Keukenschort

schort Je hebt schorten, en je hebt Schorten!

Hier sta ik met mijn viezige, gevlekte, lompe schort.

Schort vrouwelijk

Maar als ik nou zo'n prachtig en vrouwelijk jaren vijftig schort had, dan schepte ik vast veel meer genoegen in mijn huishoudelijk werk!

keukenschort

Hoe ziet jouw keukenschort er uit?

Similar Posts

29 Comments

 1. ik werk in de schoonmaak en officieel moeten we van onze werkgevers een schort aan(ik heb 2 werkgevers ) gelukkig hoef ik op geen van mijn locaties een schort aan, want als jij je schort lelijk vind dan heb je de mijne nog niet gezien , de ene is een paars jasschort geval die je in een te grote maat moet nemen om je te kunnen bewegen en gemaakt is van polyesther , zweet je helemaal niet in hoor , de andere is van 2 saaie tinten blauw, in een vormeloos model waarmee je overal aan blijft haken vanwege de bandjes aan de zijkant. thuis draag ik nooit een schort, mijn moeder deed dat vroeger wel en was er zo aan gewend dat ze ontdekte dat ze hem nog aan had toen we op een zondag naar de kerk gingen en ze daar haar jas uittrok.

 2. Ik draag nooit een short, al zou hetvwel slimmer zijn als ik ga koken. Ik ben nogal snel geneigd om mijn handen aan mijn broek of theedoek af te vegen (horeca gewoonte).

  1. Als ik ga koken doe ik tegenwoordig braaf een schort aan. Ik heb iets te vaak een kledingstuk zien bederven omdat er eten op was gespat. Ik heb mijn lesje nu wel geleerd.

 3. Thuis heb ik vaak 'huiskleren' aan. Dat kan een joggingbroek met een tshirt zijn of een flodderjurk als het warm is. Daar kan ik me makkelijk in bewegen en het hindert niet als ze vies worden.
  Ik heb wel schorten, een donkerblauwe waar'Good Housekeeping' op staat en eentje met blauwe strepen. Die doe ik soms aan als ik kook.

 4. Ik heb een vrij hip zwart schort met de namen van Australische plaatsen er op.
  Als kind had ik een popeye schort!
  Laatst stond ik in de keuken en zag hoe een buurmeisje heel lelijk ten val kwam met haar fiets. Vel van haar voet en brullen!! Toen ben ik met schort nog voor naar buiten gerend. Dat was het moment dat ik mij een echte huisvrouw voelde.
  Mijn oma's droegen de hele dag jasschorten. Als mijn ene oma bij mijn moeder thee kwam drinken dan had ze haar schort nog voor, om maar aan te geven dat ze niet te lang van het werk gehouden wilde worden.

  1. Grappig dat je zo met een short ook een boodschap kon afgeven : )

   Mijn buurvrouw droeg vroeger altijd knalroze jasschorten. En mijn oma droeg ook altijd een schort.

 5. ik draag nooit een schort maar heel grappig als mijn 4 jarige kleindochter in de keuken helpt .wat ze best vaak doet, heeft ze altijd een schort om. Ze heeft er 3 stuks dus ze kan kiezen

 6. Ik heb nooit een schort aan in de keuken alleen als ik schilder en die is op weg om zelf een abstrakt schilderij te worden.

 7. Ik hen 4 verschillende schorten: een roze met 'oma' erop, een witte met bauwe bloemen, een donker schort met tye&dye dessin en een groen/wit gestreepte maar 1 ding hebben ze gemeen: de grote vlek middenvoor; die gast er in de was niet meer uit! Ik drasg tijdens het koken, bakken en inmaken altijd een schort.

  1. Balen dat er in allemaal een grote vlek zit. Anderzijds: daar zijn ze natuurlijk ook wel voor. Anders had die vlek waarschijnlijk in je kleding gezeten.

 8. Ik hou van schorten en die van mij ziet er net zo uit als die van jou alleen een andere kleur. Ik hou van schorten draag ze veel en vaak, tijdens het eten hou ik mijn schort altijd om, ik knoei nogal !

 9. Er hangt 1 gebloemd schort in de keuken , die wordt 1 x in de zes weken gebruikt door diegene die mijn haren verft ( toevallig was dat vanavond mijn man ) en verder hangt hij daar nutteloos te wezen .
  Heb nog een mooie nieuwe uit Australië in de verpakking liggen , vind ik zonde om voor de verfklus te gaan gebruiken ! Was ook een cadeautje dus dan ben ik er extra zuinig op ...
  Vroeger droeg ik regelmatig een schort bij het koken , tegenwoordig nooit meer , maar als ik naar mijn kleren kijk kan ik er beter weer mee beginnen ha ha ha

 10. Ik draag bij het aanrecht altijd een schort. Ze slijten snel op de rand van het natuurstenen aanrecht, omdat het beschadigingen heeft. En anders krijg ik gaatjes in mijn kleding (en vlekken).
  Ik probeer bij de kringloop schorten te kopen en slaag anders wel bij de Hema.

 11. Mijn schort heb ik een paar jaar geleden van mijn oudste dochter gekregen en is een soort 'sloof' met diepe zakken en een gedicht van Annie MG Schmidt erop: "dan maar dik".... ,
  Ik vind het een fantastisch ding en ben er superblij mee!

  Harte
  Ikke groet, Noor

 12. Ik heb een ENorm groot mannen-schort..... dat sla ik helemaal dubbel om. Lan op 90 gewassen..... Als ik het vergeet kunnen mijn kleren direct de was in. Ik veeg mijn handen steeds af aan mijn broek..... ai!!!!! Dodelijk bij spaghetti e.d.
  Verder kook ik ook "sociaal" voor Bijzonder Thuis Afgehaald, voor sociaal zwakkere mensen die toch een verse maaltijd willen, en als dank voor al mijn inzet (met kerst gekookt voor 40 man met 5 mensen 7 gangen).... kreeg ik een uniek schort van Thuisafgehaald. Helaas bedrukking half weg na 1e wasbeurt..... .:(((((

  1. Wauw, koken voor 40 mensen! Dat lijkt me hartstikke moeilijk. Ik zou moeite hebben met het inschatten van de juiste hoeveelheden. Ik vind het heel sympathiek van je dat je op deze manier sociaal zwakkere mensen helpt. Compliment!

 13. Kijk maar eens bin Bijzonder Thuis Afgehaald! Super samenwerkig tussen organisatie, kok en afhaler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.