Kledingbibliotheek

kledingbibliotheek

De bibliotheek is mijn lievelingsplek! Ik ben namelijk dol op boeken.

Een variant op de bibliotheek is de spelotheek. In plaats van boeken leen je daar speelgoed. En nu is er nog een variant: de kledingbibliotheek! Een kledingbibliotheek ziet er uit als een kledingwinkel, maar ze werken volgens het bibliotheeksysteem.  Voor zover ik weet zijn er op dit moment twee in Nederland. De kledingbibliotheek in Utrecht en Lena-library.com in Amsterdam.

Bij de kledingbibliotheek in Utrecht kun je een kledingstuk 4 weken lenen, waarna je het terugbrengt en in de wasmand gooit in de kledingbibliotheek. En dan kun je weer wat nieuws lenen. Net als in de gewone bibliotheek kun je het geleende verlengen.

Wat kost een abonnement op de kledingbibliotheek?

Duur vind ik het niet. In Utrecht betaal je voor een klein abonnement 12,50 paar jaar, en daarvoor kun je twee kledingstukken per maand lenen. Voor 30 euro mag je 6 kledingstukken per maand lenen. De Lena-library werkt ietsje ingewikkelder vind ik, want zij werken met punten. Het goedkoopste abonnement kost daar 19,95.

In onderstaand filmpje leggen de oprichters van de kledingbibliotheek in Utrecht uit hoe ze op dit idee kwamen:

Ik vind het jammer dat zo’n kledingbibliotheek nog niet in Doetinchem is, want ik vind het op zich een leuk idee!

Kende jij het fenomeen kledingbibliotheek?

Similar Posts

10 Comments

  1. Ik had er al eens iets over gezien op tv. Ik zou daar zelf niet snel gebruik van maken. Ik koop kleding gerust 2dehands, maar om het te lenen en weer terug te brengen. Ik geloof dat dat niks voor mij is.
    De naam is trouwens wel heel raar (sorry, ik ben een pietlut) KledingBIBLIOtheek. Biblio betekend boek.;-)

    1. Daar heb je helemaal gelijk in Grietje. Wat dat betreft doen ze dat van de spelotheek slimmer. In dit geval zou het dus eigenlijk kledingtheek of zo moeten worden?

  2. ja, ik kende dit al hele presentatie over de kledingindustrie en duurzaamheid gemaakt voor mijn studie dus tja, dan moet je dit soort initiatieven wel kennen

  3. Ik vind het een leuk initiatief. Als het hier in de buurt zou zijn zou ik zeker eens gaan kijken of er leuke kleding voor me bij hangt. Het moet toch een beetje je style zijn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.