit!
  Ik vind het wel lastig om dingen weg te doen! Stom he!
  Maar heel toevallig heb ik vandaag een enorme berg opgeruimd en weggedaan!

 21. Ik heb ook al niet meegedaan aan het onderzoek want ik draag kleding zeker vaker dan 7 keer. Ik draag kleding eerst op kantoor en verjaardagen en daarna, als het niet zo mooi meer is, in huis. Dan kan ik er in koken, de tuin opruimen en maakt het niet uit als het vies wordt. Wat dan natuurlijk niet gebeurt :-) Toch kan ik me wel voorstellen hoe ze aan die 7 keer komen als ik lees dat mensen 5 of meer zakken kleding wegdoen als ze besluiten te gaan minimaliseren. De kledingcontainers hier zijn ook altijd bomvol.

 22. Ik heb kledingstukken die ik al zeker tien jaar met veel plezier draag. Er zitten maar een paar miskopen tussen die ik zelden draag. Ik heb best veel kleding. Niet heel nette kleding, maar gewone. En daar doe ik jaren mee. Ik koop zelden wat.
  Lekker zittende broeken vind ik ook erg lastig om te vinden. Meestal zitten ze niet lekker in mijn taille. Ik draag liever rokken, maar ben teveel een koukleum om ze het hele jaar te kunnen dragen.

  • Altijd leuk om iemand tegen te komen die ook het liefst rokken draagt VeggieMo. Helaas moet er nu bijna wel weer onder! Hoewel ik het tot nu heb kunnen redden met lange rokken en daaronder blote benen.

 23. Goed dat Linda gratis te lezen is in de bibliotheek. De nieuwswaarde van glossy's is niet hoog.

  Voor de Gooise Linda is dit in ieder geval bijzonder afwijkend genoeg om in dit blad te schrijven.

  Drie keer raden hoe vaak ok kleding koop als niet werkende. Dus ja ik doe lang met kleding.
  Ik vermoed dat net de komst van internet stopping minder lang met kleding wordt gedaan

  Wat een grondstof verspilling.

  • Het werd inderdaad als interessant feitje genoemd Consuminderen.

   Deze Linda had ik van een vriendin gekregen per post : )
   En anders leen ik hem inderdaad altijd in de bieb. Maar de Linda is heel populair daar, dus meestal loop ik zo'n 5 nummers achter.

   Goed dat je zo lang met je kleding kunt doen : )

 24. Inderdaad, bizar. Leuk dat alle reacties in die richting gaan.
  Bij mij in de kast hangt ook kleding, die ik weinig draag, ik wacht op het moment dat het ergens bij past of ik het kan vermaken tot iets nieuws, kleding is een van mijn hobby's, dus ik heb ruime keus. Als ik het echt niet meer draag gaat het naar de kringloop. Maar ook pas na jaren., dan hebben ze al een heel leven achter zich!

  • een jaar heeft 52 weken van 7 dagen. Dat zou betekenen dat je ongeveer 52 setjes kleding nodig zou hebben. Dus 52 broeken of rokken, reken maar uit, een broek is als hij super goedkoop is al 20 euro.dan zit je alleen dan al op de 1100 Euro.
   En dan heb je nog geen t shirts, truien, vesten , schoenen ondergoed, jas, sokken en nachtgoed.

   Nee ik kan me er niets bij voorstellen. Maar ik ben ook extreem zuinig met mijn kleding.

 25. Euhm, 7 keer. Voor het in de was gaat? Ik draag rustig een spijkerbroek twee weken voor ik hem was. Ik draag niet elke dag hetzelfde, douche me regelmatig, hang de broek uit te luchten en als er vlekken of luchtjes aan te pas komen is de wasmachine aan de beurt. Sjaals, jasjes, vesten, allemaal hetzelfde verhaal. Luchtjes en vlekken bepalen of het gewassen moet, wel trek ik dagelijks schone hemden, sokken, onderbroeken, shirts en bhs aan.

  Ik heb deze week vier broeken gekocht, omdat ik aan mijn laatste broek bezig ben, nog een week of vijf en dan vallen daar de gaten ook in. Eigeblijk draag ik alles wat ik koop tot het te versleten is, en dan kun je nog prima een jaar of drie slapen in een shirt met kleine gaatjes.
  Enkel het setje dat ik mooi houden wil voor bruiloften draag ik niet regelmatig. Alhoewel, perfect om in te solliciteren, met een donker jasje naar een begrafenis en ook goed voor een officielere gelegenheid op mijn werk, spreken of gastvrouw zijn. Ik heb dit jaar een nieuw setje gekocht en het inmiddels al 8 keer gedragen..

  Ik heb een enorme hekel aan winkelen. Ik koop rustig hetzelfde shirt in tien kleuren, of vijf zwarte.

  Mijn bikini heb ik pas vier keer gedragen, meestal draag ik een badpak. Maar als ik naar fontana ga is de bikini ideaal, goed aan en uit te trekken als ik van zoutbad naar sauna ga en omgekeerd. Voorlopig heb ik deze bikini nog wel..

  • Ja, het zou inderdaad begrijpelijker zijn als die 7 keer slaat op het moment dat de kleding gewassen wordt.

   Met vier nieuwe broeken kun je nu vast weer een hele tijd vooruit Petra. Fijn dat ze er zoveel hadden naar je smaak! Je moet het net treffen. Of weet je precies welk merk en model goed zit?

   Bikini's en badpakken draag ik ook niet vaak.

  • Ik kocht twee donkere en twee lichte. En over een maand of zes moet ik weer nieuwe.
   Ik koop nu al vier jaar dit model, perfect en ik ben gewoon zoekmoe, er is altijd wat dus nu steeds dezelfde.

 26. Ik weet zeker dat ik mijn broeken en truien meer dan 7x draag.
  Bij bepaalde jurken en rokken kan ik me nog inbeelden dat het misschien max 7x is maar nee, ik draag het ook zeker weten vaker!

 27. Draag hêt ook vaker en tot het versleten is. Ook graag tweedehands. Heb een paar leren schoenen van 14 jaar oud en ze zijn nog goed, dus waarom weg? Winterschoenen maar dat maakt niet uit.
  Portemonnee kan niet veel veroorloven dus.
  Groet, wilma

 28. Ik overdenk elke aankoop een paar keer, en pas als ik écht zeker ben dat het iets is voor mij, koop ik het. Ik draag mijn kleren veel vaker dan 7 keer, dus hier kan ik me ook niet in vinden.

 29. Wat een verrassend gegeven.
  Ik herken me er niet in, zou dit ook niet willen.
  Ik draag het grootste gedeelte van mijn kleding vele malen vaker, doe heel veel jaar met kleding.
  Toch, bv echte zomerjurkjes draag ik minder of hele mooie jurken/ rokken.
  Ik hou van een bepaalde stijl en met bv nieuwe schoenen/ laarzen creeer ik weer een nw outfit.
  Soms koop ik impulsief wat, dan is het vaak ook iets wat gewoon goed is en ik vele jaren plezier aan beleef.
  2x heb ik iets gekocht omdat ik het zo mooi vond, dan ga ik zeker 3x terug om te passen en toch bleek achteraf dat ik het niet droeg.
  Waarom, te mooi, niet draagbaar en praktisch, op zich heel jammer.
  Ik heb voor mijn werk speciale rokken en shirts, die draag ik zeker intensiever dan de rokken/ jurken die ik draag naar een verjaardag en op de dagen dat ik thuis ben.

  • Echt zomerjurkjes zijn ook wat lastiger vanwege het Nederlandse klimaat denk ik. De hele luchtige kleding kun je minder vaak aan denk ik.

   Leuk dat je met een paar schoenen of laarzen een nieuwe outfit bij elkaar kunt combineren!

   Balen dat het kledingstuk na 3 keer terug gaan toch een miskoop bleek. Je had het in ieder geval wel heel zorgvuldig aangepakt vind ik.

 30. Wat een bizarre aantallen: GEMIDDELD 7 keer??? Dat is bij mij echt niet het geval hoor. Ik heb inderdaad sommige spijkerbroeken die ik al jaren in de kast heb liggen. Of korte broeken, die gaan echt tijden mee, omdat je die 'beperkt' in de zomer draagt. Ik heb wel een enkel kledingstuk dat ik maar een paar keer aan heb gehad, jurkjes voor feestjes enzo, maar daarmee kom ik echt niet gemiddeld op 7 keer. Ik draag bijna al mijn kleding echt veel vaker. Ik vraag me met dit soort onderzoeken altijd af wie hier onderzocht is, hahaha.

 31. Bijzonder dat niemand zich er in herkent als dat het gemiddelde is, wat betekent dat er ook mensen zijn die kleding gemiddeld minder dan 7 keer dragen. Ik heb ook wel eens kleding, die ik 1 keer of na het passen nooit meer draag. Zit niet lekker, kriebelt, feestkleding of een hele enkele keer gaat er wel eens wat stuk na 1 keer wassen bv. Ik heb ook wel kleding, die ik 50 keer draag, maar dat zijn vaak lekkere t-shirts of trainingsbroeken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>