Mini Woonboek: Kinderkamers kijken

mini woonboek

Ik houd wel van boeken over je huis inrichten. Vooral als dat wordt gedaan met kringloopschatten en curiosa.

In de bibliotheek kwam ik het Mini Woonboek tegen van Tom Cole en Britt Sebrechts. Ik had nog nooit van ze gehoord, maar blijkbaar onderhouden ze een heel populair woonblog. Je vindt het op www.woonblog.be.

Eerder gave Tom en Britt al het Woonboek uit. In dit boek vind je een selectie van hun beste posts en laten ze 15 inspirerende interieurs zien. Het boek Mini Woonboek dat ik in de bibliotheek vond gaat over kinderkamers. Tom en Britt bezochten meer dan 30 kinderkamers, en maakten er foto’s van.

Kinderkamers: lekker plaatjes kijken maar ook ideeën op doen

Dat heeft geresulteerd in een mooi kijkboek. Het is leuk om alle verschillende kinderkamers te bekijken. Als je zelf nog een kinderkamer wilt inrichten kun je het boek ook zeker gebruiken om leuke ideeën en inspiratie op te doen. Mijn favoriete deel van dit boek is het Doe het zelf deel. In dit deel vind je 12 leuke ideeën voor kinderkamers + een gebruiksaanwijzing hoe je ze maakt!

Hier onder een foto van het boek. Zoals je ziet zit er nauwelijks tekst in.

mini woonboek

Opzet van het Mini woonboek

Het Mini Woonboek bestaat uit 3 delen:

 1. De kinderkamers met foto’s (dit is vrijwel het hele boek)
 2. Doe het zelf
 3. Handige adressen

Conclusie over het Mini Woonboek

Ik vond het Mini Woonboek wel aardig, maar na een paar kinderkamers had ik het wel gezien. Ik denk dat het boek leuker is als je ideeën wilt opdoen voor kinderkamers. Wat dat betreft denk ik dat ik hun eerste boek leuker zou vinden.

Praktische informatie: uitverkocht bij bol.com!

Normaliter geef ik altijd een handige link zodat je het boek makkelijk kunt bekijken bij bol.com. Maar zo wel het Woonboek als het Mini Woonboek zijn uitverkocht bij bol.com. De prijs kan ik je wel vertellen: 24,95.

Lees ook mijn post over kraamcadeautjes en kraamcadeau met naam.

Hoe hebben jullie de kinderkamer ingericht? 

Similar Posts

10 Comments

 1. Ik heb een allergie voor het kopen van een babykamer in één keer, zoals destijds te doen gebruikelijk was. We kregen wat (een hangend wiegje), verfden een kastje uit huis dat dienst deed als commode, kochten een goedkoop kastje bij Ikea en fleurden de boel verder op. En gelukkig heb ik er foto’s van gemaakt :-)

 2. Toen wij onze oudste verwachten, bijna 15 jaar geleden, kochten wij een complete nieuwe babykamer. Dat deed iedereen uit onze omgeving dus wij ook… Nu zou ik het niet meer zo snel doen. Het kost je bakken met geld! Toen we verhuisden kwamen we op de schuurzolder een heel oud, antiek ledikantje tegen. De vorige bewoners hadden er geen belang bij zeiden ze, gooi maar weg! Dus niet! Na een jaar bleek ik zwanger van ons 4e kindje en ik wilde dit ledikantje gebruiken. We hebben er een bijpassende kast bij gezocht en gekocht, houten vloer erbij en we hadden een prachtige nostalgische babykamer voor een paar centen, en veel mooier dan die dure babykamer die we bij de andere kinderen hadden. Heerlijk vond ik het om zo te stylen.

  1. Leuk om te lezen hoe je hier in veranderd bent! Als je net begint laat je je denk ik wat meer leiden door wat de omgeving doet. Als ervaringsdeskundige ga je meer je eigen weg.

 3. Voor mij zou het een handig boek zijn om inspiratie op te doen. De kinderkamers moeten namelijk nog aangepakt worden. Ze zijn nu nog vol en wat rommelig, binnenkort ga ik daarmee aan de slag.

 4. Het is een geweldig boek. Ik heb het ook en doet een klein beetje denken aan de Japanse woonboekjes.
  Ik ben nog steeds bezig met het inrichten van de kinderkamers. Dat houdt nooit op eigenlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.